Skandalas: ar Ameriką valdys gėjų erotikos žvaigždė?

Milijardieriui Donaldui Trumpui (69 m.) gyvenime teko būti nekilnojamojo turto verslininku, televizijos realybės šou žvaigžde, milžiniško populiarumo sulaukusiu rašytoju, mažiausiai nuspėjamu kandidatu į JAV prezidento postą, tačiau dabar jis – ir gėjų erotikos knygos herojus.

Amerikos gėjai gali džiaugtis gavę netikėtą dovaną – į jų gretas įrašytas vienas iš kandidatų į prezidentus.<br>„123rf.com“ nuotr.
Amerikos gėjai gali džiaugtis gavę netikėtą dovaną – į jų gretas įrašytas vienas iš kandidatų į prezidentus.<br>„123rf.com“ nuotr.
Knygelės autorius nesitikėjo, kad per kelias valandas parašyta jo pirmoji absurdiška erotinė novelė tarsi virusas pasklis po internetą.
Knygelės autorius nesitikėjo, kad per kelias valandas parašyta jo pirmoji absurdiška erotinė novelė tarsi virusas pasklis po internetą.
Johnas F.Kennedy
Johnas F.Kennedy
Jamesas Buchananas
Jamesas Buchananas
Franklinas D.Rooseveltas
Franklinas D.Rooseveltas
Thomas Jeffersonas
Thomas Jeffersonas
Ronaldas Reaganas
Ronaldas Reaganas
Billas Clintonas
Billas Clintonas
Daugiau nuotraukų (8)

„Lietuvos rytas“

Mar 14, 2016, 3:14 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:10 PM

Visai netikėtai dešimties puslapių knygelė, kurios pagrindinis herojus – skandalingasis milijardierius D.Trumpas, didžiausioje pasaulyje interneto parduotuvėje „Amazon“ vos per naktį tapo populiariausia preke.

Ironiškos komiko iš Los Andželo Elijaho Danielio (22 m.) knygelės „Trump Temptations: The Billionaire & The Bellboy“ pavadinimas lietuviškai galėtų skambėti taip: „Trumpo pagundos: milijardierius ir pasiuntinukas“.

Šokiruojanti novelė pasakoja apie D.Trumpo ir jo darbuotojo intymius santykius Honkongo viešbutyje, kuris priklauso pačiam nekilnojamojo turto magnatui.

Ne mažiau dėmesio knygoje sulaukia ir marihuana bei alkoholis. E.Danielis neslėpė vartojęs juos rašydamas šią daug kalbų sukėlusią novelę. Daugybę skaitytojų pagyrų sulaukęs kūrinys buvo parašytas neįtikėtinai greitai – vos per keturias valandas.

E.Danielis pirmosios erotinės novelės ėmėsi po to, kai savo paskyroje socialiniame tinkle išplatino save įpareigojančią žinutę: „Šį vakarą ruošiuosi prisigerti ir parašyti visą Donaldo Trumpo sekso romaną, kaip „50 pilkų atspalvių“, ir rytoj jį įkelti į „Amazon“. Prisiekiu Dievu.“

Komiko E.Danielio pokštas neliko nepastebėtas beveik šimto tūkstančių jo sekėjų. Jie visi ragino jaunąjį drąsuolį kuo greičiau įgyvendinti savo pažadą, ir jis jų nenuvylė.

Sausio pabaigoje interneto parduotuvėje buvo galima rasti knygelę šokiruojančiu viršeliu. Jame – Respublikonų partijos lyderio portretas, o už jo lova, antrankiai ir vaikinas, ne visas savo grožybes pridengęs odiniais drabužiais ir raudonomis odinėmis pirštinėmis papuoštose rankose laikantis grandinę.

Knygos turinys tikrai nėra subtilesnis nei jos viršelis. Bet būtent dėl tokios autoriaus drąsos knygele susižavėję internautai iš karto suskubo ją lyginti su visame pasaulyje daug dėmesio sulaukusiu britų rašytojos E.L.James erotiniu romanu „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. O pats autorius tikina, kad jo kūrinys – garsiojo romano parodija.

„Jis buvo milijardierius, aš – pasiuntinukas. Ar gali būti dar akivaizdžiau? Viskas prasidėjo vieną lemtingą 2012-ųjų vasaros popietę. Pagal stažuotės programą dirbau pasiuntinuku viešbutyje „Trump“ Honkonge.

Pirmą kartą gyvenau dideliame mieste. Tai buvo viskas, gal net daugiau, nei kada nors galėjau svajoti. Bet kiek aš mažai žinau – viskas netrukus pasikeis“, – taip knygą pradeda komikas.

Žodžio kišenėje neieškančio E.Danielio knygelėje daug intymių detalių. Pasiuntinuko iš fermerių miestelio Mičigano valstijoje (JAV) lūpomis kalbantis istorijos pasakotojas liaupsina D.Trumpo vyrišką žavesį.

Milijardierius lyginamas su eržilu ir milžiniška stora morka, jo rankos – su senu perdžiūvusiu imbieriniu nameliu, o labai dažnai susivėlusi šviesių plaukų šukuosena prilyginama „gražiam žiurkių lizdui“.

Turtuolio, penkių vaikų tėvo ir galbūt būsimojo JAV prezidento užpakalis lyginamas su blynų krūva, o krūtys vadinamos elastingomis.

Pats E.Danielis nesitikėjo, kad per kelias valandas parašyta jo pirmoji absurdiška erotiška novelė tarsi virusas pasklis po internetą. Komikas iš tokios sėkmės tik juokiasi ir nesupranta, kodėl tiek daug žmonių perka ir dalinasi jo rėksminga kvaila rašliava.

Bet E.Danielis neketina sustoti ties viena erotine knygele. Jis yra suplanavęs dar dvi noveles, kurios su jau išplatintu kūrinėliu turėtų sudaryti trilogiją. Komikas išdavė, kad bus minima ir kita kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton (68 m.).

„Pažiūrėsime, kur mane tai nuves“, – šaipėsi E.Danielis, neslepiantis, kad knygą apie D.Trumpą parašė maukdamas pigų kalifornietišką baltąjį vyną.

Bet dėl JAV prezidento posto kovojantis D.Trumpas nebijo pasirodyti keistai. Jei jam nė motais, jog yra vadinamas šiuolaikiniu Benito Mussolini ar Adolfu Hitleriu, turbūt kaip nuo žąsies vanduo nubėgs ir tai, kad apie jį pradėtos rašyti erotinės novelės.

Skandalų šleifas velkasi ir paskui kitus prezidentus

Jei D.Trumpui pavyks tapti vienos galingiausių pasaulio valstybių vadovu, jis bus ne pirmasis, paskui kurį vilksis sekso skandalų šleifas. Tokių Baltuosiuose rūmuose buvo ne vienas.

Johno F.Kennedy, kuris Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento pareigas ėjo nuo 1961 metų iki jo nužudymo 1963-iaisiais, meilužių sąrašas ilgas ir stulbinantis. Jame – ne tik jo sekretorių, bet ir garsių aktorių vardai. Pavyzdžiui, Marilyn Monroe ar Angie Dickinson. Kalbama, kad net dainininkas ir aktorius Frankas Sinatra pasirūpindavo, kad 35-asis JAV prezidentas nuolat pašonėje turėtų nors vieną gražuolę.

Jamesas Buchananas, penkioliktasis JAV prezidentas, ėjęs šias pareigas nuo 1857 iki 1861 metų, neslėpė savo homoseksualumo. Ilgametis jo partneris buvo viceprezidentas Williamas Rufusas Kingas. Apie įsimylėjelių porelę kalbėjo ir šaipėsi visi, tačiau jiems, rodos, tai buvo visiškai nė motais.

Franklinas D.Rooseveltas, 32-asis ir vienas garsiausių JAV prezidentų, valdęs šalį nuo 1933 iki 1945 metų, iki pat mirties palaikė intymius santykius su meiluže Lucy Mercer. Prezidento žmona Eleanora atsitiktinai sužinojo apie sutuoktinio santykius su jos sekretore radusi intymius porelės laiškus. Įsižeidusi Eleanora grasino skyrybomis, tačiau galų gale ir toliau tenkinosi pirmosios ledi titulu. Manoma, kad Lucy buvo ne vienintelė F.Roosevelto meilužė. Kalbama, kad prezidento guolyje šildėsi ir jo sekretorė Missy LeHand bei Norvegijos princesė Marta.

Thomas Jeffersonas, trečiasis JAV prezidentas (nuo 1801 iki 1809 metų), Nepriklausomybės deklaracijos autorius, jaunystėje bandė suvilioti savo geriausio draugo žmoną. O tarnaudamas Prancūzijoje kaip JAV ambasadorius jis buvo užmezgęs santykius su ištekėjusia moterimi. Prezidentas savo lova dalinosi ir su tamsiaode verge Sally, kuri jam pagimdė net šešis vaikus.

Ronaldas Reaganas prieš tapdamas 40-uoju Jungtinių Valstijų prezidentu, valdžiusiu šalį nuo 1981 iki 1989 metų, buvo kino aktorius. Kalbama, kad dar iki prezidentavimo jis buvo kaltinamas moters išprievartavimu.

Billo Clintono, 42-ojo JAV prezidento, pareigas ėjusio nuo 1993 iki 2001 metų, sukeltas sekso skandalas buvo vienas gėdingiausių šiuolaikinėje Baltųjų rūmų istorijoje. Į viešumą iškilęs B.Clintono romanas su Monica Lewinsky sukėlė daugybę kalbų ir nemalonumų. Dėl sekso skandalo B.Clintonas tapo antruoju Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu šalies istorijoje, kuriam buvo surengta apkalta.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.