Motiną nužudęs Rusijos oligarcho sūnus atskleidė kraupių detalių

Devyniolikmetis Rusijos oligarcho Igorio Sosino sūnus Jegoras Sosinas pernai gruodį pašiurpino pasaulį, padarydamas vieną žiauriausių įmanomų nusikaltimų – Kazanės viešbutyje nužudė savo 44 m. motiną Anastasiją, pasmaugdamas ją telefono kroviklio laidu.

J.Sosinas Kazanės viešbutyje nužudė savo 44 m. motiną Anastasiją.<br>Socialinių tinklų nuotr.
J.Sosinas Kazanės viešbutyje nužudė savo 44 m. motiną Anastasiją.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:17 AM

Kas pastūmėjo jį taip pasielgti? Byloje aiškėja naujos kraupaus nusikaltimo detalės. Pasak atsiradusių naujų liudininkų, praėjus keletui minučių po žmogžudystės vaikinas aiškino, kad nužudė motiną todėl, jog ji norėjo su juo mylėtis, o jis atsisakė.

Vaikinas į kalėjimą nesės?

Londono Hulto tarptautinėje verslo mokykloje studijuojantis Jegoras tyrėjams pasakojo: „Smaugiau ją apie pusvalandį. Kai ji mirė, atsisėdau ant jos ir pradėjau spausti visa savo jėga.

Smogiau jai į veidą. Buvo ne mažiau kaip 20 smūgių, jie buvo stiprūs.

Verkiau, kai ją mušiau, aš labai gerai supratau, kad savo veiksmais aš žudau savo motiną.

Įkandau jai į kaklą iš dešinės pusės ir pajutau kraują burnoje. Mačiau, kaip nuo mano smūgių per mamos veidą teka kraujas.“ 

Rusijos portalas „LifeNews“, turintis artimų ryšių su šalies teisėsauga, pranešė daugiau gruodį įvykdyto nusikaltimo detalių.

Viešbučio vadybininkas A.Mamonovas tyrėjams pasakojo: „Jis sakė, kad ta moteris buvo jo motina. Pasak jo, ji bandė priversti jį mylėtis ir davė keletą piliulių. Sosinas teigė, kad jis atsisakė sekso ir kad išvarė iš jos velnią.“ 

Po psichiatrinės apžiūros Jegorui Sosinui preliminariai nustatyta paranojinė šizofrenija. Tačiau oficialiai jo psichinė būklė kol kas nekomentuojama.

Jeigu tokia diagnozė bus patvirtinta ir teismo pripažinta, Jegoras nebus teisiamas už žmogžudystę ir jam negrės kalėjimas, nes tai reiškia, jog jis neatsakingas už savo veiksmus. Užuot kalėjęs, jis bus gydomas psichiatrijos ligoninėje.

Savo pirmuosiuose komentaruose apie žmogžudystę oligarchas I.Sosinas sakė, kad su buvusia žmona palaikė artimus ryšius dėl sūnaus.

Berniuko motina skundėsi, kad paauglio elgesys „ne visai sveikas“, ir kad jis nuolat jautėsi persekiojamas.

Tėvas pasakojo tyrėjams: „reguliariai skambindavau Jegorui, kad įsitikinčiau, ar jis miega namuose. Vieną kartą jis kalbėjo taip padrikai, jog padariau išvadą, kad jo būklė nelabai adekvati.

Tada sulaukiau skambučio iš Anastasijos. Ji sakė, kad Jegoras jų namuose surengė vakarėlį, jie turėjo juoko dujų ir „grybukų“.

Motina prieš mirtį nerimavo

Neįvardyta psichologė atskleidė, kad mažiau nei savaitė iki tragedijos Jegoro motina su ja konsultavosi.

„Per paskutinį pokalbį Nastia man prisipažino, kad sužinojo kai ką siaubingo – kad jos sūnus vartoja narkotikus. Tai tapo akivaizdu, kai Jegoras parvyko į Maskvą iš Niujorko.

Ji pastebėjo, kad sūnus keistai elgiasi. Jis akivaizdžiai kažką slėpė nuo motinos. Ji bijojo palikti Jegorą vieną. Pasak jos, Jegoras turėjo keletą keistų draugų, ir ji bijojo, kad jai nesant jie viską išneš iš namų. Tad ji su sūnumi išvyko į Kazanę.

Pradėjau klausinėti, ar ji bandė Jegorą gydyti. Nastia sakė, kad jam atliktas narkotikų detoksikacijos kursas. Aš pasakiau, kad ta procedūra nelabai padės, ypač, jeigu jis juos toliau vartos.

Ji sutiko, kad jam reikalingas gydymas, ir paprašė manęs paieškoti geros klinikos.

Nastia sakė klaususi sūnaus, kokius narkotikus jis vartoja. Jis sakė, kad tai tik haliucinogenai. Nastia buvo radusi po visą butą išbarstytų baltų rutuliuko formos piliulių. Anastasija labai pyko, ji negalėjo patikėti, kad jos sūnus gali tapti narkomanu. Po to, kai ji rado tas keistas piliules, jų santykiai pradėjo blogėti.

Ji pradėjo priekaištauti sūnui, jis ant jos labai pyko. Pradėjo agresyviai elgtis jos atžvilgiu. Įspėjau, kad likti su juo pavojinga jai pačiai.

Maldavau Nastios nebesiginčyti su sūnumi, nesiliesti prie jo, su juo nekalbėti.“ 

Garsiai ginčijosi su sūnumi

Tuo metu, kai buvo nužudyta, Anastasija kaip tik ieškojo sūnui gydymo dėl priklausomybės nuo narkotikų.

Vaikinas policijai sakė, kad mama duoda jam vaistų, nuo kurių prasideda haliucinacijos.

Liudininkai sakė, kad suėmimo dieną motina ir sūnus ginčijosi taip garsiai, jog žmonės norėjo iškviesti policiją.

Pareigūnai buvo iškviesti, kai penkių žvaigždučių viešbučio „Korstan“ personalas pamatė Jegorą vaikščiojantį aplink su vienais apatiniais.

Netrukus atvykusi policija rado jaunuolį stipriai apsvaigusį nuo narkotikų. O jo kambaryje rasta moteris su smurtinės mirties požymiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.