Vieniša dviejų dukrų mama maldauja padėti rasti darbą

Šiauliuose gyvenanti Gitana prieš mėnesį neteko darbo. Iki tol ji dirbo dviejuose darbuose – viename pakuotoja, o kitame valė patalpas. Kai darbdavys už minimumą liepė dirbti ne po aštuonias, o po dvylika valandų, moteris neapsikentė ir metė darbą.

Šiauliuose gyvenanti Gitana prieš mėnesį neteko darbo<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiauliuose gyvenanti Gitana prieš mėnesį neteko darbo<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ji tikėjo, kad turės darbą ir nuolatines pajamas, už kurias galės išlaikyti 10 ir 13 metų dukrytes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ji tikėjo, kad turės darbą ir nuolatines pajamas, už kurias galės išlaikyti 10 ir 13 metų dukrytes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 28, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:38 PM

„Šiuo metu aš prašau padėti man susirasti darbą. Man nereikia finansinės pagalbos. Apmokėsiu ir skolas, kurios susikaupė, tik padėkite man ir vėl dirbti“, – drąsiai rėžė dviejų mergaičių mama.

Tėtis prie dukrų gerovės neprisideda

Moteris atvira – ji dažnai skaito istorijas, kuriose žmonės prašo finansinės pagalbos ar paramos. Pati ji niekada negalvojo, kad galės viešai pasipasakoti savo istoriją. Ji tikėjo, kad visada turės darbą ir nuolatines pajamas, už kurias galės išlaikyti 10 ir 13 metų dukrytes. Bet padėtis apsivertė aukštyn kojomis.

„Jau mėnesį nedirbu pagrindiniame darbe. Jame dirbau pakuotoja. Gaudavau minimumą. Po darbo eidavau dirbti į kitą vietą – greta namų valiau patalpas.

Tačiau kartą darbdavys pasakė norįs, kad už minimalią algą dirbčiau po 12 valandų. Nesutikau su tuo. Juk turiu dvi dukras, kurios negali po 12 valandų nematyti mamos ir būti vienos.

Atsisakiau tokių pokyčių ir likau be pagrindinio pajamų šaltinio.

Šiuo metu tebevalau patalpas. Už šį darbą gaunu apie 100 eurų. Taip pat kelis šimtus eurų perveda dukryčių tėtis, su kuriuo išsiskyrėme prieš devynerius metus. Jis moka alimentus. Tiesa, ne savo noru, o liepiamas antstolių.

Buvęs vyras niekada nenorėjo prisidėti prie mergyčių gerovės. Kažkada skambinau jam ir prašiau pinigų, tačiau jis atsisakė padėti“, – pasakojo moteris.

Turi apmokėti skolas

Gitana nesibaido fizinio darbo. Ji galėtų dirbti rūšiuotoja, pakuotoja arba salės darbuotoja. „Esu baigusi buhalterinę apskaitą, dešimt metų dirbau sekretore.

Buhalterijos srityje dirbti negalėčiau, nes tokiam darbui reikia nuolat kelti kvalifikaciją. Tokie kursai prieš kelerius metus kainavo daugiau nei 3000 litų. Man tai labai dideli pinigai.

Šiuo metu nesu užsiregistravusi darbo biržoje. Pati bandau ieškotis darbo. Artimiausiu metu vyksiu į kelis darbo pokalbius. Tikiuosi, kad pavyks rasti darbą. Man svarbiausia, kad darbdavys būtų patikimas ir laiku mokėtų pinigus.

Žinau, kad kai ir vėl turėsiu nuolatines pajamas, susimokėsiu ir susikaupusią skolą už šildymą. Ji siekia 500 eurų. Buvau sudariusi sutartį pinigus išmokėti kas mėnesį mokant po 60 eurų, tačiau dabar tai tapo pernelyg sunku“, – sakė šiaulietė.

Atsitiktinės pažintys nedomina

Gitana atvira – nėra lengva auginti dvi mergaites. Jų poreikiai nuolat didėja, todėl ir pinigų reikia vis daugiau.

Vis dėlto liūdesį keičia laimė, mat šiaulietės dukros jabai protingos ir gabios.

Mažoji, kuriai dabar 10 metų, nuo ketverių lanko chorą, dainuoja ansamblyje. Vasarą ji važiuos koncertuoti į Įtaliją. Moteris intensyviai taupė pinigėlius kelionei, tačiau visos kartu važiuoti negalės, nes pritrūko lėšų. Dešimtmetė į Italiją vyks su mokytoja, be mamos.

„Aš neprašau pinigų. Tik prašau darbo. Ir tokio, kurį galėčiau suderinti su dukrų auginimu. Kartą, kai dirbau 12 valandų, palikau dukras namuose vienas ir jas kažkas išgąsdino. Daugiau to patirti nebenoriu.

Kito vyro taip pat neieškau. Kai pasiklausiau istorijų apie vyrus, kurie apgaudinėja moteris ir vilioja iš jų pinigus, nieko nelaukdama ėmiau blokuoti visus naujus pažįstamus feisbuke. Aš neturiu nei laiko, nei noro bendrauti virtualiame pasaulyje.

Tokios pažintys manęs nedomina. Taip pat man labai svarbu užtikrinti savo ir vaikų saugumą, todėl atsitiktinių santykių neieškau“, – sakė Gitana.

***

Norėdami pasiūlyti Gitanai darbą, rašykite el. paštu gyvbudas@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.