Elegantišką močiutę sužalojęs bėglys sugautas – skausmas nedingo

Balandžio 23 d. apie 12 val. šviesoforu reguliuojamoje Justiniškių ir Rygos gatvių sankryžoje, Vilniuje, 41-erių vyras, vairuodamas motociklą „Kawasaki ZX900“, partrenkė ir sužalojo 69-erių metų garbaus amžiaus moterį Vesią Kovger.

Karolina močiutę partrenkusiam motociklininkui jaučia kiek kitokius jausmus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Karolina močiutę partrenkusiam motociklininkui jaučia kiek kitokius jausmus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Po to, kai motociklininkas partrenkė vilnietę, jai buvo suteikta skubi pirmoji pagalba ir ji buvo išgabenta į Lazdynų ligoninę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Po to, kai motociklininkas partrenkė vilnietę, jai buvo suteikta skubi pirmoji pagalba ir ji buvo išgabenta į Lazdynų ligoninę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mergina daro prielaidą, kad iš įvykio vietos pabėgęs 40-metis galėjo turėti tvirtą užnugarį, kuris leido jam daugiau nei mėnesį slėptis nuo pareigūnų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mergina daro prielaidą, kad iš įvykio vietos pabėgęs 40-metis galėjo turėti tvirtą užnugarį, kuris leido jam daugiau nei mėnesį slėptis nuo pareigūnų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 5:51 AM, atnaujinta May 23, 2017, 8:35 AM

Po daugiau nei mėnesį trukusios paieškos Vilniaus policijai pagaliau pavyko rasti iš įvykio vietos pabėgusį motociklininką, kuris slapstėsi nuo jo ieškančių pareigūnų.

Avarija gyvenimą pakeitė negrįžtamai

Po to, kai motociklininkas partrenkė vilnietę, jai buvo suteikta skubi pirmoji pagalba ir ji buvo išgabenta į Lazdynų ligoninę. Medikai nustatė sunkią galvos traumą. Šiuo metu moteris iš ligoninės perkelta į Vilkpėdės slaugos namus, tačiau jos anūkė Karolina Romanovskaja atvira – močiutė, kurią ji vadina savo mama, niekada nebus tokia, kokia buvo iki avarijos.

„Avarijos metu didžiausias smūgis teko galvai. Šiuo metu ji negirdi dešine ausimi ir nemato dešine akimi. Medikai sako, kad tai gali būti laikina.

Kai ji atsibudo, jautėsi net kiek pikta, nenorėjo nieko matyti. Iki nelaimės ji buvo labai stipri moteris, todėl dabar jai gulėti ligoninėje ir būti priklausomai nuo kitų labai sunku.

Šiuo metu jai negalima sėdėti, todėl ji visą laiką guli. Džiaugiasi tuo, kad pati gali valgyti. Bent kelis mėnesius ji tikrai praleis Vilkpėdės slaugos namuose.

Kai jos paklausiau, ar prisimena avariją, močiutė teigė puikiai prisimenanti detales, bet apie ją partrenkusį vyrą šnekėti nepanoro“, – pasakojo Anglijoje gyvenanti anūkė.

Nori matyti kaltininką už grotų

Ji pati močiutę partrenkusiam motociklininkui jaučia kiek kitokius jausmus. Kaip pati tvirtino, jeigu jį sutiktų, nesusilaikytų ir tikrai rėžtų antausį arba gerokai papurtytų. „Aš nesu agresyvus žmogus, bet už žmones, kuriuos myliu, galėčiau padaryti bet ką.

Aš labai myliu savo šeimą ir draugus. Mano reakcija būtų labai stipri. Negalėčiau ramiai žiūrėti jam į akis. Turbūt paimčiau jį už galvos ir papurtyčiau. Man močiutė yra kaip mama, neištverčiau ir tikrai jam kažką padaryčiau – mane reikėtų laikyti. Antausio jis tikrai nusipelnė.

Apie ką galima būtų su juo kalbėti, jei jis galėjo taip pasielgti? Juk tik dėl jo kaltės močiutė daugiau niekada nebus tokia aktyvi ir stipri, kokia buvo.

Labai norėčiau iš jo išsireikalauti piniginę kompensaciją, kurią galėtume panaudoti močiutės gydymui. Planuojame reabilitaciją Druskininkuose ar kitame mieste. Manau, kad 5000 eurų jis tikrai galėtų atseikėti. Juk nereikia pamiršti, kad po padarytos avarijos jis labai ilgai slapstėsi ir nepripažino to, ką padarė.

Manau, kad tokiam žmogui reikalingas ir kalėjimas. Norėčiau, kad bent trumpai jis pabūtų už grotų ir apgalvotų savo veiksmus. Ne visus, tačiau kai kuriuos žmones kalėjimas tikrai pakeičia“, – svarstė mergina.

Bėglys galėjo turėti užnugarį

Šiuo metu Karolina ruošiasi egzaminams ir dirba Londone. Močiute Lietuvoje rūpinasi močiutės sesuo bei vyras, su kuriuo moteris išsiskyrė daugiau nei prieš 30 metų.

Panašu, kad nutikus nelaimei, jiedu suprato, kad reikia padėti vienas kitam. „Senelis nuolat lanko mano močiutę. Nors jiedu ir ilgus metus negyveno kartu, vis dėlto dabar jis jai labai padeda. Močiutė kartais net sako, kad Ričardas vienintelis leis jai išeiti iš slaugos namų ir parveš į namus, į kuriuos ji labai nori greičiau sugrįžti.

Aš labai noriu tikėti, kad mano močiutė atsigaus ir jos būklė artimiausiu metu pagerės“, – sakė ji.

Tiesa, apie policijos darbus ieškant pabėgusio motociklininko, mergina kalbėjo nenoriai. Ji teigė nesuprantanti, kaip galėjo būti taip, kad prireikė daugiau nei mėnesio, kad būtų surastas suaugęs žmogus. Jai keista, kad net ir po paviešintos nuotraukos paieškos buvo bevaisės.

„Mes jau buvome praradę viltį. Buvo apklausti visi liudininkai, daug informacijos buvo skelbiama žiniasklaidoje. Visi žinojo, kaip žmogus atrodo, tačiau niekas negalėjo jo rasti. Jei tai būtų buvęs paprastas žmogus, jį būtų radę gerokai greičiau. Man labai įdomu, kaip jis galėjo taip ilgai slėptis. Gali būti, kad jam kažkas padėjo“, – neslėpė Karolina.

Mergina daro prielaidą, kad iš įvykio vietos pabėgęs 40-metis galėjo turėti tvirtą užnugarį, kuris leido jam daugiau nei mėnesį slėptis nuo pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.