Protinga, bet meilės ištroškusi teisininkė viską atidavė sukčiui

Britė Annemarie Fletcher nepanaši į moterį, kuri pažinčių tinklalapyje papultų į sukčiaus pinkles. Ji yra iškalbinga, sumani ir nepriklausoma – ir kadaise dirbo advokate. Tačiau ji patikėjo Kriso Lyndsay'o melais.

A.Fletcher negalėjo atsispirti jėgos, turto ir pažeidžiamumo kombinacijai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
A.Fletcher negalėjo atsispirti jėgos, turto ir pažeidžiamumo kombinacijai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-02 09:01, atnaujinta 2017-05-23 08:26

Vyras savo „Tinder“ programėlės profilyje rašė, kad yra sėkmingas verslininkas su trimis firmomis. Jis taip pat teigė, jog yra našlys, nes jo žmona ir dukra prieš dvejus metus žuvo avarijoje.

A.Fletcher negalėjo atsispirti tai jėgos, turto ir pažeidžiamumo kombinacijai, rašo „Daily Mail“. 44-erių vieniša dviejų vaikų mama dabar svarsto, kaip ji galėjo taip lengvai apsigauti.

K.Lyndsay'as – kuris pasikeitė savo ankstesnę pavardę norėdamas nuslėpti savo nešvarią praeitį – yra sukčius. Jis buvo nuteistas kalėti ketverius metus po to, kai teismas jį pripažino kaltu dėl trijų apgavysčių.

Jis iš A.Fletcher ir lenkės Annos Walczak išviliojo 13 tūkst. svarų sterlingų (17 tūkst. eurų). Policija mano, kad yra ir daugiau nukentėjusiųjų.

Vyras ėmė ieškoti aukų iš karto po to, kai buvo paleistas iš kalėjimo, nes iš buvusio darbdavio išviliojo beveik 50 tūkst. svarų sterlingų (66 tūkst. eurų). Be to, jis melavo dėl savo dukros mirties – mergaitė tebėra sveika ir gyva.

A.Fletcher pakliuvo į sukčiaus pinkles praėjus kelioms savaitėms po susipažinimo „Tinder“. Tai įvyko tada, kai jos buvęs vyras nustojo skirti pinigų savo vaikams ir jaunesnioji dukra, 9-erių Mia, turėjo palikti mėgstamą prestižinę mokyklą, kainuojančią 15 tūkst. svarų sterlingų (beveik 20 tūkst. eurų) per metus.

Manė, kad jis – apgailėtinas

A.Fletcher nusprendė pasitikėti sukčiumi – ir to pasigailėjo.

Vyras pažadėjo užmokėti už dar vienus metus mokykloje – mainais už trumpą paskolą, iki tol, kol, anot jo, stambūs klientai apmokės savo skolas.

Moteris buvo sujaudinta jo tariamo dosnumo ir atidavė 40 tūkst. svarų sterlingų (52,5 tūkst. eurų) vertų papuošalų bei 7,1 tūkst. svarų sterlingų (9,3 tūkst. eurų) grynais, kurios ji turėjo pasiskolinti.

A.Fletcher vis dar bando įvertinti emocinę ir finansinę pasitikėjimo tuo vyru žalą.

„Į Krisą žiūrėjau kaip į alfa vyrą, panašų į nešlifuotą deimantą, aš užjaučiau jį, – prisipažino moteris. – Dabar savęs klausiu, kaip aš galėjau juo patikėti. Nebuvau bendravusi su nusikaltėliais, ir jis atrodė nuoširdus.“

Jis važinėjo nauju Land Rover Discovery automobiliu – kuris buvo išnuomotas – ir sakė, kad netoli A.Fletcher, Somertone, įsigis 950 tūkst. svarų sterlingų (1,2 mln. eurų) kainuojantį namą.

„Jis mane ten nusivežė, ir aš net ėmiau įsivaizduoti, kaip aš ten su juo ateityje gyvensiu, – atskleidė ji. – Tačiau viskas buvo melas. Kai žiūrėjau, kaip jis eina į teismą, be savo puošnių rūbų ir daiktų, mačiau, jog jis – tik nutukęs vyras, nešantis plastikinį maišelį. Pagalvojau, kad jis apgailėtinas.

Užjaučiu jo dukrą. Nesuprantu, kaip kas nors gali sakyti, kad jo vaikas žuvo. Negaliu atleisti ir to, kad jis į tai įtraukė Mia, ir leido jai džiaugtis, kad ji galės dar metus likti savo numylėtoje mokykloje.“

Neįtarė nieko blogo

A.Fletcher su K.Lyndsay'u „Tinder“ programėlės pagalba susipažino 2015-ųjų gegužę, praėjus trims metams po skyrybų su partneriu, su kuriuo ji praleido 18 metų.

Pora kartu turėjo restoraną Australijoje, bet A.Fletcher po skyrybų su dukromis grįžo namo į Didžiają Britaniją, Somerseto grafystę.

Moteris prisipažino, kad parsisiuntusi pažinčių programėlę ieškojo ne tik partnerio, bet ir patikimo tėvo savo dukroms. Kai ji apžiūrinėjo netoli gyvenančių vyrų profilius, ji pastebėjo K.Lyndsay'o nuotrauką, kurioje jis pozavo šalia naujo automobilio.

Jie ėmė kalbėtis. A.Fletcher patiko jų pokalbiai, be to, ją sužavėjo vyro pasakojimai apie darbą – jis teigė, kad turi tris klestinčius verslus: vandens buteliukų fabriką, mašinų stovėjimo aikštelių tinklą ir telefonų programėlę.

Jie po 4 savaičių bendravimo susitarė susitikti ir išgerti kavos.

„Besikalbant paklausiau, ar jis niekada nenorėjo vaikų, – prisiminė moteris. – Jis atsakė, kad jo žmona ir dukra žuvo avarijoje. Užjaučiau jį ir daugiau neklausinėjau.“

K.Lyndsay'as vėliau tikino, kad jo žmona vairavo neblaivi, ir intensyviosios rūpybos skyriuje mirė po 3 dienų, o dukra dėl sunkių sužeidimų neišgyveno ir mirė po 6 dienų.

„Jis sakė, kad po jų mirties 2012-ųjų spalį negalėdavo išbūti naktį išėjęs iš namų,“- pasakojo A.Fletcher.

Ji būtent todėl nesistebėjo, kad vyras nelabai norėjo sekso su ja – jie per du mėnesius pasimylėjo tik pora kartų.

Moteris taip pat nesijaudino dėl to, kad jo vizitai buvo trumpi ir nereguliarūs – ji manė, kad vyras užimtas dėl verslo reikalų.

Turėjo savo problemų

„Jis puikiai mokėjo kalbėti, – teigė ji. – Jis atrodė pasitikintis savimi, sėkmingas. Jis mokėjo užsiimti su vaikais. Norėjau, kad mūsų santykiai pasisektų. Norėjau būti su kitu žmogumi.“

A.Fletcher tik vėliau sužinojo, kad jis turėjo kelis gyvenimus,

Ji pati turėjo savų problemų. Jos dukra Luisa lankė privačią mokyklą, skirtą ypatingų poreikių turintiems vaikams, ir šios mergaitės mokslą apmokėjo miesto valdžia. Tačiau Mia turėjo ruoštis palikti savo lankytą mokyklą.

„Buvau nelaiminga, ir būčiau padariusi bet ką, kad jai padėčiau, – sakė A.Fletcher. – Dabar matau, kad Krisas buvo tarsi plėšrūnas, kuris prieš puldamas laukė, kol būsiu labiausiai pažeidžiama.

Kai jam nenoriai papasakojau apie savo situaciją, jis sakė, kad neturi daug pinigų, nes ruošiasi pirkti naujus namus, bet dar nepardavė seno buto. Jis paprašė paskolinti pinigų mėnesiui – ir pažadėjo Mia mokyklai užmokėti už metus joje. Nelabai norėjau leisti jam padėti, bet visą tą laiką tikėjausi stebuklo, ir man atrodė, kad jis atėjo. Krisas net parašė mokyklai, kad praneštų, jog jis bus atsakingas už mokesčius.“

Pati moteris neturėjo daug pingų, bet ji turėjo vertingų papuošalų ir buvo kilusi iš šeimos, turinčios sėkmingą kompaniją.

Ji K.Lyndsay'ui atidavė 22 tūkst. svarų sterlingų (29 tūkst. eurų) kainuojantį laikrodį ir 18 tūkst. svarų sterlingų (18 tūkst. eurų) vertės žiedą kaip užstatą, tačiau jis vėliau paprašė dar 5 tūkst. svarų sterlingų (6,5 tūkst. eurų).

A.Fletcher taip norėjo, kad Mia galėtų praleisti dar metus mokykloje, kad pasiskolino pinigų iš draugo. K.Lyndsay'as nebuvo patenkintas: jis paprašė dar 2,1 tūkst. svarų sterlingų (2,7 tūkst. eurų), ir teigė, kad kitaip neturės pakankamai pinigų užstatui.

„Pasakiau jam, kad jis neturėtų pirkti namo, kurio negali įpirkti, bet jis teigė, kad nebegali grįžti atgal, – pasakojo moteris. – Nenoriai sutikau duoti pinigus. Jis jų norėjo grynais.“

Ji gavo pinigų iš savo dukrų santaupų.

K.Lyndsay'as pažadėjo skolą grąžinti per mėnesį, ir sudarė įspūdį, kad gaus daug pinigų iš mašinų stovėjimo aikštelės kontrakto, kurį sudarė su vieno festivalio organizatoriais.

Sužinojo tikrąją tapatybę

Kai jis ilgą laiką negrąžino pinigų, A.Fletcher nusprendė paieškoti namo, kurį ruošėsi pirkti K.Lyndsay'as – ir sužinojo, kad jai buvo meluojama.

Moteris išsiaiškino, kad namo pardavėjai bandė surasti K.Lyndsay'ą, nes jis buvo skolingas 4 tūkst. svarų sterlingų (5,4 tūkst. eurų) už išgalvotą namo pirkimą.

A.Fletcher norėjo įsitikinti dar viena istorijos detale. Ji paskambino mokyklai, kurią lankė K.Lyndsay'o tariamai tragiškai žuvusi dukra.

Ji sužinojo, kad mergaitė gyva, bet iš mokyklos išėjo todėl, kad nebuvo užmokėta už mokesčius.

Be to, K.Lyndsay'o pavardė mokyklos įrašuose buvo kitokia – Kinsonas.

Ji po greitos „Google“ paieškos sužinojo, kad vyras buvo nusikaltėlis, neseniai paleistas iš kalėjimo.

„Negalėjau tuo patikėti, – prisipažino moteris. – Supratau, kad jis manimi manipuliavo ir naudojosi. Ėmiau kraustytis iš proto. Kaip jis galėjo taip meluoti?“

Ji perspėjo policiją, ir jie surinko reikiamus įkalčius. A.Fletcher atgavo papuošalus, bet ne pinigus.

Mia turėjo pereiti į kitą mokyklą.

„Ironiška, bet jei ne Krisui atiduoti pinigai, ji tikriausiai būtų galėjusi pasilikti dar semestrui, – sakė A.Fletcher. – Siaubingiausias melas – sužlugdyti nekalto vaiko svajones.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.