R. Paksas 60-mečio proga pasidalijo trimis taisyklėmis

Vakar 60-ąjį gimtadienį šventęs „tvarkiečių“ vedlys Rolandas Paksas tvirtino, kad jaučiasi jaunas, o išbandymai, kuriuos jau atlaikė, jam virto pamokomis. Pirmieji R.Paksą vakar namuose pasveikino žmona Laima (55 m.) ir sūnus Mindaugas (23 m.).

R.Paksas nemėgsta švęsti savo gimtadienio, tad ir šįsyk didelių iškilmių nebuvo.<br>lrytas.lt nuotr.
R.Paksas nemėgsta švęsti savo gimtadienio, tad ir šįsyk didelių iškilmių nebuvo.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

2016-06-11 12:02, atnaujinta 2017-05-22 03:05

Anksti rytą šeimos galvai artimieji įteikė penkias DVD vaizdajuostes su filmais, kuriuose vaidina jo mėgstami aktoriai, ir šešis balionus, kurie simboliškai reiškia prabėgusius dešimtmečius.

Žmona ir sūnus kėlėsi prieš septynias, kad spėtų pripūsti balionus ir įteikti juos vos iš lovos išlipusiam sukaktuvininkui.

„Per atostogas Šventojoje Rolandas turės laiko pasižiūrėti filmus. Manau, jis labai apsidžiaugs filmais, kuriuose vaidina jam patinkantis Anthony Hopkinsas“, – sakė L.Paksienė.

Politiko žmona buvo užsimojusi vyro jubiliejaus šventę surengti nuosavo namo kieme, pavėsinėje, bet sumanymo nutarta atsisakyti: „Kvietėme 17 artimų žmonių, draugų. Man vienai paruošti vaišes ir suspėti jas patiekti būtų sudėtinga. Todėl Rolandas pasiūlė švęsti restorane.“

R.Paksas vakar sveikinimų sulaukė ne tik iš šeimos, bet ir iš Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, premjero Algirdo Butkevičiaus, politikos bendražygių.

– Kodėl šešiasdešimtmetis tapo išimtimi ir nutarėte nebėgti nuo šventės, kaip tai darydavote iki šiol? – paklausėme R.Pakso.

– Esu didelis asmeninių švenčių nemėgėjas. Kadangi politikoje esu bene dvidešimt metų, stengiuosi nebūti mieste, kai būna mano gimtadienis.

Bet šįkart darbotvarkėje buvo neatidėliotinų reikalų – turėjau dalyvauti valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstomi svarbūs klausimai. Po posėdžio grįžau į biurą, o vakare pakviečiau kartu pavakarieniauti vaikus, anūkus, uošvius, kelis draugus.

Šeštadienį laukia du aviacijos pasirodymai Telšiuose ir Kretingoje. Su lakūnais Algiu Ženteliu ir Robertu Noreika atgaivinome trijų akrobatinių lėktuvų grupę ir iš dangaus sveikinsime žmones.

Nors su jubiliejumi skrydžiai nesusiję, norėjau pabrėžti, jog savo sukakčiai neskiriu išskirtinio dėmesio, – nėra taip, kad švęsčiau dvi tris dienas arba savaitę ir tik priiminėčiau dovanas. (Juokiasi.)

– Ar artimųjų dovanos nustebino?

– Šeimoje svarbu ne dovanos, jų vertė, o simboliai. Gavau šešis mėlynus balionus, kurie liko virtuvėje kabėti prie lubų. (Juokiasi.) Svarbu būti kartu ir mintimis, o ne brangios dovanos.

– Ką jums reiškia 60 metų?

– Nieko nereiškia. Jaučiuosi jaunas. Viskas gerai. Kartais girdžiu, kad žmonės bando skųstis, jog patyrė daug sunkumų. Mano gyvenimo filosofija kitokia.

Pasakysiu tris dalykus. Viena: danguje, Dievo karalystėje, daug sielų bando įsikūnyti į žmogų ir pragyventi gyvenimą, kad įgytų daugiau patirties, sumanumo, išbandymų, įtampos, kad vėliau paliktų tą kūną gerokai patobulėjusį. Noriu pasakyti, kad tai sielai, kuri pataikė į mano kūną, tuo atžvilgiu labai pasisekė. (juokiasi)

Mano gyvenime tų išbandymų kaip retam žmogui daug buvo.

Priimu tuos išbandymus kaip pamoką. Antra, kas man pavyko – visą laiką supa tie patys draugai, turiu mylimą žmoną, puikius vaikus ir anūkus. Dėl to esu laimingas. Trečia, šiandien yra gerai, o rytoj bus dar geriau.

– Esate optimistas?

– Mano būdas toks.

– Jubiliejaus proga įprasta linkėti sveikatos. Ko sau palinkėtumėte?

– Aš sulaukiau gražių aviacinių linkėjimų. Skambino kolega Vladimiras Makagonovas, su juo kartu skridome aplink pasaulį prieš dešimt metų, ir jis palinkėjo: „Svarbiausia – neaplenkti priekyje skrendančio savo angelo sargo.“ Labai paprasta, simboliška ir aišku.

– Nors ir nemėgstate švęsti gimtadienio, ar įsiminė kuri nors buvusi sukaktis?

– Išsiskyrė 25-asis gimtadienis. Kaip tik tada Lietuvos akrobatinio skraidymo rinktinė treniravosi Telšiuose, mano gimtinėje. Tėvukas visus lakūnus, mechanikus, technikus pakvietė į namus. Apsėdome visus kampelius, nes mūsų buvo labai daug. Toks aviatorių sambūris užsitęsė iki ryto.

Visi kiti gimtadieniai – ramesni, draugų ir artimųjų apsuptyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.