Liūdna autistės merginos šventė išspaudė ašaras tūkstančiams

Autizmo sindromą turinti Hallee Sorenson savo 18-ą gimtadienį šventė visiškai viena, nes jos draugai ir klasiokai nepasirodė. Tokia liūdna merginos šventė sujaudino tūkstančius žmonių socialiniuose tinkluose.

Autizmu sergančios mergaitės pusseserė prašo internautų pasveikinti ją su gimimo diena<br>soc. tinklų nuotr.
Autizmu sergančios mergaitės pusseserė prašo internautų pasveikinti ją su gimimo diena<br>soc. tinklų nuotr.
Autizmu sergančios mergaitės pusseserė prašo internautų pasveikinti ją su gimimo diena<br>soc. tinklų nuotr.
Autizmu sergančios mergaitės pusseserė prašo internautų pasveikinti ją su gimimo diena<br>soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-14 11:08, atnaujinta 2017-05-21 19:32

Merginos pusseserė Rebecca Prefontaine socialiniame tinkle „Facebook“ su liūdesiu rašė, kad H.Sorenson tikėjosi kartu su 20 pakviestų draugų „nueiti į kėglinę, suvalgyti tortą ir ledų“, tačiau jai teko skaudžiai nusivilti, nes niekas nepasirodė. Sujaudinti tokios istorijos šiuo pasisakymu pasidalino daugiau nei 146 tūkst. žmonių.

H.Sorenson motina Allysona Seel-Sorenson teigė, kad jos dukra yra labai mylinti. Tad matyti ją raudančią su gimtadienio kepurėle buvo beprotiškai skaudu.

„Tai būtų sunku paaiškinti net ir tam vaikui, kuris supranta, kas vyksta., – sakė merginos mama. – Tačiau turint tokį vaiką, kaip Hallee, kuri nesupranta kas nutiko ir buvo pirmą kartą įskaudinta, tai buvo siaubinga.“

A.Seel-Sorenson užfiksavo internetą apskriejusią nuotrauką tuomet, kai jos sesuo paklausė, kodėl ši nesidalina jokiomis akimirkomis iš vakarėlio.

„Aš slėpiausi netoliese ir verkiau taip smarkiai, kad negalėjau nei žodžio ištarti“, – sakė ji.

Galiausiai A.Seel-Sorenson su dukterimi išvyko, o maistą atidavė benamių prieglaudai.

Tad šį kartą R. Prefontaine pagalbos kreipėsi į internautus. Ji prašo užversti savo pusseserės pašto dėžutę sveikinimais 19-ojo gimtadienio proga, kuris vyks liepą. O žmonės iš viso pasaulio jau siunčia laiškus.

„Hallee labai džiaugiasi, kai gauna laiškus. Tai būtų geriausia gimtadienio dovana, kokią ji galėtų gauti, – rašė R. Prefontaine. – Jei galėtume savo dienoje rasti kelias minutes laiko ir išsiųsti jai sveikinimą, būčiau amžinai jums dėkinga.“

„Tai reikštų labai daug ir jos mamai. Nes, kaip žinote, stebėti kaip jūsų vaikas lieja ašaras žiūrėdamas į gimtadienio tortą yra neapsakomai skaudu. Ši mergina tikrai nusipelno šaunaus gimtadienio“, – tęsė H.Sorenson pusseserė.

„Tokie žmonės kaip Hallee tiesiog nori būti priimti. Jie yra svarbūs“, – sakė merginos mama.

Graudi istorija palietė tūkstančių žmonių širdis, tad internautai iš įvairiausių pasaulio kampelių pažadėjo išsiųsti merginai sveikinimus. Per vieną dieną H.Sorenson gavo septynias puokštes gėlių ir 30 atviručių.

„Ji žino, kad jos skirtos jai ir klausia nuo ko. Aš jai atsakau, kad visa tai nuo draugų, kurie linki jai laimingo gimtadienio“, – sakė A.Seel-Sorenson.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste