Pavydus vyras dėl asmenukės sudaužė moterį mėsos muštuku

Buitinį smurtą patyrusi moteris papasakojo apie išgyventą siaubą. Pavydus vaikinas ją užpuolė dėl asmenukės, kurioje matoma plati iškirptė, kurią moteris pasidarė dar prieš jų pažintį, rašo „The Daily Mail“.

Išvydęs moters anksčiau darytą asmenukę vyras tapo tarsi pasėstas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Išvydęs moters anksčiau darytą asmenukę vyras tapo tarsi pasėstas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-15 16:20, atnaujinta 2017-05-21 16:27

2012 metais 34 metų Soka Nuon iš Melburno labai nudžiugo, kai nuvariusi savo automobilį į garažą netikėtai sulaukė pakvietimo susitikti iš autoelektriko Johno Grimo.

Bet laimė ilgai netruko. Po kiek laiko vyras tapo tarsi apsėstas ir brutaliai ją užpuolė mėsos muštuku. Po šios atakos moteris patyrė smegenų hemoragiją.

Tobulo vyro iliuzija

Santykių pradžioje nebuvo nei užuominos apie laukiantį pragarą. S.Nuon negalėjo atsispirti 39 metų vyro žavesiui.

Poros santykiai vystėsi labai greitai ir jau po kelių savaičių moteris persikraustė į J.Grimo namus.

Ji taip pat sužinojo daugiau apie skaudžią naujo partnerio praeitį – prieš tris metus autoavarijoje jis prarado nėščią žmoną.

„Mano širdis verkė, kai pagalvojau, ką jam teko iškęsti, – sakė ji. – Jis buvo tikras džentelmenas. Visada atidarydavo duris ir džiugindavo mane komplimentais.“

Bet greitai puikaus vyro paveikslas ėmė keistis.

J.Grimas vis labiau kontroliuodavo partnerę ir tarsi apsėstas tikrindavo jos nuotraukas telefone.

Tapo apsėstas asmenuke

Vieną dieną S.Nuon socialinio tinklalapio „Instagram“ paskyroje jis išvydo nuotrauką, kurią ji paviešino dar tada , kai jie nebuvo pradėję susitikinėti. Tai buvo asmenukė, kurioje moteris vilkėjo marškinėlius su gilia iškirpte.

„Kam tu ją siuntei?“, – piktai paklausė vyras.

„Pasakiau jam, kad niekam, bet jis buvo įsiutęs. Galiausiai man pavyko jį nuraminti, tačiau jis tarsi užsikrėtė ta asmenuke“, – pasakojo moteris.

Po kelių savaičių vyras vežė S.Nuon namo iš jos darbo senelių namuose. Vos grįžus jis ją apkaltino neištikimyne.

„Jis manė, kad aš kažkam siuntinėju nuotraukas, kol būnu darbe. Tuomet jis savo galva trenkė man į nosį“, – pirmajį išpuolį prisiminė moteris.

Palikęs apsiašarojusią S.Nuon kęsti skausmą, J. Grimas išėjo parūkyti.

Nepaisant šio smurto protrūkio, S.Nuon pripažino, kad tuomet atleido savo vaikinui, nes manė, kad tai niekada nepasikartos.

„Dalis manęs tikėjosi, kad jis yra toks pavydus iš meilės man. Bet jo pyktis darėsi vis stipresnis“, – kalbėjo ji.

Suteikė antrą šansą

J.Grimas vis labiau kontroliavo savo partnerę.

„Aš vengiau savo draugų ir šeimos. Johnas buvo švaros maniakas. Aš daugybę valandų praleisdavau šveisdama grindis, o jis tik priekaištaudavo, kad padariau tai nepakankamai gerai.

Galiausiai aš kreipiausi pagalbos į labdaringą organizaciją „Refuge“ bei parašiau skundą dėl smurto šeimoje“, – atskleidė nukentėjusioji.

Tuomet J.Grimas susisiekė su savo partnere socialiniame tinkle „Facebook“. Jis atsiprašė ir pažadėjo, kad viskas pasikeis ir bus geriau.

„Nusprendžiau suteikti jam antrą šansą, – pasakojo ji. – Bet tai buvo milžiniška klaida.“

2013 metų balandį J.Grimas ėmė taip stipriai smurtauti, kad moteris ėmė baimintis dėl savo gyvybės. Jis atėmė iš jos telefoną ir vairuotojo pažymėjimą bei įtikino mesti darbą.

Vieną dieną jo pyktis išsiveržė ir jis moterį taip smarkiai sumušė, kad ji nebuvo tikra, jog išgyvens.

Jis vėl paleido į ją tiradą kaltinimų aiškindamas, kad ji jam buvo neištikima.

„Jis vožė man į veidą ir aš nukritau ant grindų. Jis nesustojo manęs talžyti kumščiais ir spardyti.

Galiausiai nebeturėjau jėgų gintis ir tiesiog susigūžiau kampe, kai jis paleido į mane kumščių krušą.

Tuomet išgirdau kaip užsirtenkė durys ir jis išėjo. Negalėjau patikėti, kad mano tobulasis Johnas virto tokiu monstru“, – skaudžiais prisiminimais dalinosi moteris.

Talžė mėsos muštuku

Grįžęs J.Grimas nepuolė atsiprašinėti. Vietoj to jis ir vėl užpuolė savo sugyventinę.

Šį kartą jis į rankas stvėrė mėsos muštuką ir šiuo įrankiu daužė moters kojas bei apatinę kūno dalį. Po to užrakino ją namuose.

„Mane išleisdavo iš miegamojo tik tuomet, kai Johnas norėdavo, kad sutvarkyčiau namus“, – sakė siaubingą smurtą išgyvenusi moteris.

„Jis mane užpuolė nesuskaičiuojamai daug kartų, trankydavo mano galvą į sieną ir raudavo mano plaukus. Praradau viltį, kad kada nors man pavys pasprukti“, – sakė S.Nuon.

Ketvirtąjį vakarą moteris tvarkė namus, kai staiga pastebėjo, kad J.Grimo aplinkui nėra. Supratusi, kad gavo progą pasprukti, ji skuodė į lauką ir peršoko tvorą.

Moteris puolė daužyti kaimynų duris maldaudama pagalbos. Išvydę, kaip ji atrodė, jie apgaubė ją užklotu ir nuvedė į policiją, kur buvo iškviesta greitoji pagalba.

Tik ligoninėje S.Nuon pasijuto saugi ir viską papasakojo policijos pareigūnams.

Moteris patyrė smegenų hemoragiją, ant jos kaktos, akių, skruostų, žandikaulio ir pečių buvo gilios mėlynės. Jos rankos taip pat buvo nusėtos mėlynėmis ir gynybinėmis žaizdomis.

Fizinės ir psichologinės žaizdos

„Gyti teko ilgai. Ant kojų vis dar turiu randus, o ant mano rankos matomos įkandimo žymės. Tačiau jis man paliko ne tik fizinius randus. Daugybę savaičių man teko vaikščioti pas psichologą, kol vėl galėjau grįžti į darbą“, – kalbėjo smurto auka.

2014 metų soalį J.Grimas prisipažino dėl kaltinimo, kad rimto tyčinio sužeidimo ir dėl smurto šeimoje. Jis buvo nuteistas kalėti šešis metus, o lygtinis paleidimas jam bus galimas tik po keturių metų.

Teisme moteris pasakojo, kaip po vyro išpuolių S.Nuon surašė sąrašą „namų ruošos darbų“, kuriuos atliko iki tos dienos ir paliko raštelį, kuriame buvo rašoma: „Atleisk, Johnai, bet aš turiu eiti. Arba tu mane užmuši, arba aš ir toliau turėsiu kentėti savo kumščius.“

Teisėjas J.Grimai pareiškė, kad žiaurus jo elgesys buvo „pasibaisėtinas, bailus ir brutalus bei rodė visišką nepagarbą jai, kaip žmogui“.

Teisėjas taip pat gyrė S.Nuon už tai, kad ši išdrįso pabėgti iš smurtautojo namų ir pranešti apie tai policijai.

2015 metų gegužę S.Nuon sėkmingai laimėjo bylą prieš J.Grimą ir prisiteisė iš jo 70 tūkst. JAV dolerių už patirtą skausmą ir kančią.

Prabėgus metams S.Nuon vis dar bando atsigauti nuo patirtos fizinės ir psichologinės kančios, bet dabar ji susitikinėja su nauju vyru ir jaučiasi laiminga.

„Savo istoriją papasakojau tam, kad perspėčiau kitas moteris, kas nutinka pasilikus su smurtaujančiu partneriu. Palikite jį vos jam pakėlus prieš jus ranką. Norėčiau, kad pati būčiau taip pasielgusi“, – pasakojimą užbaigė ji.

Ženklai, bylojantys apie smurtą

Su buitiniu smurtu kovojančios labdaringos organizacijos „Refuge“, kuri remia Nacionalinio buitinio smurto liniją, duomenimis, kiekvieną savaitę Anglijoje ir Velse dvi moterys žūva nuo esamų ar buvusių vyrų rankos.

Organizacija išvardijo pagrindinius ženklus, kurie gali reikšti, kad partneris yra linkęs smurtauti. Bei kokie ženklai byloja, kad jūsų šeimos narys ar pažįstamas žmogus patiria smurtą.

-Ar jis pavydus ir savininkiškas?

-Ar jis bando atskirti ją nuo šeimos ir draugų bei izoliuoti?

-Ar vieną akimirką jis žavus, o kitą jau linkęs į smurtą? Ar jam būdingi staigūs nuotaikos pokyčiai?

-Ar jis kontroliuoja jos gyvenimą? Pavyzdžiui pinigus, su kuo ji turėtų susitikti, ar kaip turėtų rengtis?

-Ar jis stebi jos judesius?

-Ar jis kaltina ją dėl smurto?

-Ar jis ją žemina ar įžeidinėja kitų žmonių akivaizdoje?

-Ar jis naudoja prieš ją verbalinį smurtą?

-Ar jis ją pastoviai kritikuoja?

-Ar jis naudoja pyktį ir grasinimus, kad įbaugintų ją ir priverstų elgtis, kaip jis nori?

-Ar jis jam sako, kad ji nieko nesugeba ir nesusitvarkytų be jo?

-Ar jis grasino sužeisti ją ar jai artimus žmones, jei partnerė jį paliks?

-Ar ji ėmė elgtis kitaip, kad jo nesupykdytų?

-Ar jis verčia ją mylėtis, kai ji to nenori?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.