Apakinta meilės moteris gynė šaltakraujį dukrelės žudiką

Prieš keletą metų Jungtinę Karalystę sukrėtė kraupi tragedija. Vienas vyras žiauriai nužudė savo dukrelę Ellie Butler, o aukos motina rodė nepalaužiamą palaikymą žudikui. Benas Butleris daugybę kartų mušė savo mažametę dukrą, bet skriaudžiamo vaiko mama visą laiką tylėjo apie namuose vykstantį siaubą ir apakinta meilės gynė šaltakraujį smurtautoją.

Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moteris aklai gynė savo vaikiną net ir po to, kai jis nužudė jų mažametę dukrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 24, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 20, 2017, 6:30 PM

Niekas negalėtų geriau pavaizduoti aklo Jennie Gray atsidavimo B.Butleriui, nei jos poelgis, kai šis baigė liudyti teisme, rašo „The Daily Mail“.

Penkias dienas vyras apsimetė mylinčiu tėvu, kurį E.Butler mirtis užklupo kaip netikėta tragedija. Vyriškis tikino, kad jo šešiametė dukrelė pargriuvo ir susitrenkė galvą.

„Šis teismas man neteisingas!“, – pareiškė jis.

Kai B.Butleris galiausiai grįžo į teisiamųjų suolą, J.Gray jį sveikindama pliaukštelėjo vyrui per delną. Vienas sukrėstas stebėtojas salėje tai pamatė ir garsiai apie tai pasakė.

Į sumušimus dėmesio nekreipė

Anksčiau J.Gray meilę savo vaiko žudikui rodė oro bučiniais. B.Butleris buvo sulaikytas 2014 metais. Nuo to laiko moteris jį aplankė ne mažiau nei 190 kartų.

Jei nužudytos mažametės mama nebūtų taip aklai paskendusi meilėje jos skriaudėjui, galbūt E.Butler vis dar būtų gyva.

36 metų J.Gray nekreipė dėmesio į mėlynes, kurios vis iš naujo atsirasdavo ant dukros veido, taip pat kaip ir rankos įspaudai ant jos kaklo. Moteris nepastebėjo ir to, kad likus keturioms savaitėms iki jos mirties, mažylei buvo sulaužytas petys.

B.Butleris jau kartą buvo įkalintas už tai, kad smurtavo prieš mergaitę. Galiausiai nuosprendis buvo panaikintas, tačiau J.Gray žinojo apie žiaurų vyro elgesį.

Nepaisant visko, moteris jį visada palaikė. Nesveika jos ištikimybe smurtaujančiam vyrui J.Grey kainavo ne tik jos dukrelės gyvybę, bet ir santykius su jos pačios tėvais.

„Aš jos jau nelaikau savo dukrai ir niekada nebenoriu jos matyti savo akyse“, – šią savaitę sakė moters tėvas Nealas Gray.

Kai 2009 metais B.Butleris buvo pirmą kartą pasodintas už grotų, E.Gray globa buvo perduota mylinčiam seneliui su žmona Linda Gray.

Deja, mažylės senelė balandį mirė nuo vėžio tą dieną, kai prasidėjo teismas dėl E.Gray nužudymo.

„Linda iš paskutiniųjų stengėsi laikytis, kad išvystų, jog dėl Ellie mirties bus pasiektas teisingumas, – su skausmu pasakojo N.Gray. – Aš su dar dviem savo vaikais, kurie buvo atsidavę Ellie, stengiamės gauti atsakymus į klausimus, kurių dar niekas neturi ir sužinoti, kodėl Ellie turėjo mirti.“

„Noriu padaryti viską, kad tai niekada nenutiktų jokiam kitam vaikui“, – sakė žuvusios mergaitės senelis.

Vyrą labiausiai kamuoja klausimas, kodėl jo paties dukra buvo B.Butlerio pusėje.

J.Gray nei karto nesuabejojo, kad jos vaikinas yra tinkamas būti tėvu, nors jis savo vaikus vadindavo įžeidžiančiais žodžiais.

Dangstė ir žmogžudystę

Nužudytos mergaitės motinai ir savo kailiu teko patirti B.Butlerio kumščių skonį. Kai moteris laukėsi, internete ji domėjosi kaip gydyti sulaužytą nosį, alkūnę, ar perpjautą koją.

Tačiau sunku J.Gray pajusti gailestį, kuris apima žmones klausantis apie smurtą namuose patyrusias moteris.

Ji savo atsidavimą B.Butleriui net ir savo šešių metų dukrelės gyvybės kaina išdėstė žinutėje, kuri buvo rasta jos telefone: „Aš noriu tavęs labiau, nei kada nors esu ko nors norėjusi, net labiau nei savo vaikų.“

Moters aklos ištikimybės kulminacija buvo pasibjaurėtinos šarados, kai 2013 metais, E.Butler mirties dieną ji paskambino pagalbos telefonu.

„Mano dukra, – kalbėjo J.Gray skambučio įraše. – Mano dukra normaliai nekvėpuoja, ji nualpo, ji nejuda. Ji nekvėpuoja, ji nekvėpuoja.“

Tuomet moteris ėmė pumpuoti mergaitės krūtinę ir skaičiuoti „14, 15, 16, 17“.

Kilusi iš geros šeimos

Bet visa ši dramatiška scena buvo tik vaidinimas, kad nuslėpti, jog mažylė mirė dviem valandomis anksčiau, kai B.Butleris su vaikais buvo jų namuose Pietų Londone esančiame Sutono rajone.

Teisėjų žiuri taip pat nebuvo pranešta, kad mažylės susmukusį kūną be gyvybės ženklų ant grindų rado kita J.Gray atžala.

Kai istorija ėmė kilti į dienos šviesą, moteris bandė pateisinti tokią piktavališką apgavystę.

J.Gray aiškino, kad jei policija būtų sužinojusi, jog E.Gray žuvo, kai B.Butleris buvo vienintelis suaugęs žmogus namuose, jį esą būtų apkaltinę iš keršto, kad 2007 metų nuosprendis dėl smurtavimo prieš dukrą buvo panaikintas.

36 metų B.Butleris kumščiais išsiliedavo ant vaiko tik todėl, kad nekentė savo buitinių atsakomybių.

J.Gray santykiai su B.Butleriu yra šios siaubo istorijos, kuri prasidėjo prieš 10 metų, esmė.

Moteris šventė savo brolio 31 gimtadienį, kai šis staiga nukrito nuo kėdės. B.Butleris atskubėjo padėti ir pasiteiravo ar viskas gerai. Tuomet viskas ir prasidėjo, o po dviejų mėnesių J.Gray jau laukėsi.

Mergaitės motinos šeimos nariai yra išsilavinę žmonės. Jos brolis dirbo vadybininku naftos įmonėje, o sesuo Gamtos istorijos muziejuje.

Pati J.Gray tapo grafikos dizainere. O B.Butleris buvo kilęs iš žlugusios šeimos, jo mama girtavo, o pats vyras dirbo perkraustytoju. Be to, jis buvo teistas, tačiau po to ir toliau vykdydavo nusikaltimus.

Už smurtą jau kalėjo

E.Gray gimė 2006 metais. Tuo metu pora negyveno kartu.

Pradžioje B.Butleris vaidino be galo mylintį tėvą. Jis norėjo, kad jo dukros vardas prasidėtų raide „E“, nes mėgo futbolo klubą „Everton“. Jis pirko jai knygas, filmų įrašus bei padovanojo pliušinį meškiuką.

„Vis dar prisimenu kaip ji apžiojo mano mažąjį pirštą“, – sakė vyras teisme.

Bet vos sulaukusi šešių mėnesių E.Butler patyrė nudegimus ant kaktos ir pirštų. Tuomet vyras pareiškė, kad mažylė bute sėdėjo per arti radiatoriaus.

Praėjo dar dvi savaitės ir vaikas vėl patyrė sužalojimų. Tą kartą tėvas aiškino, kad rado ją „susmukusią“ ir „perbalusią“ ant automobilio sėdynės.

Tačiau gydytojai įtarė, kad E.Butler patyrė „sukrėsto kūdikio sindromą“. 2009 metais vyras buvo suimtas ir nuteistas kalėti 18 mėnesių.

Tačiau jis atliko vos šešis mėnesius skirtos bausmės ir buvo paleistas už užstatą, nes Apeliacinis teismas svarstė pakeisti verdiktą. Medicininių tyrimų rezultatai rodė, kad mažylės sužalojimai galėjo atsirasti dėl sunkaus gimdymo, nors tik J.Gray manė, kad pirmasis teisėjų nuosprendis buvo klaidingas.

Žmogus pažinojęs mergaitės motiną tuo metu ją apibūdino kaip „nepasitikinčią savimi ir trapią“. Šiomis savybėmis dažniausiai pasižymi moterys, kurios susideda su tokiais vyrais, kaip B.Butleris. Tačiau nedaugelis būtų pasiryžusios paaukoti savo vaikus.

Kai B.Butleris sėdėjo už grotų, poros dukra rūpinosi J.Gray tėvai. Baimindamasi, kad iš jos bus paimtas ir antras vaikas, moteris bandė nuslėpti nėštumą, pakeitė savo pavardę į tą, kurią turėjo neilgai trukusioje ankstesnėje santuokoje ir išvyko į pietinę pakrantę.

Socialinės tarnybos apgaulę suuodė, kai vaikas jau buvo gimęs. Moterį persekiojo šeši policijos automobiliai, o vaikas galiausiai buvo atiduotas įtėviams. Tai buvo ne pirmas kartas, kai J.Gray griebėsi apgaulės.

Moteris neteisėtai išsireikalavo tūkstančių svarų dėl invalidumo bei komunalinių mokesčių lengvatų, nors uždirba beveik 30 tūkst. svarų per metus. 2012 metais teisėjai nurodė jai atlikti 200 valandų viešųjų darbų.

Kovojo dėl globos

Vėliau tais metais B.Butleris buvo paleistas, o moteriai buvo sugrąžinti abu jos vaikai. Šis sprendimas prieštaravo socialinių tarnybų patarimams ir J.Gray tėvų norams.

„Susitepsite rankas krauju“, – teismui paskalbus tokį sprendimą su panieka pareiškė E.Gray senelis.

J.Gray tėvai išleido 80 tūkst. svarų santaupų, kad galėtų pasilikti savo anūkę, tačiau galiausiai pinigai išseko ir B.Butleris laimėjo bylą.

Sutone esančiame bute, kur gyveno pora, buvo paruoštos lovelės abiem vaikučiams.

Tačiau atmosfera buvo toksiška. Pora garsiai rėkaudavo. Kai kurie aplinkiniai įtarė, kad jie vartojo kokainą. J.Gray savo dienoraštyje minėjo, kad jie būdavo „labai apsinešę“.

Realybė, kurioje turėjo gyventi jų vaikai, galiausiai buvo atskleista teisme po E.Butler mirties.

B.Butlerio neapykanta dukrai yra akivaizdi jo siųstose žinutėse J.Gray.

„Noriu, kad griežčiau elgtumeisi (su Ellie)“, – vienoje rašė jis.

„Ji elgiasi kaip visiška išpera. Visą prakeiktą laiką sėdėjo susiraukusi“, – įniršį liejo vyras.

Vyras taip pat šiurkščiai atsiliepė ir apie kitą savo atžalą: „Tas vaikas darosi vis blogesnis, Jennie. Neklauso. Demonstruoja charakterį. Užkniso mane.“

Meldė Dievo, kad patiktų B.Butleriui

Likus keliems mėnesiams iki mažametės mirties ji buvo užfiksuota keliuose vaizdo įrašuose. Vienur ji matoma su tamsia akimi ir mėlyne ant kaktos, o kitoje jos koja atrodo subintuota.

Matoma, kaip B.Butleris žarstosi keiksmais telefonu, o mažylė nereaguoja. J.Gray jis taip pat negailėdavo įžeidžiančių žodžių, vadindavo ją „kekše“ ir „bjauria kale“.

Tačiau taip vadinama moteris nepaliko vyro, o nusprendė susileisti botokso injekcijų. B.Butleriui taip pat kliuvo ir dukros išvaizda. Kartą jis ją nuvedė pas gydytoją, nes norėjo, kad šis padarytų korekciją jos ausims, kurios neva buvo per didelės.

J.Gray desperatiškas noras įtikti B.Butleriui yra akivaizdus jos bute rastame laiške: „Brangus Jėzau, prašau, neleisk, kad Benas mane paliktų, bet padaryk, kad jis išmoktų mane mėgti.“

„Jis garsiai loja, bet ne kanda“, – J.Gray prisiekinėjo teisme. Ji tikino, kad buvo pernelyg „melodramatiška, kai rašydama dienoraštyje sudarė įspūdį, jog vyras ją terorizuoja. Moteris vis tvirtino, kad B.Butleris buvo „nuostabus tėvas“.

Paskutinį sykį E.Butler seneliai anūkę matė 2013 metų spalio 27 dieną greito maisto restorane „McDonalds's“.

„Iš jos akių ir veiksmų mačiau, kokios blogos būklės buvo Ellie, – atsiminė N.Gray. – Jos akys buvo įkritusios, ji buvo sulysusi, atrodė išvargusi, išsekusi ir išsigandusi.“

Be to, ant mergaitės veido matėsi mėlynės. Kai visi atsisveikino, E.Butler seneliams pasakė, kaip stipriai jų pasiilgo. Kitą dieną ji jau buvo mirusi.

Vos išvydusi policijos pareigūnus prie savo durų L.Gray susirūpinusi paklausė: „Ar tai dėl Ellie?“

„Mes sustingome iš siaubo, – skaudžiais prisiminimais dalinosi aukos senelis. – Dabar ji mirusi, o netekties skausmas kamuoja kasdien. Ji buvo mūsų švytinti šviesa. Sielvartas tiesiog neapsakomas.“

N.Gray visą likusį gyvenimą kankins širdgėla dėl to, ką jo paties dukra padarė, kad apsaugotų B.Butlerį.

Bandė nuslėpt aplinkybes

Detektyvai teigė, kad E.Gray gyvybė užgeso dviem valandomis anksčiau, nei buvo gautas pagalbos skambutis. Tuo metu B.Butleris su vaikais namuose buvo vienas.

Pora bandė nuslėpti šį svarbų faktą.

B.Butleris norėdamas susikurti alibi išvedė šunį pasivaikščioti ir su kaimyne persimetė keliais žodžiais apie orą.

Visi rūbai buvo sumesti skalbti, o J.Gray dienoraštis, kuriame ji rašė apie B.Butlerio smurto atvejus, buvo rastas lauke esančioje šiukšlių dėžėje.

Vienas iš paramedikų, kurie išnešė E.Butler iš namų, prisiminė dar vieną dalyką, kurį tą popietę padarė B.Butleris: „Nuo tėvo sklido stiprus losjono po skutimosi kvapas, kurio anksčiau nepastebėjau, kai stovėjau šalia jo koridoriuje.

Jei būčiau buvęs jo vietoje, tikrai negalvočiau juo pasipurkšti prieš išeidamas iš namų“, – pasakojo jis.

Toks buvo „tėvas“, kurį nužudytos mergaitės motina gynė iki paskutinės akimirkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.