Karjeristė rėžė: „Neturėti vaikų – pats geriausias sprendimas“

Daugelis žmonių, kurie jau sulaukė penkiasdešimtmečio, savo santaupas skiria vaikams, kad šie galėtų įgyti išsilavinimą. Kiti moka už vaikų vestuves, padeda auginti anūkus, ar remia savo atžalas, kurie nusprendė grįžti į namus. Tačiau 51 metų verslininkė Bonnie Gayle pareiškė, kad pasirinko kitokį gyvenimo kelią, ir to nesigaili, rašo „TIME“.

Moteris tikino nesigailinti, kad vietoj šeimos pasirinko karjerą.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Moteris tikino nesigailinti, kad vietoj šeimos pasirinko karjerą.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2016, 5:14 PM, atnaujinta May 19, 2017, 10:11 PM

Prieš daug metų ši moteris nusprendė, kad kitaip nei įprasta, vaikų neturės. Ji norėjo atsiduoti savo karjerai ir auginti gaunamas pajamas.

„Sprendimas, kuris kitiems atrodė neįprastas, man atnešė laimę ir finansinę sėkmę“, – sakė verslininkė.

Moteris vysto sėkmingą buhalterijos verslą, kuris jai kasmet sukrauna šešiaženkles sumas, o laisvalaikį ji gali skirti savo pomėgiams ir gyventi taip, kaip nori.

„Jei būčiau turėjusi rūpintis viskuo – nuo sauskelnių, iki mokesčių už mokslus, negalėčiau mėgautis tokiu gyvenimu, kokį turiu šiandien“, – teigė verslininkė.

„Daugybė moterų jaučia natūralų norą tapti motinomis. Manau, kad tai išties nuostabu – pasauliui reikia tiek rūpestingų ir atsidavusių motinų, kiek tik įmanoma.

Aš paprasčiausiai nepriklausau tai kategorijai“, – tvirtino moteris.

Galvojo apie pinigus

Verslininkė pasakojo, kad būdama devynerių bandė savo motinos kantrybę tol, kol galiausiai ji pajuokavo: „Tikiuosi, kad užaugusi susilauksiu tokių pat vaikų, kaip tu“.

Tačiau B.Gayle galvoje jau tuomet sukosi mintys, kad motina tapti ji nenorėtų.

Išsakiusi šias mintis savo mamai, būsimoji verslininkė sulaukė atsakymo, kad paaugusi persigalvos.

Tačiau taip niekada nenutiko.

„Kai man suėjo 20, aš jau buvau tikra, kad motinystė – ne man“, – teigė moteris.

Ji tvirtino, kad tiesiog nejautė noro susilaukti vaikų. Be to, B.Gayle troškimas būti nepriklausomai ir atrasti save buvo gerokai stipresnis nei motinystės trauka. Be to, gąsdino mintys apie milžinišką atsakomybę, kuri užgriūna pečius auginant vaikus.

„Tačiau meluočiau, jei sakyčiau, kad finansai nebuvo svarbi mano sprendimo dalis“, – atskleidė moteris.

B.Gayle augo stabilioje viduriniosios klasės žmonių kaimynystėje Los Andžele ir jau nuo mažų dienų išmoko, kad jei ko nors nori, turi tam užsidirbti. Dar būdama paauglė ji prižiūrėdavo vaikus ar po pamokų griebdavosi papildomų darbų, kad galėtų įsigyti trokštamų daiktų ar drabužių.

Būsimai verslininkei jau tuomet labai patiko savų pinigų skonis.

Kūrė verslą

Moteris baigė mados produktų prekybos bei marketingo studijas Mados institute, o baigusi mokslus dar kurį laiką svarstė ką nori daryti su savo karjera.

Kurį laiką padirbusi asmenine asistente B.Gayle suprato, kad jai sekasi buhalterijos srityje, tad moteris susirado savo klientų, o, galiausiai, būdama 28 metų, pradėjo verslą.

Nuo to laiko B.Gayle įmonė nepaliaujamai augo, tad prireikė labai daug vėlyvų naktų ir paaukotų savaitgalių, kad verslas vystytųsi sklandžiai. Moteris visa galva pasinėrė į šį pasaulį, priiminėjo vis naujus klientus, samdė bei apmokė darbuotojus ir tobulino savo įgūdžius.

Net ir norėdama tuo metu ji nebūtų galėjusi susilaukti vaikų. Be to, verslininkė mėgo leisti laiką su draugais ir nesijaudinti, kad namuose jos laukia vaikai.

Moteris matė, kad kitiems žmonėms tėvystė ir šeima suteikia labai daug džiaugsmo, tačiau tikino, kad jai motinystė neteiktų tokio pasitenkinimo.

Vis dėlto B.Gayle atskleidė, kad sprendimas neturėti vaikų turėjo nemenką asmeninę kainą.

„Net kelis kartus man buvo likęs vos žingsnis iki vestuvių, tačiau galiausiai to nepadarydavau. Visada atvirai pasakydavau, kad nenoriu santykiuose anksti susilaukti vaikų.

Tačiau keletas rimtų vaikinų, su kuriais draugavau, galvojo, kad aš persigalvosiu, kai įsimylėsiu. Dėl to ne kartą dužo širdys“, – atskleidė verslininkė.

Tuo tarpu moters tėvus gąsdina ne tik moters sprendimas neturėti vaikų, bet ir tai, kad ji vieniša.

„Mama nuolat mane skatina „nuleisti kartelę“, kad galėčiau susirasti vyrą.

Iš tiesų aš visuomet buvau atvira santuokai, bet neradau tinkamo vyro“, – atskleidė B.Gayle.

Sprendimo nesigaili

„Kaip ir tikėjausi, sprendimas netapti motina atnešė man didžiulę finansinę sėkmę.

Be to, kad mano buhalterijos verslas staigiai šovė pirmyn, galėjau daug investuoti į kitą projektą, kuris man be galo įdomus – pagalba moterims susidoroti su vidutinio amžiaus hormoniniais pokyčiais“, – pasakojo B.Gayle.

Moteris pripažino, kad kol kas naujasis projektas neneša pelno, tačiau yra labai įdomus, tad ji yra įsitikinusi, kad tai buvo vertinga investicija.

„Jei turėčiau vaikų, tikrai nebūčiau galėjusi tiek daug lėšų skirti papildomam verslui. Vaikai trukdytų gyventi pilnavertį gyvenimą“, – teigė ji.

Moteris taip pat džiaugėsi, kad neturėdama vaikų galėjo daugiau laiko skirti sau ir labiau įsigilinti, kas ją daro laiminga.

Ji sakė, kad mėgsta vaikščioti į SPA procedūras bei dalyvauti moterų susibūrimuose ir asmeninio augimo seminaruose, kurie padėjo vystyti jos papildomą verslą.

Perkopus penkiasdešimtmečio pakopą verslininkė jau mąsto ir apie pensiją. 2005 metais Ostine ji įsigijo namą su trimis miegamaisiais. Dabar šio būsto nuoma neša papildomas pajamas.

Kol kas moteris pensijai atsidėjo 125 tūkst. dolerius (112 tūkst. eurų), o likusius pinigus ateinančius du metus ketina investuoti į verslus.

B.Gayle taip pat atskleidė, kad beveik neturi skolų, o savo bugalterijos verslą vertintų nuo 500 tūkst iki 750 tūkst. dolerių.

„Vis dėlto, jei susidaro įspūdis, kad apie vaikus visiškai negalvojau – jis neteisingas. Tai nebuvo lengvas sprendimas. Atvirkščiai, tam prireikė labai daug gilinimosi į savo sielą.

Kai man buvo 40 metų, labai rimtai draugavau su vyru ir tie santykiai galėjo privesti prie santuokos, tačiau jis labai norėjo vaiko.

Tuomet paklausiau savęs, galbūt šia tema esu per daug griežta? Galiausiai, aš negalėjau rasti pateisinimo, kam atvesti žmogų į šį pasaulį, jei nesu tam pilnai nusiteikusi. Tad santykiai nutrūko“, – pasakojo B.Gayle.

„Netiesa, kad aš nemėgstu vaikų. Mano gyvenime yra nuostabių vaikų. Mano sūnėnas ir dukterėčia yra tikras džiaugsmas ir aš su mielu noru leidžiu su jais laiką bei stebiu, kaip jie auga.

Galiausiai, neturėti vaikų buvo protingas asmeninis bei finansinis sprendimas, kuris tiesiog atrodė man tinkamas. Aš klausiau savo širdies balso bei intuicijos ir man tikrai patinka, kokiu žmogumi aš tapau.

Vietoj to, kad investuočiau į šeimą, aš inverstavau į save ir ši investicija buvo to verta“, – tvirtino B.Gayle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.