Autobuso vairuotojo košmaras: keleivė persekiojo trejus metus

Vienas autobuso vairuotojas papasakojo šiurpinančią istoriją, kuri pakeitė jo gyvenimą. Trejus metus ramybės jam nedavė keleivė, kuri jį nuolat persekiojo, kūrė „Facebook“ paskyras jo vardu bei kasdien kelias valandas važinėdavo jo maršrutu, rašo „The Sun“.

Vairuotojo gyvenimą sujaukė jį persekiojusi keleivė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vairuotojo gyvenimą sujaukė jį persekiojusi keleivė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vairuotojo gyvenimą sujaukė jį persekiojusi keleivė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vairuotojo gyvenimą sujaukė jį persekiojusi keleivė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 9:19 AM, atnaujinta May 19, 2017, 6:19 PM

31 metų Imre Martonas visuomet maloniai sutikdavo žmones, kurie lipdavo į 32 autobusą. Tačiau dėl savo draugiško elgesio vyriškis tapo psichinių problemų turinčios Charlie Howells taikiniu.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei grasinimų Oksfordo Karališkasis teismas nuteisė 22 metų merginą kalėti penkis metus, tačiau I.Martonas baiminasi, kad to nepakaks.

C.Howells buvo išmokusi vyro tvarkaraštį ir pasirodydavo per jo pertrauką. Norėdamas pabėgti nuo jos persekiojimo vairuotojas pakeitė maršrutą, tačiau mergina vis tiek jį susekė.

Košmaras tęsėsi ir toliau. Sutrikimų turinti mergina kūrė „Facebook“ paskyras I.Martono vardu, buvo apliejusi jį vandeniu (vyras baiminosi, kad tai galėjo būti rūgštis) ir grasino jį nužudyti.

„Negaliu jai atleisti už tai, ką ji man padarė. Ji trejus metus griovė mano gyvenimą Maniau, kad ji mane nužudys.

Vos tiki ją paleis iš kalėjimo, ji bandys mane surasti.

Jai reikia pagalbos, ji pavojinga. Aš iš tikrųjų bijau. Jau susitaikiau, kad mano gyvenimas jau niekada nebus toks pat“, – apie savo baimes kalbėjo autobuso vairuotojas.

Pirmą kartą I.Martonas su C.Howells susidūrė 2012 metų spalį, kai ši įsėdo į „Thames Travel“ autobusą, kuris kursuoja Oksfordšyre. Bėgant laikui vairuotojas merginą pastebėdavo vis dažniau.

„Ji važinėdavo valandų valandas, – atskleidė vyras. – Veidrodyje ji su manimi užmegzdavo akių kontaktą.“

2012 metų liepą mergina priėjo prie I.Martonio per darbo pertrauką ir prisipažino, kad myli jį.

Vyras buvo priblokštas ir atstūmė ją, o C.Howells puolė į ašaras. Tačiau mergina neketino pasiduoti ir nuo kitos dienos pasirodydavo kavinėse bei parduotuvėse, kuriose lankydavosi I.Martonis, kad įteiktų jam meilės laiškus.

„Kaskart ją išvydęs patirdavau mažą širdies smūgį. Ėmiau nekęsti savo darbo. Nuolat matydamas ją besišypsančią jaučiau vis didesnį spaudimą. O ji elgėsi vis drąsiau.

Per pietų pertrauką ji nusekė mane į „sainsbury“ kavinę ir mano kantrybė trūko“, – gąsdinančia patirtimi dalinosi vairuotojas.

Vėliau 2012 metais vyras kreipėsi į policiją ir C.Howells gavo įspėjimą, tačiau jos tai nesustabdė. Mergina vyrą bombardavo šimtais žinučių socialiniame tinkle „Facebook“.

Neapsikentęs vyras ištrynė savo paskyrą ir pareikalavo, kad darbe jį perkeltų iš Oksfordo centro.

„Nenorėjau nieko keisti, tačiau neturėjau pasirinkimo“, – aiškino I.Martonis.

Vyras pradėjo susitikinėti su mergina ir atrodė, kad gyvenimas galiausiai stojo į įprastas vėžes, bet 2014 metų kovą C.Howells vėl jį rado.

„Ji atsiprašė, kad privertė mane persikraustyti ir pareiškė, kad norėtų tapti mano drauge, – sakė vyras. – Aš jos paprašiau nesikišti į mano gyvenimą.“

2014 metų rugpjūtį I.Martonis pasiekė, kad C.Howells būtų draudžiama du metus lankytis Oksforde, važiuoti jo autobuso maršrutu ar mėginti su juo susisiekti, tačiau mergina to nepaisė.

„Ji buvo tarsi Lietaus žmogus, ji įsiminė mano tvarkaraščius ir kaskart vis artėdavo prie manęs.

Kartais ji stovėdavo vos už kelių sprindžių ir mane uostydavo.

Aš jausdavau jos kvėpavimą. Ji buvo tarsi nindzė, atsirasdavo tarsi iš niekur. Ji visada būdavo netoliese“, – lyg apie siaubo filmą pasakojo I.Martonis.

Kad išvengtų nemalonių susitikimų vyras sutrumpino savo, kaip vairuotojo, darbo laiką ir įsidarbino apsauginiu, bet C.Howells neatlyžo.

„Ji išsiaiškino mano telefono numerį ir nuolat man skambinėdavo. Buvau priverstas pasikeisti numerį, man jau atrodė, kad tai niekada nesiliaus.

Jaučiausi labai vienišas. Tai nevyriška, tačiau kartais nesulaikydavau ašarų. Kasdien skambindavau pagalbos numeriais. Tai tapo mano gyvenimo dalimi.

Ji man pasakė, kad žaidimas prasidėjo ir ji ketina mane nužudyti. Ji perbraukė pirštu per savo gerklę“, – sakė persekiotas vyras.

Prėjusių metų balandį vyras su savo kolega buvo Oksforde, kai C.Howells ant jo užpylė kibirą vandens.

„Persigandau, nes maniau, kad tai rūgštis, – sakė jis. – Aš pasiekiau dugną, negalėjau užmigti naktimis ar nustoti apie tai galvoti. Tuomet ji pasirodė prie mano namų.“

Galiausiai mergina buvo sulaikyta rugpjūtį. I.Martois iškvietė policiją, kai C.Howells rėkė ant jo gatvėje.

Dabar vyras ir vėl vairuoja 32-ąjį autobusą.

„Manau, kad jai reikia psichiatro pagalbos. Dėl jos praradau daug pinigų. Be to, ji sukėlė labai daug sunkumų santykiuose su mano buvusia mergina.

Dirbau naktimis, tad negalėdavau matytis su savo mergina, o ji ėmė baimintis, kad taip pat gali tapto taikiniu. Dėl šios priežasties mes nebesame kartu. Buvo labai skaudu“, – pasakojo I.Martonis.

Dabar autobuso vairuotojas mokosi informacines technologijas, kol jo persekiotoja kali.

„Jei liksiu autobuso vairuotoju, būsiu lengvas taikinys. Ji susekė mane anksčiau, padarys tai ir vėl. Nekenčiu jos už tai, ką ji man padarė“, – skausmą liejo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.