Emigravusios jaunos lietuvės gyvenimas – lyg iš kino filmo

32-ejų Diana iš Jonavos į Londoną pirmą kartą išvyko prieš 11 metų. Iš neturtingos šeimos kilusi mergina tikėjosi užsidirbti. Kelis mėnesius praleidusi svetur, ji grįžo į Lietuvą, baigė mokslus ir vėl susikrovė lagaminus atgal į Londoną, kur jos laukė sesuo. 

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-13 20:52, atnaujinta 2017-05-18 23:17

Dianai atrodė, kad šiame mieste gyvena daugybė įdomių žmonių. Jauną merginąjaudino ir žavėjo laisvė. Kaip ji pati teigė, tokios asmenybės laisvės niekada nebuvo jutusi.

Jauna mergina tapo pamote

Tada ji nė pagalvoti negalėjo, kokį gyvenimą gyvens Londone ir ką likimas jai paruošė. Vos po kelių metų moteris susituokė su gerokai vyresniu už save vyru, pagimdė dukrytę ir tapo šešiamečio berniuko pamote.

Klausant šios istorijos susidaro įspūdis, kad atpasakojamas kino filmo siužetas. „Tačiau visa tai yra tiesa. Ir ji neišgalvota“, – dar kartą patvirtino Diana.

Atvykusi į Londoną mergina labai greitai susižavėjo gerokai už save vyresniu vyru. Ji negalvojo, kad draugystė, o vėliau ir santuoka su 15 metų vyresniu žmogumi jai atneš skausmą ir nusivylimą. Tada ji nepagalvojo ir apie tai, jog nėra pasirengusi auginti vyro sūnų iš pirmosios santuokos.

„Buvo beprotiškai sudėtinga. Kai dabar pati pagalvoju, matau, kad tada nebuvau subrendusi. Atrodė, kad mane įmetė lyg musę į barščius. Reikėjo priimti svetimą vaiką. Moterys gali sakyti, kad paprasta auginti kitus vaikus, tačiau taip tikrai nėra. Buvo sudėtinga rasti kelią į vaiko širdį.

Juk iki tol, kol atsiradau jų gyvenime, jiedu su tėčiu gyveno kartu ir buvo mažytė komanda“, – sakė moteris.

Tėtis mirė devynmetės akyse

Tėvo vaidmuo Dianai visada buvo labai svarbus. Ją pačią vaikystėje augino tėtis. Mama daug dirbo, o tėtis, išėjęs anksti į pensiją, kasdien prižiūrėdavo mergytę. „Tėtis buvo gerokai vyresnis už mamą. Jis buvo tas žmogus, kuris namuose virdavo uogienes, man rišdavo plaukus.

Kai man buvo devyneri, jis mirė. Puikiai prisimenu tą dieną. Turėjo būti mano Pirmoji komunija. Vieną akimirką jis man rišo plaukus, o kitą – patyrė infarktą. Atėjusi iš kambario į virtuvę, pamačiau jį ant žemės. Tėtis buvo negyvas. Tada namuose buvome dviese.

Man, devynmetei mergaitei, tai buvo didžiausias košmaras. Dar prieš mirtį tėtis buvo sakęs, kad savo išėjimu nenorėtų manęs išgąsdinti. Tačiau nutiko būtent taip, kad tą akimirką aš buvau su juo ir viską mačiau. Tai buvo pati skaudžiausia netektis.

Net paauglystėje aš bėgdavau iš pamokų tam, kad galėčiau nueiti prie tėvo kapo. Ten aš atrasdavau ramybę. Kalbėdavausi su tėčiu, pasakodavau jam tai, ką patyriau, veikiau ir mačiau“, – pasakojo ji.

Vyras pakrypo į religiją

Po tėčio mirties, neilgai trukus, mama susirado kitą vyrą. Kartą ji pristatė keturiems vaikams sugyventinį ir pasakė, kad jis gyvens kartu po vienu stogu. Diana nenorėjo jo priimti.

Išgėręs jis tapdavo agresyvus, kartą net yra pasakęs, kad mergaitę atiduos į vaikų namus. Tiesa, jo santykiai su mama nesiklostė – ilgainiui pora išsiskyrė.

Po tokių išgyvenimų Diana tikėjo, kad ras laimę Londone. Pasirinkusi gyventi ir tekėti už 15 metų vyresnio lietuvio, ji galvojo, kad atrado ramybės uostą. Bet meilė truko neilgai.

Ilgainiui vyras, pasak pašnekovės, tapo keistas. Jis nusprendė nuolat vaikščioti į bažnyčią, ėmė melstis, skaityti evangelijas. Tai Dianai nepatiko, ji prašė vyro pasikeisti, tačiau jis nekreipė dėmesio, žmoną vadino šėtono apsėstąja.

„Santuokoje su vyru gyvenome septynerius metus. Paskutiniai dveji metai buvo labai sunkūs. Per tą laiką aš subrendau. Kelerius metus studijavau akušeriją. Mokydamasi praplėčiau akiratį, daug dėmesio skyriau darbui.

Išsiskyrėme. Skyrybos buvo triukšmingos ir sunkios, tačiau tas žingsnis buvo teisingas. Tiesa, po skyrybų su manimi liko ne tik mūsų bendra dukrytė, bet ir posūnis.

Jis negalėjo kitur persikelti, nes prie namų, kur aš gyvenau, buvo jo mokykla. Dabar mudu ir toliau kartu gyvename. Santykiai pagerėjo, nuoširdžiai bendraujame.

Savo dukrytei stengiuosi skirti kiek įmanoma daugiau dėmesio. Žinau, ką reiškia neturėti į ką atsiremti, todėl noriu, kad mažoji jaustų mano meilę ir palaikymą. Aš ją nuolat vadinu gražiausiais žodžiais, primenu, kad ji yra nuostabiausias vaikas“, – pasakojo moteris.

Slaugo sergančius senelius

Šiuo metu Diana Londone dirba senelių namuose. Ten slaugo senatvine silpnaprotyste sergančius žmones. Dažnai moteris į darbą pasiima ir dukrytę, kad ji, matydama sergančius senolius, mokytųsi pagarbos ir meilės kitam.

Taip pat laisvu laiku moteris administruoja feisbuke esančią grupę „Vilties spindulėlis“ ir padeda šeimoms, kurioms likimas atsiuntė sergančius vaikus, kuriems reikalinga nuolatinė pagalba ir parama.

Diana atvira – jai labai sunku matyti ligų ir bėdų paliestas šeimas, todėl ji savo bendravimu ir geru nusiteikimu nori joms padėti sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.