Pusė vilniečio kūno – po tatuiruotėmis. Kodėl?

Kol ištatuiruoja visą ranką, meistras užtrunka 18 valandų. Skausmas, kurį žmogus jaučia tatuiravimo metu, panašus į tą, kurį sukelia elektrinis epiliatorius šalinant nuo kūno plaukus. Kai kurie klientai meistrų teiraujasi, ar galėtų juos užmigdyti. Bet visa tai nė motais tatuiruočių mėgėjams, kurių per du tūkstančius sutraukė tatuiruočių festivalis Klaipėdoje.

Jau antrus metus tatuiruočių meistrystės renginį „Memel Tattoo Convention“ organizuoja du bičiuliai – A.Mockus (kairėje) ir D.Djačkovas.
Jau antrus metus tatuiruočių meistrystės renginį „Memel Tattoo Convention“ organizuoja du bičiuliai – A.Mockus (kairėje) ir D.Djačkovas.
Per festivalį M.Šnioka užbaigė O.Gečienei prieš 3 metus pradėtą tatuiruotę. Ji kūno piešinių neslėpė ir eidama tuoktis.<br>M.Praglausko ir asmenio albumo nuotr.
Per festivalį M.Šnioka užbaigė O.Gečienei prieš 3 metus pradėtą tatuiruotę. Ji kūno piešinių neslėpė ir eidama tuoktis.<br>M.Praglausko ir asmenio albumo nuotr.
Kokių tik piešinių nepamatysi ant kūno! Nenorėdami varginti klientų, meistrai didesnes tatuiruotes daro per keletą kartų.
Kokių tik piešinių nepamatysi ant kūno! Nenorėdami varginti klientų, meistrai didesnes tatuiruotes daro per keletą kartų.
Daugiau nuotraukų (6)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Jul 19, 2016, 5:14 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:10 AM

Daugiau tatuiruotų žmonių nei praėjusį savaitgalį vykusiame renginyje „Memel Tattoo Convention“ Lietuvoje niekur kitur pamatyti turbūt neįmanoma. O po festivalio kūną papuošusių tatuiruotėmis dar padaugėjo.

Mat čia dirbo daugiau nei 100 meistrų ne tiktai iš Lietuvos, bet ir iš 17 užsienio valstybių. Net iš Tailando ir Meksikos.

Regis, tatuiruotės dabar – ant bangos, o populiarinamos žinomų sportininkų bei muzikos žvaigždžių lenda iš pogrindžio ir Lietuvoje.

Tatuiruočių meistrai įsitikinę, kad daugėja ne tik žmonių, kurie nori turėti piešinį ant kūno, bet ir tatuiruotes darančių specialistų. Pavyzdžiui, profesionalūs menininkai meta savo darbus ir pradeda daryti tatuiruotes. Jie į šią sritį įlieja kokybės ir naujų stilių.

Jau antrus metus tatuiruočių meistrystės renginį „Memel Tattoo Convention“ organizuoja bičiuliai Aurimas Mockus (35 m.) ir Danielius Djačkovas (34 m.).

Vis dėlto du dešimtmečius pažįstamus, motociklais kartu važinėjančius draugus šįkart suvienijo skirtingi tikslai.

Tatuiruočių meistras Danielius, dirbantis salone „Danis tattoo“, ėmėsi lyderio vaidmens norėdamas suburti bendraminčius.

„Tegu žmonės pamato, kad tatuiruotieji nėra kokios nors sektos nariai. Į festivalį ateiname su šeimomis, vaikais“, – kalbėjo dviejų vaikų tėvas D.Djačkovas.

Tatuiruotės padeda darbe

Jis su žmona Gintare susipažino masažo salone, kuriame moteris dirbo, o jis ten lankėsi dėl nugaros skausmų.

Tuo metu Gintarė neturėjo nė vienos tatuiruotės, bet dabar ji vyro prašo padaryti jau trečią.

Tris vaikus auginantis ir privačių darželių verslą turintis Aurimas dirba dėl širdžiai artimo projekto – festivalio metu dalį surinktų pinigų jis paskirs skulptūros, žyminčios motociklizmo judėjimo Lietuvoje pradžią, statybai.

Skulptūroje, kuri turėtų iškilti Klaipėdoje, bus pavaizduotas pirmasis pasaulyje serijinis motociklo modelis „Indian Scout 101“.

Baikerių klubui „Legacy Vets MC“ priklausantis Aurimas neslėpė, kad anksčiau baikeriai nebuvo įsivaizduojami be alkoholinio gėrimo rankoje, o dabar dalis jau meta gerti, užtat sunku rasti baikerį be tatuiruotės.

Kai kurie galbūt ir norėtų pasipuošti tatuiruote, bet negali dėl darbo, kuriame reikalaujama santūrios išvaizdos, klasikinio drabužių stiliaus.

Tačiau šiaulietės kirpėjos Olgos Gečienės (32 m.), prisistatančios slapyvardžiu Madam FuFu, tatuiruotės darbe jai ne tiktai netrukdo, bet net ir padeda.

„Pirmiausia padeda privilioti eksperimentų nebijančio jaunimo.

Dalis klientų, pamatę mano stilių, ima labiau pasitikėti, kad ir jie išeis iš salono su šiuolaikiškomis šukuosenomis“, – tikino Šiauliuose salonui „Madam FuFu“ vadovaujanti Olga.

Moters kūną puošia net 16 tatuiruočių. Pirmoji Olgai buvo padaryta, kai jai suėjo 18 metų. Tai buvo komiška kaukolė. Dabar tokios nė už ką nesidarytų.

Viena moters ranka dedikuota cirkui. O praėjusį savaitgalį didelė tatuiruotė su moters veidu papuošė jos šlaunį. Šią tatuiruotę „Angis tattoo“ salone Vilniuje dirbantis meistras Martynas Šnioka (26 m.) pradėjo prieš trejus metus, o festivalio metu užbaigė.

Ir labai sėkmingai! Mat tatuiruotė atnešė Martynui pergalę keistų, į rėmus netelpančių piešinių ant kūno kategorijoje.

49 proc. kūno – išmarginta

Tatuiruočių festivalyje M.Šnioka gavo ne vieną apdovanojimą, o iš viso padarė 7 tatuiruotes.

Ketverius metus tatuiruočių meistru dirbantis Martynas pats jų turi daugybę. Jo paties skaičiavimais, piešiniai užima apie 48–49 procentus jo kūno, iki 50 procentų trūksta tik kaklo.

Didžiausią skausmą žmogus junta, kai tatuiruojama arčiausiai kaulo esanti oda, pavyzdžiui, dilbis ar labiausiai atsikišusi peties dalis.

Panaikinti tatuiruotę sunkiau ir labiau skauda nei ją darant.

Jeigu labai reikia, tatuiruočių meistrai klientams pasiūlo purškiamųjų nuskausminamųjų, tačiau ši priemonė padeda tik tuomet, kai jau padaryta dalis tatuiruotės.

Todėl, nenorėdami išvarginti klientų, meistrai didesnes tatuiruotes stengiasi daryti per keletą kartų.

Kokių tik piešinių nepamatysi ant kūno! Kiekvienam klientui – pagal pageidavimus. Bet nuo 16 metų tatuiruotes darantį D.Djačkovą nustebinti jau sunku.

„Kuo keisčiau paprastam žmogui, tuo man normaliau.

Man keista ir nenormalu daryti jau daugybę kartų matytas tatuiruotes. Mes tokias vadiname išprievartautomis.

Tai piešiniai, kurie pasklinda po internetą, ir visi jų geidžia. Pavyzdžiui, miškas aplink dilbį, karūnos jam ir jai, plunksna ar pienės pūkas su paukščiukais“, – patirtimi dalijosi Danielius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.