Unikalu: aštuoniasdešimtmetei kūno pavydi net jaunutės moterys

Pakeisti savo gyvenimą ir imtis naujos veiklos niekada nevėlu. Tai savo pavyzdžiu visiems siekia įrodyti Ernestine Shepherd (80 m.). Baltimorėje (JAV) gyvenanti moteris yra įtraukta į pasaulio Guinnesso rekordų knygą kaip vyriausia konkursuose dalyvaujanti kūno rengybos profesionalė.

„Aš vis dar valinga, vis dar atsidavusi ir vis dar drausminga!“ – visam pasauliui skelbia sportiška aštuoniasdešimtmetė.<br>„Facebook“ nuotr.
„Aš vis dar valinga, vis dar atsidavusi ir vis dar drausminga!“ – visam pasauliui skelbia sportiška aštuoniasdešimtmetė.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Shepherd į rekordų knygą pateko kaip vyriausia pasaulyje kultūristė.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Shepherd į rekordų knygą pateko kaip vyriausia pasaulyje kultūristė.<br>„Facebook“ nuotr.
Ernestine mažiausiai keturis kartus per savaitę stiprina kūną kilnodama svarmenis sporto salėje.<br>„Facebook“ nuotr.
Ernestine mažiausiai keturis kartus per savaitę stiprina kūną kilnodama svarmenis sporto salėje.<br>„Facebook“ nuotr.
Šalia E.Shepherd jau daugiau nei pusę amžiaus visada yra ištikimas ir visapusiškai ją remiantis vyras Collinas.<br>„Facebook“ nuotr.
Šalia E.Shepherd jau daugiau nei pusę amžiaus visada yra ištikimas ir visapusiškai ją remiantis vyras Collinas.<br>„Facebook“ nuotr.
„Facebook“ nuotr.
„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Aug 31, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:26 AM

Liežuvis niekaip neapsiverčia pavadinti jos senole. E.Shepherd išties atrodo stulbinamai. Jokio išsikišusio pilvuko, tvirtos rankos ir didelė plati šypsena – Ernestine kūnas kelia pavydą ir gerokai jaunesnėms moterims.

„Aš vis dar valinga, vis dar atsidavusi ir vis dar drausminga!“ – visam pasauliui skelbia sportiška aštuoniasdešimtmetė.

Įspūdinga ir tai, kad moteris sportuoti pradėjo tik sulaukusi 56 metų ir nuo to laiko jau laimėjo net kelis kultūrizmo titulus, o būdama 74-erių pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip vyriausia pasaulyje kultūristė.

„Laimėtojai niekada nepasiduoda – būk laimėtojas!“ – ragina ji visus.

Iki pradėdama intensyviai sportuoti Ernestine dirbo patogų sėdimąjį mokyklos sekretorės darbą ir nė dienos nebuvo praleidusi jokioje treniruotėje.

„Jaunystėje buvau labai drovi mergina. Sportas ar kita aktyvi fizinė veikla man visiškai nerūpėjo“, – prisimena be sporto savo gyvenimo dabar nebeįsivaizduojanti moteris.

Tad kas nutiko, kad jau įpusėjusi šeštąją dešimtį Ernestine nusprendė plušėti sporto salėje?

Ji labai gerai pamena tą dieną, kai su seserimi Velvet išėjo pirkti maudymosi kostiumėlių. Matuodamosi bikinius seserys negalėjo liautis viena iš kitos juokusios – joms žūtbūt reikėjo susirūpinti savo figūra.

Ilgai nedelsdamos seserys užsirašė į sporto klubą ir drauge pradėjo mankštintis. Tačiau neilgai trukus įvyko nelaimė – Velvet pasitraukė iš šio pasaulio dėl galvos smegenų aneurizmos, kai smarkiai išsiplečia kraujagyslės dalis.

Sužlugdyta Ernestine puolė į depresiją ir liovėsi lankiusi sporto salę.

Ją pradėjo kamuoti panikos priepuoliai, gastroezofaginio refliukso liga, pakilo kraujospūdis, padidėjo blogojo cholesterolio kiekis kraujyje.

Ilgai gedėjusi Ernestine sportuoti vėl pradėjo paraginta dėl jos sveikatos susirūpinusios draugės. Ji patarė tęsti tai, ką juodvi pradėjo su seserimi, – Velvet to būtų norėjusi.

E.Shepherd paklausė draugės patarimo ir nuo to laiko su dar didesniu užsidegimu ir užsispyrimu pradėjo sportuoti.

Žingsnis po žingsnio ji stiprino savo kūną, kol galiausiai pakeitė ne tik jį, bet ir visą savo gyvenimą.

Ernestine niekada nesijautė tokia laiminga, kokia yra dabar.

Maža to, dabar jos sveikata pavydėtinai gera ir ji jaučiasi kur kas sveikesnė ir stipresnė, nei būdama keturiasdešimties.

Dabar ji kupina energijos ir jai kaip niekada gerai sekasi.

„Kas yra metai? Tik skaičius“, – įsitikinusi Ernestine.

Tai ji bando įdiegti ir kitoms brandaus amžiaus moterims, kurias treniruoja penkias dienas per savaitę.

E.Shephard ne tik užsiima kultūrizmu, bet ir mėgsta bėgti maratonus. Jiems rengdamasi kas dieną keliasi 4 valandą ryto ir bėga 16 kilometrų.

Be to, dar mažiausiai keturis kartus per savaitę stiprina kūną kilnodama svarmenis sporto salėje.

Net ir po intensyvių treniruočių Ernestine nejaučia jokio raumenų maudimo ar skausmo. Be to, per savo sporto karjerą ji nėra patyrusi nė vienos traumos.

165 cm ūgio Ernestine sveria 59 kilogramus, o jos kūną sudaro tik 10 procentų riebalų. Tokiu nedideliu procentu paprastai gali didžiuotis tik profesionalūs sportininkai vyrai pačiame jėgų žydėjime.

Ernestine nevartoja jokių vaistų ar kitų medicininių preparatų. Moteris jau seniai pamiršusi, ką reiškia sirgti.

„Man nereikia vaistų nei nuo kraujospūdžio, nei nuo nervų, nei nuo kitų negalavimų“, – tikino sportiška aštuoniasdešimtmetė.

Moteris neslepia dievinanti aptemptus drabužius. Ji mano, kad vien todėl verta stengtis.

Kaip jai pavyksta nesenti? Kaip sulaukus tiek metų pavyksta atrodyti stulbinamai?

Ernestine tikino – didelės paslapties čia nėra. Geležinė valia, atkaklumas, disciplina ir sunkus darbas – štai ko reikia norint pasiekti gerų rezultatų bet kurioje srityje.

Gerai savijautai svarbus ne tik fizinis aktyvumas, bet ir subalansuota mityba.

Energijos Ernestine suteikia kiaušinių baltymų, vištienos ir daržovių dieta.

Jos porcijos nedidelės, bet per dieną valgo 5–6 kartus maždaug kas 2–3 valandas.

Kas dieną ji suvartoja maždaug 120 gramų baltymų ir apie 1700 kalorijų.

Be to, moteris geria labai daug vandens. Jau daugiau nei 20 metų Ernestine rytą pradeda suvalgydama 10 kiaušinių baltymų ir saują riešutų. Be to, kas rytą keliasi su ta pačia daina, paskaito Bibliją.

„Aš keliuosi 4 valandą ryto, o 5 jau bėgu krosą“, – apie dienotvarkę pasakojo E.Shepherd.

Vėliau moteris pluša sporto salėje – čia ne tik pati sportuoja, bet ir moko kitus, dažniausiai brandaus amžiaus moteris.

„Myliu savo kūną ir dėl jo sunkiai dirbu. Kiti pamatę mane nusišypso ir sako: „Jei tu tai gali, aš taip pat galiu“, – ne kartą girdėjo Ernestine.

Moteris džiaugėsi, kad jau daugiau nei pusę amžiaus šalia jos visada yra ištikimas ir ją remiantis vyras Collinas (85 m.).

Jis visuomet pasirūpina, kad šaldytuve netrūktų Ernestine mėgstamų produktų, ir visada ruošia jai valgį.

Collinas savo pareiga laiko pasirūpinti, kad žmona pailsėtų ir po sunkių treniruočių atgautų jėgas.

Jam patinka, kad jo antroji pusė daug sportuoja, – į tai jis žiūri kaip į ilgą Ernestine kelionę, kuri ją daro laimingą.

Neseniai knygą „Nesenstanti“ („Ageless“) išleidusi E.Shepherd tikina, kad kelionės pabaigos artimiausiu metu ji tikrai nemato, – netgi ir įkopusi į devintąją dešimtį savo tempo net neketina sumažinti.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.