Anūkės narkomanės dukrą auginančios senolės gyvenime – stebuklas

Rugpjūčio pabaigoje socialiniai tinklai ėmė mirgėti prašymu prisidėti prie Vilniuje gyvenančios Marijos Dambrauskienės ir jos proanūkės Milenos gerovės.

Marija Dambrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Marija Dambrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 9:37 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:24 AM

Ypač skurdžiai gyvenanti Marija nebegalėjo užtikrinti visaverčio gyvenimo mergytei, todėl tai pamačiusi pažįstama moteris nusprendė viešai kreiptis pagalbos. Pagalbos šauksmas buvo veiksmingas – kone per savaitę žmonės sukūrė stebuklą senolei ir dvimetei mergytei. 

Į narkotikus įklimpusi anūkė paliko dukrą

Ir iš tiesų, šis pagalbos prašymas nebuvo išgalvotas – apsilankius 72-ejų vilnietės Marijos Dambrauskienės namuose norėjosi gūžtis – itin kukliai gyvenančiai moteriai tikrai reikėjo pagalbos maistu, pinigais. Mažajai mergytei žaislai taip pat būtų pravertę – juk dviejų metukų smalsi mergaitė greitai auga.

Tada Marija su ašaromis akyse pasakojo savo liūdną istoriją apie narkomanę anūkę, kuri vos pagimdžiusi Mileną jos atsisakė.

Kaip Marija sakė, jos anūkė Agnė kalėjo Panevėžio moterų pataisos namuose už vagystes ir narkotikus. Ji daugybę kartų prašė Agnės gydytis, tačiau jai nė karto nepavyko. „Kol kalėjo, ji buvo visiškai švari, tačiau autobusu važiuodama iš Panevėžio į Vilnių sugebėjo susileisti dozę. Ji yra degradavusi.

Aš irgi visiškai nuskurau. Prieš metus palaidojau anūką Marių. Jam buvo 31-eri. Sirgo plaučių uždegimu, tačiau medikai jo nebuvo diagnozavę, todėl ilgainiui jis išsiplėtė į širdį. Vieną rytą tiesiog nepabudo. Mano duktė Gražina, kuriai priklauso šis butas, ilgą laiką niekur nedirbo. Visai neseniai susirado darbą, tikėkimės, kad situacija bent kiek pagerės. Su vyru mano keliai išsiskyrė labai seniai.

Taip seniai, kad sunku ir suskaičiuoti tuos metus. Tiesa, pati pasiduoti negaliu. Juk turiu mažą mergaitę, kuriai esu reikalinga. Negaliu leisti sau pasenti“, – su ašaromis akyse tada kalbėjo moteris.

Mergytei ypač trūksta mamos

Pokalbio metu ji kelis kartus paminėjo, kad dvimetei mergytei ypač reikalinga mama, kurios ji šaukiasi net naktimis.

„Kad jūs žinotumėt, kaip Milenai reikalinga mama. Ji dienomis jos šaukiasi, prašo, kad ateitų. Naktimis sapnuoja. Girdžiu, kaip per miegus kviečia mamytę.

Tą įvykį, kai mano anūkė Agnė, Milenos mama, buvo užsukusi į namus, mergytė prisiminė kone visą savaitę. Ji net kieme tetoms sakė, kad pas ją buvo atėjusi mamytė, gyrėsi ir didžiavosi.“

Po publikacijos – krūva dovanų

Praėjus daugiau nei savaitei po publikacijos portale Lrytas.lt apie šią senolę ir jos proanūkę, jų gyvenimas neatpažįstamai pasikeitė.

M.Dambrauskienė pasakojo netikėjusi, kad yra tiek daug gerų žmonių, kurie suskubo vežti dovanas mergytei.

„Tiek maisto mes niekada nesame turėjusios. Gavome ir išsvajotą šaldytuvą. Pagaliau turėsime vietą, kur bus galima laikyti maistą. Tai tikrai stebuklas.

Esu labai laiminga dėl drabužėlių ir batų, kuriuos gavo Milena. Jų užteks ilgam. Dabar ji turi ir labai daug žaislų, kuriais negali atsidžiaugti.

Ji mato, kad aš esu laiminga, todėl ir pati krykštauja, daug kalba.

Ji jau šneka sakiniais, todėl mane ir visus svečius tuo džiugina. Visi, kurie atėjo atnešti dovanų, norėjo pabendrauti ir su Milena. Jai dėmesys patinka, todėl noriai šnekučiavosi su svečiais, dėkojo už dovanas“, – sakė vilnietė.

Ji prisiminė ir kelis nemalonius skambučius, tačiau į tai stengiasi nebekreipti dėmesio – jai svarbiausia, kad mergytė augtų laiminga, turėtų jaukius namus su daug žaislų ir būtiniausius drabužėlius.

Kiek skaudesnė tema – narkomanė anūkė. Marija patikino, kad po publikacijos kalbėjosi su anūke, tačiau ši nežada pasikeisti ir atsisakyti priklausomybių.

Marija pokalbio metu nuoširdžiai dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie jos ir mažosios Milenos gerovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.