Tariamai dėl pinigų kūdikį „palaidojusi“ mama išklojo savo versiją

Vos per vieną dieną socialiniuose tinkluose kilęs skandalas dėl moters, kuri neva dėl pinigų „palaidojo“ gyvą mergytę ir taip iš geradarių susirinko apvalią sumelę eurų, įgauna pagreitį.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 2:45 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:38 AM

Milžiniško visuomenės pasmerkimo sulaukusi dvidešimtmetė Viltės mama Vaida Grybytė papasakojo savo versiją apie kilusį skandalą.

Rugpjūčio mėnesį vienoje uždaroje feisbuko grupėje buvo paskelbta apie mirusią mergytę, vardu Viltė. Buvo rašoma, kad mergaitė netikėtai mirė ligoninėje.

Pasak žinutę rašiusio asmens, ji tiesiog neatsibudo po pietų miego, todėl medikai konstatavo mirtį.

Feisbuko grupėje esančios moterys neliko abejingos šiai graudžiai istorijai. Kone visos akimirksniu suskubo aukoti nelaimės ištiktai mamai. Kaip dabar paaiškėjo, aukos buvo įvairios – vienos mamos pervesdavo po 10, 20 eurų, kitos nepagailėdavo ir apvalesnių sumų.

Tačiau rugsėjį gailestingas moteris ištiko šokas, kai jos pamatė, jog neva „mirusios“ mergaitės mama su jos nuotrauka lyg niekur nieko dalyvauja internetiniame fotokonkurse. Motina, dėl pinigų išdrįsusi apskelbti savo nė metų neturinčią mažylę mirusia, susilaukė daugybės piktų ir net grasinamų žodžių.

Ginasi, kad tai ne jos darbas

Praėjus vos parai po skandalo pati Vaida portalui lrytas.lt tvirtino, jog viskas, kas buvo apie ją pasakyta, tebuvo melas ir buvusio draugo (kuris nėra mergaitės tėvas) šmeižtas.

„Skaudu, kad niekas nepaklausė, kaip viskas buvo iš tiesų. Tik aš vienintelė viską žinau.

Nežinau tikslios datos, kada buvo į feisbuką įkelta nuotrauka apie tariamai mirusią mano dukrą, tačiau tai padarė buvęs mano draugas.

Jis nuo senų laikų žinojo mano prisijungimus. Pats įėjo į feisbuką ir tai padarė. Jau pusmetį esame susipykę. Jis man pasakė, kad jeigu aš jį pažeminau prieš gimines, tai jis mane pažemins prieš visą Lietuvą.

Turiu balso įrašą, kuriame jis pats prisipažino, jog to, kaip jis elgėsi, negalėsiu niekam įrodyti.

Vakar buvo atvažiavę policijos pareigūnai. Parašiau pareiškimą, kad jį sulaikytų. Susirinkusi įrodymus, policija išvažiavo“, – savo versiją dėstė Vaida.

Nežino, kur dingo pervesti pinigai

Paklausta, dėl kokių priežasčių buvęs draugas galėjo taip pasielgti, ji papasakojo apie Naujųjų metų įvykį.

„Mudu nebuvome susituokę, pusę metų jau nebendraujame, ir būtent tiek laiko jis man kerštauja.

Per Naujuosius metus jis mane sumušė dėl to, kad paprašiau jo pinigų gydymui. Buvau po stuburo operacijos, todėl man reikėjo pinigų vaistams.

Jis man atsiuntė pinigus, tačiau dabar turbūt tokiu būdu nusprendė juos atsiimti.

Jis man ne kartą grasino, kad aš ramiai negyvensiu.

Nieko nežinant jis įkėlė mano dukros nuotrauką, o kai vėliau pati sugalvojau dalyvauti konkurse, visiems pasirodė, kad aš ir apie jos mirtį rašiau.

Net sąskaitos numeris buvo nurodytas ne mano. Nežinau, kieno jis buvo, tačiau policija jį blokuos. Žinau tik tiek, kad ten neatitinka skaičiai – nurodytas ne tas sąskaitos kodas.

Nežinau, kur nuėjo žmonių pinigai. Tai išsiaiškinti turiu ne aš, o policija.

Nuo tų aukų aš tikrai nepraturtėjau“, – savo tiesą dėstė jauna mama.

Patikino, kad jai ir dukrai nieko netrūksta

Bendruomenės pirmininkė dar vakar pasakojo, kad Vaida nuo pat vaikystės buvo patrakusi, nuolat įvairiais būdais maištaudavo.

V.Grybytė bandė atremti ir šiuos žodžius. „Bendruomenės pirmininkė apie mane negali nieko pasakyti, nes ji su manimi negyvena. Ji ne viską žino.

Visi žmonės galvoja, kad tai (paskelbti apie neva mirusią mergytę ir rinkti pinigus. – Aut.past.) mano darbas, tačiau tai netiesa.

Lygiai taip pat su vaikyste – yra dalykų, kurių buvo, tačiau tegul visi gyvena savo gyvenimus.

Visiems sakiau, kad apie tam tikrus įvykius klaustų manęs, o ne svetimų žmonių“, – sakė ji.

Sutriko dėl klausimų apie draugą

Vis dėlto Vaida prisipažino, kad jos vaikystė buvo labai skaudi. Mirus mamai, ji gyveno su tėčiu, o vėliau persikėlė pas močiutę.

Paklausta, kaip šiuo metu gyvena su dukryte, kuriai rugsėjo 15-ąją sueis vieni metai, ar nieko netrūksta, ji nesileido į kalbas ir trumpai atkirto: „Su dukrytės tėčiu nebendrauju. Vidurinės dar nebaigiau. Gaunu išmokas, iš kurių gyvename. Mums visko užtenka, nieko netrūksta, gyvenam gerai.

Visos tos kalbos apie tai, kad neva aš palaidojau savo dukrytę dėl pinigų, yra melas. Po to jaučiausi labai šūdinai.“

Žinau viena – aš nemeluoju.“

Paprašyta padėti susisiekti su ją apšmeižusiu ir mergytės mirtį imitavusiu draugu, Vaida kiek sutriko ir paaiškino, kad jo numerį ji yra ištrynusi ir jis yra perduotas policijai.

„Jis dabar yra Anglijoje. Jo numerio nežinau. Jis nuotoliniu būdu man keršijo“, – tikino moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.