Šeimai iš Pasvalio krašto – neįtikėtina pakistaniečio dovana

„Vis dar negaliu patikėti, jog tai tiesa! Argi taip gali būti? Kokia laimė man ir mano šeimai!“ – iš jaudulio virpančiu balsu kalbėjo pajiešmenietė Ieva Jasiūnaitė.

Krinčino seniūnijos socialinė darbuotoja Jolanta Grybauskienė, butą dovanų gavusi pajiešmenietė Ieva Jasiūnaitė, jos dukrelė Viktorija ir butą šeimai padovanojęs Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Krinčino seniūnijos socialinė darbuotoja Jolanta Grybauskienė, butą dovanų gavusi pajiešmenietė Ieva Jasiūnaitė, jos dukrelė Viktorija ir butą šeimai padovanojęs Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Lietuvoje dirbantis verslininkas Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Lietuvoje dirbantis verslininkas Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Lietuvoje dirbantis verslininkas Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Lietuvoje dirbantis verslininkas Muhammadas Usama Sheikhas.<br>V.Stanislovaičio („Darbas“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Zina Magelinskienė (Pasvalio rajono laikraštis „Darbas“)

Sep 22, 2016, 9:09 PM, atnaujinta May 12, 2017, 6:05 AM

Gyvenime nemažai vargo jau mačiusi 26-erių metų moteris nė nesapnavo, jog vieną dieną dovanų gaus... butą. Tokią dovaną prieš porą savaičių jos šeimai įteikė Lietuvoje dirbantis verslininkas Muhammadas Usama Sheikhas.

Geradarys į mūsų šalį atvyko iš Londono, o kilęs yra iš Pakistano. Jungtinėje Karalystėje įkūręs įmonę „Mos International Services“, pakistanietis prieš penkerius metus savo verslą ėmė plėtoti ir Lietuvoje. Įmonė teikia investicijų galimybių paieškos, verslo plėtros mokymų, teisinių konsultacijų paslaugas. Savo atstovybes turi ne tik Lietuvoje, bet ir kai kuriose kitose Europos, Azijos, Artimųjų Rytų šalyse.

Pasmalsavome, kokie keliai verslininką atvedė į Pasvalio kraštą ir kaip jis čia įsigijo butą, kurį padovanojo pajiešmeniečių šeimai.

„Mano draugo draugui reikėjo pinigų ir jis ieškojo, kam galėtų parduoti Pajiešmenių kaimo bendrabutyje turėtą butą. Norėdamas jam pagelbėti, aš tą butą ir nupirkau. Pagalvojau, kad jei ne man pačiam, tai kam nors kitam jis bus reikalingas“, – šypsodamasis paaiškino svečias.

Jis minėjo, jog prieš keletą metų įsigytame bute lankėsi gal tik porą kartų. O šiemet savo kolegės lietuvaitės Gintarės paprašė padėti surasti vaikučius auginančią šeimą, kuriai padovanotas butas pagerintų gyvenimo sąlygas.

Dovana – lyg stebuklas

Gintarė susisiekė su Pasvalio rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojomis. Kadangi butas yra Krinčino seniūnijos Pajiešmenių kaime, rekomenduoti tokią šeimą buvo paprašyta šios seniūnijos socialinės darbuotojos Jolantos Grybauskienės.

„Aš iš karto pagalvojau apie Ievos šeimą. Moteris viena augina du vaikučius – pirmaklasę dukrą ir penkiametį sūnelį. Gyvena tame pačiame name, kur yra ir dovanojamas butas, bet gerokai prastesnėmis sąlygomis – socialiniame būste. Ieva – tas žmogus, kuris visomis išgalėmis pats siekia gerų permainų savo gyvenime, stengiasi, kad jos atžalėlės galėtų džiaugtis vaikyste.

Nors buvo ir sunkių momentų, kai jauna moteris galėjo paslysti, bet ji noriai priėmė mano, kaip socialinės darbuotojos, pasiūlytą moralinę pagalbą, netgi pati jos ieškojo. Tokiems žmonėms norisi padėti iš visos širdies.

Apskritai šie metai Ievai buvo itin šviesūs: moteris baigė kursus, į kuriuos ją pasiuntė Darbo birža, įgijo virėjos kvalifikaciją ir jau kuris laikas dirba „Pakelės namų“ kavinėje. O dabar jos šeima turės ir nuosavą būstą. Ši dovana – tikras stebuklas. Per visą mano darbo praktiką to dar nėra buvę“, – Ievos šeimai atitekusia neeiline dovana džiaugėsi Krinčino seniūnijos socialinė darbuotoja.

Verslininkas privalo dalintis

O buvęs buto savininkas Muhammadas kukliai prasitarė, jog labdaros tradicijos jo šeimoje turi gilias šaknis. Anksčiau yra tekę pagelbėti ir gimtojo Pakistano, Bangladešo vargingoms šeimoms.

„Turėdamas savo verslą ir galimybių padėti kitam, tiesiog privalai dalintis“, – įsitikinęs Muhammadas Usama Sheikhas, užaugęs kartu su trim broliais ir dviem seserimis.

Buto dovanojimo sutartis buvo sudaryta Pasvalyje, notarės Ilmos Budrytės biure. Po to kartu su Muhammadu, jam talkinančia kolege Gintare, Krinčino seniūnijos socialine darbuotoja Jolanta apsilankėme Pajiešmeniuose. Į namus grįžo ir naujoji buto šeimininkė Ieva, kuri į Pasvalį buvo atvažiavusi kartu su dukrele Viktorija. Penkiametį Nojų mama parsivedė iš Pajiešmenių mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus.

Ieva minėjo, jog geradario dovanotame bute jos šeima įsikūrė dar vasaros viduryje. Butą dovanojęs verslininkas jau tada šiai šeimai patikėjo jo raktus, nors oficiali dovanojimo sutartis sudaryta tik dabar. Ši procedūra sukėlė naują džiaugsmo audrą moters širdyje. Ji niekaip negalėjo atsistebėti tokiu iki tol nepažinto žmogaus gerumu.

O pajiešmenietės atžalėlės, vos tik šeima sugrįžo į savo naujuosius namus, suskubo pasipuošti to paties geradario dovanotais naujais rūbeliais. Pasidabinusi žavia rožine suknele, septynmetė Viktorija pasigyrė, jog ši spalva – jos mėgstamiausia. Čiauškutis Nojus tuoj pat įsitaisė dėdei Muhammadui ant kelių ir pasiūlė svečiui „duoti žaibą“ – pasisveikinti susidaužiant kumščiais.

Padės ir ateityje

„Ką mums reiškia turėti savo namus, vaikai iki galo dar nesupranta. Bet kai jie paaugs, būtinai papasakosiu ir apie šią neįtikėtiną dovaną, ir apie ją mums įteikusį geradarį“, – pažadėjo Ieva Jasiūnaitė.

Bute, kurį Ievos šeima gavo dovanų, sudėti plastikiniai langai, naujomis pakeistos durys, puikiai išsilaikiusi grindų danga. Jame buvo likę virtuvės spintelių, kai kurių kitų baldų. Viena geraširdė moteris – krinčinietė Virginija – pajiešmenietės šeimai padovanojo spintą, lovą.

Ieva patenkinta sakė, jog dabar šalia jos – antrajame daugiabučio aukšte – gyvena labai geranoriški, ramūs, tvarkingi žmonės, tad ji turės puikius kaimynus.

Muhammadas Usama Sheikhas patikino, jog šis labdaros aktas nebus vienkartinis, jog su Ievos šeima bendraus ir toliau, domėsis, kaip jiems sekasi. Jei prireiks kokios nors pagalbos, pasiruošęs visada padėti.

Verslininkas planuoja organizuoti ir kitokio pobūdžio labdaros akcijas – stokojantiems žmonėms parūpinti buityje reikalingų daiktų, drabužių. Prisidėti prie tokių geros valios žingsnių sakė kviesiąs ir savo bičiulius, pažįstamus, Lietuvos verslininkus. Svečias pastebėjo, jog užmegzti kontaktus kartais sutrukdo lietuvių uždarumas, tačiau mūsų šalyje jis turi daug draugų.

„Kai gali ką nors gero padaryti kitiems, didelis džiaugsmas ir man pačiam, – teigė Muhammadas Usama Sheikhas. – Smagu matyti laimingus, besišypsančius žmones. Ievos šeimai noriu palinkėti gyvenimo pilnatvės. Jos vaikučiams linkiu, kad augdami vis labiau pasitikėtų savo jėgomis ir gebėjimais, kad įgyvendintų visas savo svajones, kad užaugę pasiektų tai, ko trokšta“.

Pasvalio rajono laikraštis „Darbas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.