Žilaplaukei 60 metų manekenei grožis neturi galiojimo pabaigos

Prancūzei Yazemeenah Rossi (60 m.) laikas, atrodo, sustojo. Modelis, aktorė ir mados fotografė iki šiol drąsiai demonstruoja net maudymosi kostiumėlius – mat jos kūno formos iki šiol yra nepriekaištingos.

Nuo dvylikos metų pražilusi Yazemeenah kategoriškai atsisako dažyti plaukus.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Nuo dvylikos metų pražilusi Yazemeenah kategoriškai atsisako dažyti plaukus.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Nuo dvylikos metų pražilusi Yazemeenah kategoriškai atsisako dažyti plaukus.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Nuo dvylikos metų pražilusi Yazemeenah kategoriškai atsisako dažyti plaukus.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Daugiausia dėmesio Y.Rossi sulaukė būdama šešiasdešimties, šiemet nusifotografavusi įspūdingoje bikinių fotosesijoje.
Daugiausia dėmesio Y.Rossi sulaukė būdama šešiasdešimties, šiemet nusifotografavusi įspūdingoje bikinių fotosesijoje.
Yazemeenah mėgsta dalytis savo kitos aistros – valgio gaminimo – rezultatais, tarsi įrodydama visiems, kad ir modeliai valgo.
Yazemeenah mėgsta dalytis savo kitos aistros – valgio gaminimo – rezultatais, tarsi įrodydama visiems, kad ir modeliai valgo.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Sep 22, 2016, 2:45 PM, atnaujinta May 12, 2017, 7:12 AM

Pribloškiantys ilgi balti plaukai, liaunas kūnas ir ilgos kojos – negalėtumėte savęs kaltinti, jeigu išvydę Yazemeenah fotografijas pamanytumėte, kad jai yra tik pusė tiek, kiek rodo pasas.

Plaukai natūralūs

Atrodo, laikas iš tiesų jai yra sustojęs. Du vaikus užauginusi prancūzė atrodo jo nepaliesta.

Jokių nuo senėjimo skirtų preparatų Yazemeenah niekada nėra naudojusi. Ji nė neperka jokių odos priežiūros priemonių.

Vietoj jų naudoja savo pačios gamintą alyvuogių aliejaus ir cukraus arba druskos šveitiklį, odą drėkina natūraliais ekologiškais aliejais.

Be to, ji niekada nėra dažiusi savo įspūdingų ilgų plaukų. Dėl kurių, beje, jai visą gyvenimą teko daugiausia kovoti su agentais. Nuo dvylikos metų pražilusi Yazemeenah kategoriškai atsisako dažytis plaukus.

„Mano plaukai natūralūs, man tai labai gražu. Negalėjau pakęsti minties, jog turėčiau ant savo galvos dėti chemines medžiagas. Man visuomet atrodė kvaila slėpti tiesą, rodyti netikrą save“, – įsitikinusi Y.Rossi.

Moteris niekuomet plaukų nedžiovina džiovintuvu ir stengiasi naudoti kuo paprastesnes ir natūralesnes plaukų priežiūros priemones. Ji net nesilanko pas kirpėją – plaukų galiukus visada pasikerpa pati.

Užburianti ne tik savo fotografijomis, bet ir kaip asmenybė – visuomet savimi pasitikinti, inteligentiška ir ori Y.Rossi gali save vadinti tikra žvaigžde.

Beje, daugiausia dėmesio ji sulaukė būdama šešiasdešimties, šiais metais nusifotografavusi įspūdingoje bikinių fotosesijoje.

Malibu, Kalifornijoje (JAV), nedideliame nuomojamame namelyje ant vandenyno kranto įsikūrusi moteris džiaugiasi savo paprastu gyvenimu ir jo akimirkomis aktyviai dalijasi savo socialinėje paskyroje.

Kone kasdien Yazemeenah socialiniame tinkle skelbia įvairiausias nuotraukas. Tik nebūtinai savo pačios.

Moteris mėgsta dalytis savo kitos aistros – valgio gaminimo – rezultatais, tarsi įrodydama visiems, kad ir modeliai valgo.

Y.Rossi nesilaiko jokių madingų dietų. Ji tiki, kad raktas į sveikatą ir laimę – subalansuota mityba ir disciplina. Ji niekada nevalgo perdirbto, šaldyto, mikrobangų krosnelėje pašildyto ir riebaus maisto.

Dažniausiai ant modelio stalo pamatysite iš natūralių šviežių produktų pagamintus valgius.

Juos Yazemeenah kasdien ruošia pati.

„Daugiausia valgau daržovių, vaisių, riešutų. Žuvies ir mėsos – nedaug, bet kokybiškos. Visada gyvenau sveikai. Metams bėgant pradėjau geriau atpažinti, kas man tinka, o kas ne. Bet odai švytėti padeda laimė, ne tik sveikas maistas, kurį valgote“, – sakė Y.Rossi.

Modeliu tapo vėlai

Modeliu Yazemeenah atsitiktinai pradėjo dirbti palyginti vėlai – sulaukusi 28-erių. Prancūzijos sostinėje Paryžiuje ji paskutinę minutę pakeitė į fotosesiją neatvykusį modelį.

Nuo to laiko Y.Rossi pozavo įvairiausioms fotosesijoms skirtingose pasaulio šalyse. Keliauti ir fotografuoti mėgstančiai moteriai tai – tobuliausias derinys.

Rodos, gyvenimas lepina Yazemeenah. Bet taip buvo ne visada. Iš Prancūzijai priklausančios Korsikos salos kilusi moteris iki šiol puikiai pamena patyčias, kurių sulaukdavo mokykloje.

Vaikai tyčiojosi iš jos itališkos pavardės, arabiško vardo ir keistumo. Yazemeenah įsitikinusi, kad būtent anksti patirtos patyčios ją užgrūdino, leido atsiskleisti kūrybiškumui.

Y.Rossi gerbėjai giria ją už tai, kad nuotraukose ji visada atrodo natūrali, sveika ir kupina gyvybingumo.

Yazemeenah vengia retušuoti nuotraukas, o fotografuodamasi visuomet renkasi natūralų apšvietimą.

Rudenį 61-ąjį gimtadienį švęsianti dviejų anūkių močiutė savo išvaizda rodo – grožis neturi galiojimo pabaigos.

Nesibaimindama per daug apsinuoginti, Yazemeenah siekia visoms moterims įrodyti, kad jos ko nors vertos yra ne tik pačioje jaunystėje.

Svarbiausia – negalvoti apie amžių. Juk su bėgančiais metais nepakovosi.

Todėl Y.Rossi stengiasi džiaugtis kiekviena diena, stebėti pasaulį ir grožėtis juo.

„Rytą prabudusi niekada neturiu iš anksto susidariusi dienotvarkės. Esu laiminga. Net pozavimas man yra žaidimas. Man tai – mėgavimasis kiekviena diena vis labiau.

Aš niekada nepamirštu, kad esu gyva. Niekada nepamirštu, kad saulė visada šviečia virš debesų“, – savo filosofija noriai dalijosi Y.Rossi.

Moteris įsitikinusi, kad gerai atrodyti jai padeda ir daug įdomių pomėgių – Yazemeenah mėgsta kurti keramikos dirbinius, drabužius, ruošti valgį. Be to, kasdien nuo pusvalandžio iki valandos užsiima joga ir tai daro jau daugiau nei 30 metų.

Yazemeenah mėgsta ir daug vaikščioti. Vasarą kasdien mėgaujasi ilgais pasivaikščiojimais paplūdimiu, o kitais metų laikais leidžiasi į išvykas pėsčiomis gamtoje.

Ji domisi, kaip sako pati, visomis meno rūšimis – fotografija, mada, keramika, interjero dizainu, o modelio karjerą ketina tęsti iki pat paskutinių savo gyvenimo dienų.

Fotosesijoms Jazemeenah dažnai pati darosi makiažą, sukuria stilių, pozuoja ir net dažnai pati save fotografuoja.

Yazemeenah neslepia neturinti nei vyro, nei naminių gyvūnėlių. Tačiau dėl to moteriai gyventi nė kiek nenuobodu. Ji tiki, kad jai nėra nieko neįmanoma – viską ji gali pasidaryti savo pačios rankomis.

„Esu svajotoja, nuotykių ieškotoja, tyrinėtoja, keliautoja. Man niekada nebūna nuobodu – galvoje sukasi nauji projektai. Šešiasdešimtmetis atėjo labai netikėtai. Tada supratau, kad iki penkiasdešimties gyvenau tarsi saugodamasi“, – pasakojo modelis.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.