Melą apie vaiko mirtį paskelbusios moters draugas atvėrė širdį

Vos prieš kelias savaites Lietuvoje nuaidėjo skandalas, kai Vaida Grybytė, gyvenanti Pakruojo rajone, socialiniame tinkle paskelbė apie tariamą dukrytės Viltės mirtį.

Nuotr. iš asmeninio archyvo
Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:18 PM

Tada buvo paviešinta graudi ir jaudinanti žinutė apie tai, kad mirė mergytė ir reikia finansinės pagalbos laidotuvėms suruošti.

Žinutę pamačiusios mamos neliko abejingos ir suskubo aukoti. Kitos prisidėjo maldomis, kėlė nuotraukas su uždegtomis žvakelėmis už mergaitės ramybę.

Po kiek laiko tos pačios mamos nustėro, kad V.Grybytė, dar visai neseniai skelbusi apie tariamą mirtį, dalyvauja vaikų nuotraukų konkurse ir dalijasi savo neva palaidotos dukrytės nuotraukomis.

Supratusios, kad tai kvepia apgaule, mamos sukilo. Jos suvokė, kad V.Grybytė, prašydama finansinės pagalbos, melavo, nes jos mergytė sveika ir gyva dalyvauja konkurse.

Moteris tvirtino esanti nekalta

Kilus skandalui, portalas lrytas.lt susisiekė su Vaida, o ši išklojo savo versiją. Ji patikino, kad apie vaiko mirtį paskelbė ne ji, o jos buvęs draugas, kuris šiuo metu yra išvykęs į Angliją.

„Skaudu, kad niekas nepaklausė, kaip viskas buvo iš tiesų. Tik aš vienintelė viską žinau.

Nežinau tikslios datos, kada buvo į feisbuką įkelta nuotrauka apie tariamai mirusią mano dukrą, tačiau tai padarė buvęs mano draugas. Jis nuo senų laikų žinojo mano prisijungimus.

Pats įėjo į feisbuką ir tai padarė. Jau pusmetį esame susipykę. Jis man pasakė, kad jeigu aš jį pažeminau prieš gimines, tai jis mane pažemins prieš visą Lietuvą. Turiu balso įrašą, kuriame jis pats prisipažino, jog to, kaip jis elgėsi, negalėsiu niekam įrodyti.

„Mudu nebuvome susituokę, pusę metų jau nebendraujame, ir būtent tiek laiko jis man kerštauja. Per Naujuosius metus jis mane sumušė dėl to, kad paprašiau jo pinigų gydymui.

Buvau po stuburo operacijos, todėl man reikėjo pinigų vaistams. Jis man atsiuntė pinigų, tačiau dabar turbūt tokiu būdu nusprendė juos atsiimti. Jis man ne kartą grasino, kad aš ramiai negyvensiu. Nieko nežinant jis įkėlė mano dukros nuotrauką, o kai vėliau pati sugalvojau dalyvauti konkurse, visiems pasirodė, kad aš ir apie jos mirtį rašiau.

Net sąskaitos numeris buvo nurodytas ne mano. Nežinau, kieno jis buvo, tačiau policija jį blokuos. Žinau tik tiek, kad ten neatitinka skaičiai – nurodytas ne tas sąskaitos kodas. Nežinau, kur nuėjo žmonių pinigai. Tai išsiaiškinti turiu ne aš, o policija. Nuo tų aukų aš tikrai nepraturtėjau“, – savo tiesą dėstė jauna mama.

Apkaltintas draugas: „Ji aferistė“

Savo tvirtą versiją turi ir viešai apkaltintas Ramūnas M., šiuo metu gyvenantis ir dirbantis Anglijoje.

Bendraudamas su žurnalistais jis tik šyptelėjo ir patikino, kad Vaida yra tikra aferistė, kuri norėjo pasipelnyti.

Jis tvirtino, kad melas apie vaiko mirtį nebuvo pirmasis. Pasak jo, kartą Vaida jam melavo, kad mažylė yra atiduota į kūdikių globos namus.

„Nesuvokiamas melas. Nesuprantu, kodėl ji taip meluoja ir ko siekia. Paskelbdama apie mirtį tikrai norėjo praturtėti.

Ji ir iš manęs pelnėsi. Ne kartą siunčiau jai didelius pinigus. Kartą sakė, kad vaiko operacijai ir sanatorijai reikia 2500 eurų, ir būtent tokią sumą aš jai pervedžiau.

Vėliau ji man siuntė nuotraukas, kaip pramogauja vandenyje. Buvo sunku patikėti, kaip vaikas po operacijos gali mėgautis vandens pramogomis.

Normali mama siųstų nuotraukas iš palatos. Stebėjausi, kodėl už mano siųstus pinigus ji pramogauja, tačiau ji paaiškino, kad savaitgaliais nebūna procedūrų, todėl jas išleidžia.

Kai prašydavau nuotraukų iš sanatorijos ar ligoninės, ji vis sakydavo, kad tam neturi laiko.

Taip pat siųsdavau pinigų mergaitei dovanoms. Ji vis man liepdavo siųsti pinigų. Bet aš irgi neturiu neišsenkančio šaltinio – turiu dirbti, kad užsidirbčiau. Juolab kad Viltė net ne mano dukrytė“, – tvirtino vyras, kuris su Vaida susipažino tada, kai jos dukrelei buvo keli mėnesiai.

Stebino nuolatinis Vaidos melas

Kaip galėjo nutikti, kad Vaida dėl visko apkaltino buvusį mylimąjį ir kas juodu siejo?

„Mes susipažinome per feisbuką praėjusių metų vasarą. Pirmą kartą pasimatėme per žiemos atostogas – buvau į Lietuvą sugrįžęs kelioms savaitėms.

Kai mergytė sirgo, visą laiką siųsdavau jai pinigų. Jei reikėdavo, atsiųsdavau ir pačiai Vaidai.

Tikrai buvau ją įsimylėjęs. Nesuprantu, dėl kokios priežasties ji paskelbė apie vaiko mirtį – turbūt trūko pinigų.

Ji man niekada nėra sakiusi apie planus praturtėti dangstantis vaiko mirtimi.

Kai buvau pas ją grįžęs šią vasarą, klausiau, kodėl ji nenori su manimi bendrauti, bet ji pradėjo rėkti“, – aiškino vyras.

Jis puikiai prisimena melą apie tariamai į kūdikių namus atiduotą vaiką. Vaida Ramūnui tvirtino, jog vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai atėmė vaiką. Apie tai ji vyrui pranešė trumposiomis žinutėmis.

Ji net įvardijo globos namus, kuriuose vaikas auga, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tokių kūdikių namų net nėra.

Kai vyras jai apie tai pasakė, ji ėmė galvoti kitus pavadinimus, tačiau ir šie buvo melagingi. „Ji mėgėja pameluoti. Patys matote. Suprantu, kad melas apie kūdikių namus jos nepraturtino, tačiau kodėl vis meluoja, nežinau.

Aš net nebuvau prašęs jos jokių feisbuko slaptažodžių. Kai ji paskelbė apie vaiko mirtį, buvau Anglijoje. Tada ten dirbau.

Į feisbuką beveik neprisijungiu – daug dirbu.

Buvo įdomi situacija – nuvažiavau į sporto klubą, o brolis sulaukė skambučio iš Lietuvos, kad aš esu juodinamas dėl nebūtų dalykų. Negalėjau patikėti.

Jau tada ji buvo mane užblokavusi, aš net negalėjau su ja susisiekti.

Esu tikras, kad visi pinigai, kuriuos žmonės pervedė, tikrai nuėjo jai. Aš net neturiu lietuviškos sąskaitos.

Pasakysiu atvirai, dabar jau gailiuosi, kad su ja susidėjau“, – pasakojo vyras.

Vaida Ramūnui visada parašydavo pirma. Gana dažnai prašydavo pinigų. Ramūnas juokėsi – gal Vaidai tie pinigai jau sapnuojasi, kad vis apie juos šneka.

Kai vyras atvyks į Lietuvą, žada kreiptis į policiją. Jis tikrai nepasiduos, nes tikino esantis tikrai nekaltas. „Ji neturi jokių įrašų, apie kuriuos kalbėjo, – neabejoju, kad tai dar vienas jos melas. Net neprisimenu, kada su ja kalbėjausi telefonu, – ji seniausiai mane užblokavo.

Aš turiu visas pavedimo kopijas ir čekius, ką esu jai siuntęs. Žinau, kad savo nekaltumą galiu įrodyti, todėl esu visiškai ramus“, – patvirtino Ramūnas ir pridūrė manantis, jog Vaida aferų galėjo pasimokyti iš pažįstamų.

Pasak vyro, jos aplinkoje yra žmonių, kurie galėjo paaiškinti, kaip prašyti pinigų ir kaip jų gauti kuo daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.