Policija padėjo tašką tariamai palaidoto gyvo vaiko istorijoje

Lietuvą supurčiusioje istorijoje, kuomet Pakruojyje gyvenanti Vaida Grybytė feisbuke paskelbė apie tariamą vaiko mirtį, siekdama apgaule susirinkti pinigų „laidotuvėms“, padėtas taškas.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-27 22:59, atnaujinta 2017-05-11 21:52

Pakruojo rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Beržanskis pateikė galutinį sprendimą – Vaidos kaltė nėra įrodyta, o ikiteisminis tyrimas pradėtas nebus.

Skandalas kilo rugsėjo viduryje. Socialinių tinklų vartotojas papiktino žinia, kad Pakruojo rajono gyventoja V.Grybytė dalyvauja nuotraukų konkurse su vaiko, kurį prieš mėnesį tariamai palaidojo, nuotrauka.

Dar prieš mėnesį iš moters feisbuko paskyros buvo paskelbta žinutė apie dukrytės mirtį ir apie tai, jog jai ypač trūksta pinigų dukrelės laidotuvėms. Neabejingi žmonės skubėjo aukoti.

Vaidos ir Ramūno versijos nesutapo

Konfliktui pasiekus žiniasklaidą, V.Grybytė kelis kartus tvirtino, kad ji tikrai yra nekalta. Ji teigė nekėlusi į socialinius tinklus prašymo padėti ir aukoti pinigų vaiko laidotuvėms.

Kaltę ji suvertė savo buvusiam draugui Ramūnui M., kuris šiuo metu dirba Anglijoje. Ji teigė, jog vaikinas turėjo jos prisijungimus socialiniame tinkle, todėl pats parašė skandalingąją žinutę. Vaida sakė, kad pagrindinis jo tikslas – atkeršyti.

Susisiekus su Ramūnu, jis tik šypsojosi ir aiškino, kad Vaida – tikra aferistė, kuri nuolat pelnėsi iš vaikino.

„Nesuvokiamas melas. Nesuprantu, kodėl ji taip meluoja ir ko siekia. Paskelbdama apie mirtį tikrai norėjo praturtėti. Ji ir iš manęs pelnėsi.

Ne kartą siunčiau jai didelius pinigus. Kartą sakė, kad vaiko operacijai ir sanatorijai reikia 2500 eurų, ir būtent tokią sumą aš jai pervedžiau.

Taip pat siųsdavau pinigų mergaitei dovanoms. Ji vis man liepdavo siųsti pinigų. Bet aš irgi neturiu neišsenkančio šaltinio – turiu dirbti, kad užsidirbčiau. Juolab kad Viltė net ne mano dukrytė“, – tvirtino vyras, kuris su Vaida susipažino tada, kai jos dukrelei buvo keli mėnesiai.

Komisariato viršininkas: „Dėl sukčiavimo nėra gauta skundų“

Pakruojo rajono policijos komisariato viršininkas M.Beržanskis tvirtino, kad ikiteisminis tyrimas nebus pradėtas, nes kaltinimas šioje istorijoje – privataus pobūdžio.

„Jos (Vaidos Grybytės – red.past.) kaltė nėra įrodyta. Pagal faktą dėl šmeižto policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Dėl sukčiavimo nėra gautas nė vienas skundas. Susisiekėme su nukentėjusiomis, kurios pervedė pinigų Vaidai, visos atsisakė rašyti pareiškimą. Pasak jų, tai per maža žala, dėl kurių verta bylinėtis ir ieškoti teisybės.

Pati Vaida mums patvirtino, jog pastebėjo, kad jos sąskaitos likutis didėjo, tačiau ji nesuprato, dėl kokių priežasčių, nes turi kelis pajamų šaltinius.

Ji teigė, kad jei atsiras žmonės, kurie norės susigrąžinti pervestus pinigus, ji viską sugrąžins. Tačiau ji mus patikino, kad kūdikio nuotraukų apie tariamą mirtį nekėlė. Tai, pasak jos, padarė visus feisbuko prisijungimus turėjęs šiuo metu emigravęs jos buvęs draugas“, – aiškino M.Beržanskis.

Pasak policijos atstovo, jei afera apkaltintas Vaidos draugas Ramūnas, grįžęs į Lietuvą, parašys pareiškimą dėl šmeižto ir viešų kaltinimų, jis gaus atsakymą, jog gali kreiptis į teismą ir privataus kaltinimo tvarka kelti baudžiamąją bylą prieš Vaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.