Šilutiškio kelias JAV į šlovę susiklostė kitaip, nei planuota

Dėl krepšinio į JAV išvykęs šilutiškis Egidijus Budrikis (30 m.) profesionaliu krepšininku taip ir netapo, tačiau sėkmė jį pasivijo kitur. Lietuvis turi papuošalų verslą, filmuojasi reklamose. Į vieną jų pateko todėl, kad yra panašus į NBA oro karaliumi vadinamą Zachą LaVine’ą (21 m.). Lietuvis tapo jo dubleriu, mat krepšinio žvaigždei negalima rizikuoti atliekant triukus.

„Viską, ką dabar turiu, pasiekiau per krepšinį“, – tvirtai pasakė šiuo metu Los Andžele gyvenantis E.Budrikis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Viską, ką dabar turiu, pasiekiau per krepšinį“, – tvirtai pasakė šiuo metu Los Andžele gyvenantis E.Budrikis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 6:02 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:05 PM

Prieš kelis mėnesius E.Budrikis filmavosi „Nike“ reklamoje su NBA krepšininku Z.LaVine’u, žaidžiančiu Minesotos „Timberwolves“ komandoje.

Šis krepšininkas pastaruosius dvejus metus tapo NBA žvaigždžių dienos dėjimo į krepšį konkurso nugalėtoju.

„Įmonės „Nike“ atstovai nutarė, jog mes su Z.LaVine’u esame labai panašūs. Turbūt jie teisūs. Nes kai susitikome su juo, Zachas liko nustebęs, kiek iš tiesų daug panašumo turime.

Reklamoje aš buvau jo antrininkas. Pagal NBA sutartį jis negali rizikuoti savo fizine būkle. O reklamoje būtų reikėję atlikti kelis triukus. Tam buvau aš“, – su šypsena pasakojo E.Budrikis.

Jųdviejų ir ūgis beveik sutampa – Zachas yra 196 centimetrų ūgio ir tik vienu centimetru aukštesnis už lietuvį.

Filmuojant olimpiadai skirtą reklamą Egidijui vietoj Zacho reikėjo užsilipti ant mašinos stogo ir ant jo išstovėti automobiliui važiuojant didesniu nei 60 kilometrų per valandą greičiu. Prieš mašinai atsitrenkiant į sieną lietuviui reikėjo nuo jos nušokti ant žemės.

„Žinoma, buvau prie stogo pririštas ir man joks pavojus negrėsė. Visa komanda dirbo profesionaliai. Jaučiausi tarsi filmuočiausi Holivudo filme.

Tačiau buvo ir daug taisyklių. Kiekvienas turėjome atlikti savo darbą, tad pabendrauti su garsiu krepšininku nebuvo progos.

Be to, negalima naudotis telefonais ir fotografuotis su įžymybe dėl to, kad tie vaizdai neatsidurtų viešojoje erdvėje anksčiau, negu pasirodys reklama. Turėjau pasirašyti dokumentus“, – kalbėjo E.Budrikis.

Toje pačioje reklamoje kartu su lietuviu filmavosi ir dar vienas krepšininkas Aronas Gordonas (21 m.), žaidžiantis Orlando „Magic“ komandoje.

Dvylika metų JAV gyvenantis lietuvis dažnai kviečiamas filmuotis su krepšiniu susijusiose reklamose. Jis pats mėgino tapti profesionalu, tačiau dabar kartu su dviem partneriais turi juvelyrikos verslą.

„Viską, ką dabar turiu, pasiekiau per krepšinį“, – tvirtai pasakė šiuo metu Los Andžele gyvenantis E.Budrikis.

Būdamas 16 metų Egidijus jau žaidė „Šilutės“ krepšinio ekipoje, kuri rungtyniavo LKAL lygoje (dabar – Nacionalinė krepšinio lyga). Nuo mažens krepšinio kamuolį puikiai valdęs E.Budrikis buvo perspektyvus žaidėjas.

Tad po poros metų buvęs ilgametis „Šilutės“ komandos treneris Steponas Kairys kartu su sūnumi Donaldu vaikinui pasiūlė skristi mokytis ir siekti krepšininko karjeros JAV.

„2004 metais Lietuvoje buvo užėjusi banga – daug jaunų krepšininkų išvyko į Ameriką. Pataikiau ir aš tuo pačiu laiku ir dar mokydamasis vienuoliktoje klasėje išvykau.

Treneris surado man vidurinę mokyklą Teksaso valstijoje, Dalaso priemiestyje, o mokykla surado man amerikiečių šeimą, kurioje apsigyvenau“, – prisiminė E.Budrikis.

Lietuvis pirmais metais Amerikoje įrodė esąs talentingas. Jis žaidė puikiai – mokyklos komanda pirmą kartą savo istorijoje tapo valstijos čempione, o Egidijus buvo pripažintas naudingiausiu finalinio ketverto žaidėju ir išrinktas į simbolinį čempionato penketą.

Egidijus gyveno krepšiniu, bet jam reikėjo dar ir sėdėti mokyklos suole. Angliškai jis puikiai kalbėjo, tačiau svetima kalba mokytis ir matematiką, ir kitas disciplinas iš pradžių buvo sunku. Persilaužimas įvyko tik po kokių metų.

Kaip tik tada lietuvis gavo universiteto stipendiją mokytis Oklahomos valstijoje. Ten studijavo ir žaidė krepšinį dvejus metus.

„Sąlygos buvo geros, bet aš komandoje neradau vietos. Nusprendžiau pakeisti universitetą. Jokių kliūčių tam nebuvo – manimi domėjosi ne vienas universitetas“, – prisiminė šilutiškis.

Taip E.Budrikis atsidūrė vėl kitoje valstijoje – Kalifornijoje.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.