Prabangias vestuves atšokusi vilniečių pora ryžosi netikėtam žingsniui

Daugelis būsimų jaunavedžių prieš vestuves svečiams įvardija, kokių dovanų nori. Vieni tikina svajojantys apie nuosavą būstą, todėl svečių prašo grynųjų pinigų, kitiems reikia virtuvės rakandų, todėl drąsiai rėžia, kad jiems reikia, pavyzdžiui, virtuvinio kombaino arba lėtaeigės sulčiaspaudės.

Vilniečiai Greta (23) ir Remigijus (24) Šalkauskai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vilniečiai Greta (23) ir Remigijus (24) Šalkauskai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2016, 3:04 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:42 AM

Vis dėlto kai kurie jaunavedžiai, organizuodami šventę sau, pagalvoja ir apie tuos, kuriems finansinė pagalba ne tik reikalinga, bet ir būtina. 

Vietoj gėlių – auka „Mamų unijai“

Vilniečiai Greta (23) ir Remigijus (24) Šalkauskai, vestuves atšokę rugsėjo 17 d., nusprendė pinigus, kuriuos vestuvių svečiai turėjo išleisti gėlėms, paaukoti paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“.

„Mane labai įkvepia poros, kurios taip elgiasi. Esame girdėję apie tokį kilnų poelgį, kai sutuoktiniai už gautus pinigus pirko ėdalo prieglaudose gyvenantiems šunims.

Sužavėjo pora, kuri pervedė nemenką sumą palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos hospisui.

Mes pasirinkome padėti vėžiu sergantiems vaikams. Apie šią ligą labai daug kalbama. Sunku net įsivaizduoti, su kokiomis problemomis ir skausmu susiduria tokios šeimos.

Mūsų artimoje aplinkoje yra žmonių, kurie sirgo onkologinėmis ligomis ir nuo jų mirė. Tai mano močiutė, vyro senelis.

Žinome, ką reiškia susidurti su šia liga. Dar baisiau, kai ja serga vaikai. Tokią gražią mums dieną labai norėjome padėti žmonėms, kuriems reikalinga pagalba“, – tvirtino neseniai ištekėjusi Greta.

Iniciatyvą žada kartoti

Prieš įteikdami kvietimus kiekvienam svečiui, pora visiems davė po mažą vokelį, kuriame buvo parašyta „Puokštė“, ir paprašė į tą vokelį įdėti tiek pinigų, kiek būtų skyrę gėlių puokštei.

„Labai dažnai girdime, kad dovanotų gėlių nėra kur dėti. Dažnai puokštes gavę jubiliatai ar jaunavedžiai jas laiko vonios kambaryje. 

Nors gėlės yra labai gražu, vis dėlto gauti pinigai buvo panaudoti tikrai kilniam tikslui.

Į vokelius svečiai dėjo nuo 5 iki 30 eurų. Vokeliams buvo skirta vieta, kur juos reikėjo sudėti – viskas vyko anonimiškai, be vardų ir pavardžių.

Labai džiaugiuosi, kad atėję svečiai suprato mūsų idėją ir norą padėti sergantiems vaikams. Vestuvėse dalyvavo daugiau nei 50 svečių.

Kai kurie teiravosi, ar tikrai nereikia gėlių, tačiau mes su vyru patikinome – mums jų nereikia“, – pasakojo ji.

Iškart po povestuvinės kelionės į Graikiją, suaukoti 310 eurų pasiekė „Mamų unijos“ sąskaitą. Pora tvirtino, kad tai tikrai nebuvo vienkartinis atvejis, kai jie taip pasielgė, todėl ateityje per kitas šventes panašią iniciatyvą žada kartoti.

„Geras pavyzdys yra užkrečiamas. Kuo daugiau žmonių taip darys, tuo didesnę pagalbą suteiksime vargstantiems ar sergantiems.

Mes visada paaukojame mažiesiems ligoniukams didžiųjų akcijų metu. Prisidėti ir padėti kitiems – labai gera“, – tvirtino G.Šalkauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.