Įžūlumo viršūnė: prievartautojas reikalauja teisės matytis su dukra

Jungtinės Karalystės gyventojus sukrėtė neeilinė istorija. Prievartautojas, net ir nuteistas bei atskirtas nuo savo terorizuotos šeimos, nenori palikti savo aukos ramybėje – jis reikalauja teisių matytis su mergaite, kurią pradėjo.

Moteris bijo, kad jos dukra gali būti priversta lankyti tėvą kalėjime.<br>Policijos nuotr.
Moteris bijo, kad jos dukra gali būti priversta lankyti tėvą kalėjime.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 12:38 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:39 AM

Britui Russeliui Mellfordui buvo skirti 22 metai kalėjimo dėl to, kad prievartaudavo savo buvusią partnerę, 37-erių Karen Lee. Vyrui buvo suteiktas leidimas rašyti laiškus.

„Negaliu tuo patikėti, – sakė nusivylusi moteris. – Tai – tarsi koks bjaurus pokštas.

Nusivyliau sistema, kuri leidžia nusikaltėliams taip elgtis su aukomis. Jaučiuosi ir vėl engiama.“

Po to, kai R.Mellfordas pernai sėdo į kalėjimą, išsigandusi motina stengėsi atsitiesti ir iš naujo pradėti pradėti gyvenimą. Tačiau dabar britė savo esanti nusivylusi visa savo šalies teisingumo sistema.

Moteris bijo, kad jos dukra gali būti priversta lankyti tėvą kalėjime.

50-ies vyras buvo nuteistas už 9 išprievartavimo bei 3 užpuolimo atvejus.

Prievartavo kartu su draugu

Karen ir Russelis susitiko, kai iširo pirmoji K.Lee santuoka.

Nors R.Mellfordas buvo 13 metų vyresnis, tai netrukdė užmegzti romantišką ryšį. K.Lee iš pradžių atrodė, kad jis – rūpestingas vyras.

Tačiau penkerius metus trukę poros santykiai buvo pilni smurto ir seksualinio priekabiavimo.

Jei moteris neapsikentusi pagrasindavo išeiti, partneris maldaudavo pasilikti ir imdavo verkti bei maldauti dar vieno šanso. Ir ji padvejojusi likdavo.

Tačiau niekas nesikeitė į gerą. Galiausiai smurtas pasidarė toks smarkus, kad moteris po 50 išprievartavimų atsidūrė ligoninėje.

R.Mellfordas į vieną iš prievartavimų įtraukė dar vieną iškrypėlį, savo pažįstamą Nicolą Linesą. Moteris po kelių savaičių sužinojo, kad yra nėščia.

„Tikėjausi, kad jis liausis smurtauti, kai būsiu nėščia, – prisipažino ji. – Jis žinojo, kad mane prievartavo su draugu, todėl tikrasis tėvas galėjo būti bet kuris iš jų, bet jis vaiką norėjo auginti kaip savo.“

Pasak K.Lee, dukra buvo vienintelis geras dalykas, kuris nutiko tame pragare. R.Mellfordas nenustojo jos mušti dar dvejus metus po mergaitės gimimo.

Kankina net būdamas už grotų

Moteris vėliau išdrįso pabėgti, bet įstatymai privertė ją leisti R.Mellfordui matytis su dukra, nes policija nesugebėjo patraukti jo į baudžiamąją atsakomybę.

„Mano dukra grįždavo nusiminusi ir ilgai tylėdavo, – liūdnai pasakojo K.Lee. – Negaliu žodžiais apsakyti tos kančios, kurią jaučiau, kai žinojau, kad jis vienas būna su ja. Tik meldžiausi, kad mano mergaitė būtų saugi.“

Socialinės tarnybos ir policija pagaliau įsikišo – jie tai padarė tirdami kaltinimus išprievartavimu, kuriuos pateikė kita moteris.

Jos abi teismo proceso metu davė parodymus.

Vyras buvo nuteistas kalėti pernai gruodį, tačiau vasario mėnesį vėl ėmė gadinti savo buvusios partnerės gyvenimą vis dar būdamas už grotų.

Jis net ir sėdėdamas kalėjime norėjo matytis su mergaite.

„Nesitikėjau, kad turėsiu dar kartą pamatyti jo veidą, – pasakojo K.Lee. – Jis turi pakankamai laiko, kad mus kankintų tebebūdamas už grotų. Žinau, kad tai jam – tik žaidimas.

Jei jis nors kiek gailėtųsi dėl to, ką padarė, jis pasielgtų teisingai ir paliktų mus ramybėje.

Man gaila dukros. Ji nesupranta, kodėl jis mus taip skaudina. Pavargau, noriu tik vieno – kad šis košmaras pagaliau baigtųsi.

Tačiau bijau, kad tai niekada neįvyks. Tikėjausi, kad kai jis bus pasodintas į kalėjimą, mes pagaliau būsime laisvos, bet taip neįvyko – mes vis dar esame terorizuojamos.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.