Nigerijos sukčiaus apgauta švedė nuvažiavo pas jį, ir įvyko stebuklas

Mes visi esame bent kartą sulaukę žinutės iš internetinio sukčiaus. Pavyzdžiui, kurioje prašoma Nigerijos princui padėti išsivaduoti iš kalėjimo, paskolinant didelę pinigų sumą. Neva, už tavo herojišką veiksmą princo šeima tau atsilygins. Visi, kurie turi bent kiek sveiko proto, supranta, kad šių elektroninių laiškų vieta yra šiukšliadėžėje.

Maria nukeliavo į Nigeriją, kur susitiko su Johnny, jo draugais ir šeima.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Maria nukeliavo į Nigeriją, kur susitiko su Johnny, jo draugais ir šeima.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 10:53 AM, atnaujinta May 10, 2017, 8:01 AM

62-ejų švedė Maria Grette – viena iš sukčių aukų. Ji įsimylėjo vyrą, kuris prisistatė kaip 58-erių danas. Ji vėliau sužinojo, kad vyras iš tikrųjų buvo 24-erių internetinis sukčius iš Nigerijos.

Maria buvo pasibaisėjusi – iki tol, kol nuvyko į Nigeriją, ir jos pyktis virto meile.

Jie susipažino internetiniame pažinčių tinklalapyje. Vyras išgalvojo istoriją apie tai, kad jis yra JAV gyvenantis danas, tačiau pažadėjo atvažiuoti į Švediją ir aplankyti Marią.

Sukčius papasakojo, kad sustojo Nigerijoje susitikti su sūnumi Nicku, tačiau buvo apvogtas, o jo sūnui į galvą pataikė kulka. Jis pasakė Mariai, kad gydymas kainuos 1000 eurų.

„Nepamiršiu, kaip drebėdama nubėgau į banką ir pervedžiau pinigus, – pasakojo moteris. – Galvojau tik apie tai, kad noriu išgelbėti du žmones, esančius Nigerijoje.“

Po pirmojo pervedimo Johnny (vardas pakeistas) prašė daugiau ir daugiau pinigų. Maria po kelių tūkstančių eurų suprato, kad įsivėlė į pinkles.

Norėjo padėti visai šaliai

Švedė nustojo rašyti Johnny ir buvo labai nusivylusi savimi, kad anksčiau nesuprato, jog jai patikęs vyras yra sukčius. Tačiau po kelių mėnesių jis parašė pats ir išpažino savo nuodėmes.

Jis save apibūdino kaip velnią ir pripažino, kad iš tikrųjų yra perpus už ją jaunesnis vyras iš Nigerijos.

„Jis sakė, kad niekada anksčiau nesutiko tokio žmogaus kaip aš, ir ilgai kovojo su savo jausmais man, – pasakojo Maria. – Jis atskleidė, kad kiti sukčiai jį perspėjo, kad nereiktų įsimylėti kliento, tačiau jis juos ignoravo, nes pasitikėjo manimi ir nenorėjo, kad nutrūktų ryšiai.“

Po šio prisipažinimo prasidėjo nuoširdūs poros santykiai. Jie po kurio laiko susitiko.

Maria nukeliavo į Nigeriją, kur susitiko su Johnny, jo draugais ir šeima. Po to, kai ji pamatė, kad dauguma jo draugų irgi buvo sukčiai, ji nusprendė pabandyti pakeisti jų – ir kitų šalies gyventojų – gyvenimus.

„Paklausiau savęs, ką galėčiau padaryti, kad sveiki, geri, jauni vyrai nenugrimztų į šį liūną,“ – sakė moteris.

Švedė stengėsi, kad jauni Afrikos menininkai galėtų lankytis parodose, konferencijose ir konkursuose Europoje. Ji taip pat suteikė jiems finansinės paramos.

Po dviejų savaičių, praleistų su buvusiu sukčiumi, Maria persikraustė į Norvegiją, bet ir toliau su juo palaikė ryšį. Nors jie nesusitiko antrą kartą, moteris jam davė pinigų, kad jis galėtų studijuoti JAV.

Pasak Marios, vyras jai davė daugiau, nei paėmė.

Parengė Dorotėja Noreikaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.