Vitalijos Katunskytės dukra – atvirai apie tai, ką patyrė Londone

Nors neseniai Monika Katunskytė (31 m.) prisidėjo prie putlių dainininkių grupės „XL Plus“, keisti mitybos įpročių, dėl kurių anksčiau sulieknėjo, neketina. Praeities bėdos dėl buvusio antsvorio ją baugina. Šiuo metu Monika jaučiasi gerai, nors svarstyklių rodmenys ir svyruoja ties 69–73 kilogramais. Dar labiau ją džiugina, kad Londone nebereikia plušėti prie konvejerio, nes galima pragyventi ir iš dainavimo.

Šiaulietės dainininkės Vitalijos Katunskytės dukterį Moniką keliauti į Londoną privertė jos dviejų kavinių bankrotas ir po to likusios skolos.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulietės dainininkės Vitalijos Katunskytės dukterį Moniką keliauti į Londoną privertė jos dviejų kavinių bankrotas ir po to likusios skolos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 4, 2016, 8:52 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:36 PM

Ketvirtus metus dainininkė M.Katunskytė sukasi Didžiojoje Britanijoje – ji dirbo fabrike, viešbutyje, kaip ir dažnas atvykėlis.

„Visi, kurie ką tiktai atvyksta į Londoną, dirba tai, kas papuola. Niekam nebūna padėta lėkštutė su gėrybėmis – negali iškart eiti dirbti į biurą, restoraną ar vadovauti įmonei.

Emigrantai pradeda savo karjerą nuo juodų darbų – fabrikų, viešbučių ar namų tvarkymo.

Juk gerai nemokėdamas anglų kalbos negali tikėtis direktoriaus pareigų“, – įsitikino M.Katunskytė.

Vyras nėrė į krūmus

Šiaulietės dainininkės Vitalijos Katunskytės dukterį Moniką keliauti į Londoną privertė jos dviejų kavinių bankrotas ir po to likusios skolos. Nors Monika kavines kūrė su antruoju sutuoktiniu, penkeriais metais vyresniu Kirilu, užgriuvus finansiniams sunkumams vyras nėrė į krūmus.

Jis neketino kartu su žmona vykti uždarbiauti į užsienį – esą kaip verslininkas galėtų dirbti statybose.

Pragyvenę dvejus metus ir susilaukę dukters Sofijos, Monika ir Kirilas išsiskyrė. Tačiau skyrybos dainininkės nesugniuždė – susikrovusi lagaminus moteris išvyko į Londoną.

Tuo metu jaunėlę dukterį globojo Rygoje gyvenantis Kirilas. Vyresnėlis sūnus Kęstutis iš pirmosios dainininkės santuokos liko Šiauliuose su savo močiute V.Katunskyte – dabar jis mokosi trečioje klasėje.

Dvejus metus Monika dirbo nelengvus darbus – prie konvejerio rūšiavo vokus, viešbutyje plovė grindis, tvarkė kambarius. Jai teko dirbti ne tik dienomis, bet ir naktimis.

Moteris bėgdavo iš vieno darbo į kitą, kad uždirbtų kuo daugiau pinigų.

„Atstumai dideli, todėl lėkdavau iš vieno metro į kitą.

Penkias minutes metro važiuodama nusnausdavau – buvo ir toks etapas, ką darysi“, – skundėsi emigrantė.

Bet dabar ji jau tvirtai stovi ant kojų.

„Per tą laiką susitvarkiau su savo bėdomis, toliau man galimybės leido dirbti tik savaitgaliais – koncertuoti lietuvių restoranuose ir bendruomenėse“, – tikino pašnekovė.

Monika džiaugėsi, kad atkrito didžiausios bėdos, – ji padengė buvusias skolas.

„Jeigu nori ramiai gyventi, turi dirbti sunkius darbus. Nieko neturėčiau, jeigu būčiau bimbinėjusi“, – įsitikinusi moteris.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?