Lenktynininko Michaelio Schumacherio turtai byra ir į svetimas rankas

Legendinis „Formulės 1“ lenktynininkas Michaelis Schumacheris (47 m.), pasirodo, buvo ir sėkmės labai lydimas verslininkas. Praėjus trejiems metams po nelaimingo atsitikimo slidinėjimo trasoje jo turtas tvarkomas naujai. Bet ar gerai?

Schumacherio pavardė simbolizuoja sėkmę, pergalės troškimą ir dosnią, gailestingą širdį.<br>ViDA Press nuotr.
Schumacherio pavardė simbolizuoja sėkmę, pergalės troškimą ir dosnią, gailestingą širdį.<br>ViDA Press nuotr.
„ViDA Press“ nuotr.
„ViDA Press“ nuotr.
Po nelaimingo atsitikimo slidinėjant 2013 metų gruodį visuomenė turi mažai informacijos apie M.Schumacherio sveikatą.
Po nelaimingo atsitikimo slidinėjant 2013 metų gruodį visuomenė turi mažai informacijos apie M.Schumacherio sveikatą.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Nov 7, 2016, 7:13 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:34 PM

Michaelis neturi pradingti.

Tokią dramatišką žinią pasauliui pasiuntė jo vadybininkė Sabine Kehm (51 m.) šių metų liepą. Šie jos žodžiai buvo persmelkti baimės, kad legendinė žvaigždė gali nueiti į užmarštį.

Pirmiausia dėl to, kad apie septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempioną M.Schumacherį po tragiško nelaimingo atsitikimo slidinėjant 2013 metų gruodį visuomenė neturi jokios informacijos arba labai šykščią.

Veikiausiai dėl to garsiojo lenktynininko aplinka deda didžiules pastangas, kad jo palikimas būtų sutvarkytas, o testamentas taptų nemirtingas.

Schumacherio pavardė simbolizuoja sėkmę, pergalės troškimą ir dosnią, gailestingą širdį. Po tragedijos Prancūzijos Alpėse žodžiai „Keep Fighting“ („Kovok toliau“ arba „Nepasiduok“) tapo ne tik M.Schumacherio likimo simboliu, bet ir vilties, paguodos, pasitikėjimo savo jėgomis sinonimu.

Prieš keletą savaičių „Formulės 1“ žvaigždės advokatas jo vardu pateikė pasiūlymą „Keep Fighting“ saugoti kaip prekės ženklą. Šis šūkis turėtų būti naudojamas per sporto ir labdaros renginius siekiant įkvėpti drąsos sunkiai sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems.

Rengiamasi įkurti ir fondą „Keep Fighting“.

Nors legendinis lenktynininkas paaukojo ne vieną milijoną eurų labdarai, bet savo labdaros fondo iki šiol dar neturėjo.

M.Schumacherio advokatai ir artimi draugai imasi aktyvios veiklos daugelyje sričių stengdamiesi naujai sutvarkyti jo turtą.

Vieną jo bendrovių perėmė brolis Ralfas Schumacheris (41 m.), o legendinio lenktynininko pavardė buvo išbraukta iš prekybos registro.

„Formulės 1“ žvaigždės kartingo ir pramogų centras jo gimtinėje Kerpene, kurį iki šiol valdė jo brolio Ralfo kontroliuojama bendrovė, pagal licenciją tvarkoma dviejų verslininkų, kurie nepriklauso Schumacherių šeimai.

M.Schumacherio kartodromu Bišpingene rūpinasi jo tėvas Rolfas Schumacheris (70 m.). Likus trims dienoms iki savo pirmosios pergalės 1992 metų rugpjūtį per Didžiojo prizo lenktynes Spa (Belgija) Michaelis suteikė savo tėvui generalinį įgaliojimą, kuris neprarado savo galios iki šiol.

Teigiama, kad „Formulės 1“ legendos žmona Corinna turi įgaliojimą tvarkyti kartodromą ir oficialiai yra paskirta jo vadove.

Taigi Vokietijoje visi su M.Schumacherio vardu susiję verslo reikalai gerai sutvarkyti. Bet blogiau galėtų būti su bendrovėmis užsienyje, nes jų tinklas plačiai išsišakojęs.

„Formulės 1“ žvaigždė Teksaso valstijoje (JAV) turi žirgų rančą, kuri priklauso „CS Texas Limited“. Pastarosios būstinėje Monake įsikūrusi ir „Monaco Sports and Management“ konsultacijų bendrovė, kuri daugelį metų atstovauja buvusiam pasaulio čempionui.

Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos krantų esančioje Džersio saloje yra registruotos dvi įmonės, kurioms priskirti privatūs M.Schumacherio reaktyviniai lėktuvai.

Viena įmonių priklauso bendrovei, kuri ne kartą buvo minima „Panama Papers“ skandale, kita rūpinasi britų Mergelių Salose registruota valdymo kompanija ir ilgametis M.Schumacherio advokatas.

Legendinio lenktynininko privatūs lėktuvai, įregistruoti numeriais M-IKEL, kuriais jis naudojosi iki tragedijos, parduoti kaip ir jo mėgstamas poilsinis namas Norvegijoje. M.Schumacheriui priklausanti vila Šveicarijoje taip pat turi būti parduota.

Neaišku, kur plaukia pajamos, nes keli ankstesni M.Schumacherio nuosavybės objektai, kuriais jis tik naudojosi, priklausė turto valdymo kompanijoms.

Taip ir liko neaišku, kodėl būdamas sveikas M.Schumacheris pasirinko šį komplikuotą turto valdymo variantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.