Meilės romanas vienuolyne: dvi pranciškonės patyrė, ko nesitikėjo

Kai bendraamžės Federika ir Izabelė (44 m.) susipažino dirbdamos labdaros organizacijoje, nė viena nesitikėjo, kad ši nekalta, bendro tikslo paskatinta pažintis baigsis santuoka. Gyvenimą padėti kitiems paskyrusios moterys netrukus suprato, kad abipusiški draugiški jausmai tapo meile. Tai buvo netikėta tiek joms, tiek ir jų bendruomenei, nes abi moterys buvo pranciškonų vienuolės.

Vienuolėms teko apsvarstyti ir savo jausmus, ir sąjungos reikšmę jų tikėjimui.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vienuolėms teko apsvarstyti ir savo jausmus, ir sąjungos reikšmę jų tikėjimui.<br>„123rf.com“ nuotr.
Izabelės ir Federikos tuoktuvės įvyko slapta.
Izabelės ir Federikos tuoktuvės įvyko slapta.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Nov 9, 2016, 3:10 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:10 AM

Dievas nori, kad žmonės būtų laimingi ir gyventų meilėje. Taip po vedybų sakė Izabelė. Italė Federika patikslino: nors daugelis jas mato kaip pavyzdį, to nereikėtų sureikšminti.

Buvusios vienuolės sulaukė didžiulio dėmesio, bet abi išliko kuklios, stiprios ir pajėgios atlaikyti į jas nukreiptą kritiką.

Nors moterų meilė užsimezgė iš lėto, vis labiau vienai kitą pažįstant vienuolyno suorganizuotoje labdaringoje kelionėje į Afriką, grįžus į Italiją veikti reikėjo greitai.

Izabelė kilusi iš Pietų Amerikos, todėl pasibaigus savanoriavimo misijai Afrikoje jos turistinės vizos galiojimas ėjo į pabaigą.

Moterys nusprendė palaikyti artimą ryšį ir praėjus trejiems metams nuo pažinties pradžios nutarė savo santykius įteisinti.

Šį sprendimą nebuvo lengva priimti – joms teko apsvarstyti ne tik savo jausmus, bet ir sąjungos reikšmę jų tikėjimui ir pasirinktam vienuolės keliui.

Galiausiai nusprendusios pirmenybę teikti jausmams ir asmeninei laimei moterys buvo sujungtos Pinerolo miestelio rotušėje diena anksčiau, nei buvo planuota.

Laiką teko pakeisti, nes abi norėjo išsaugoti privatumą, o apie būsimą ceremoniją sužinojo žiniasklaida.

Jų partnerystę įteisino Penkių žvaigždžių judėjimo partijos atstovas Luca Salvai, o simbolines religines apeigas atliko jų draugas Franco Barbero.

Nors jis, kaip kunigas, jau daugiau nei dešimt metų suspenduotas dėl tos pačios lyties santuokų palaikymo, vyras tikino, kad tai nenuslopino jo meilės religijai.

„Nors jau ne vienus metus oficialiai nesu kunigas, juo jaučiuosi nuo kojų pirštų iki plaukų galiukų.

Tik dėl didelės meilės religijai susipažinau su Federika ir Izabele, o abi šios moterys – tvirto tikėjimo pavyzdžiai“, – sakė dvasininkas.

Sprendimą tuoktis vienuolės priėmė tyliai, labai gerai apsvarsčiusios, ką tai reiškia tiek jų asmeniniam gyvenimui, tiek tikėjimo išpažinimui, nes suprato, kad ne visi palaiko dviejų moterų santuoką.

„Norėdamos išvengti neigiamos aplinkinių reakcijos juodvi paprašė sutuokti slapta.

Laimė, tiek tarp dvasininkų, tiek tarp pasauliečių tos pačios lyties asmenų meilė tampa vis labiau priimtina“, – džiaugėsi dvasininkas.

Po to, kai šiemet Italijoje buvo įteisinta tos pačios lyties partnerystė, įtvirtinta dviejų porų sąjunga. Viena jų – Izabelės ir Federikos. Dėl to moterys turėjo atsisakyti savo, kaip vienuolių, statuso.

O į F.Barbero dėl simbolinių religinių apeigų kreipėsi daugiau nei dvi dešimtys netradicinės lytinės orientacijos porų, tarp kurių pasitaikė ir dvasininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.