Du našlaičius iš Lietuvos įsivaikinusi emigrantė – ties bedugnės kraštu

JAV, Virdžinijos valstijoje gyvenanti lietuvė Daiva Carneckis apimta nevilties. Du našlaičius iš Lietuvos įsivaikinusi moteris nebeišgali sumokėti medikams už jų gydymą – šeimai gresia prarasti namus, bet net ir tai nepadengtų susikaupusių skolų.

Daiva nebeišgali mokėti už įvaikintų<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daiva nebeišgali mokėti už įvaikintų<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 9:07 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:28 AM

Laisvai samdoma vertėja dirbanti Daiva paskelbė pagalbos šauksmą aukų rinkimo puslapyje gofundme.com.

„Aš ir mano vyras Alas turime vilties, kad apmokėsime visas savo sąskaitas. Deja, nuo tada, kai įsivaikinome du vaikus iš Lietuvos vaikų namų, finansiniai sunkumai užgriuvo mus sniego gniūžtės principu.

Atėjo momentas, kai mums reikia refinansuoti paskolą už mūsų namą, kad galėtume mokėti kasmėnesines įmokas. Bet mūsų refinansavimo prašymas buvo atmestas dėl kreditinės kortelės skolos, kuri susikaupė per pastaruosius 14 metų mokant sąskaitas už mūsų vaikų gydymą.

2002 metais mes įsivaikinome 3 metų Mariją ir 5 mėnesių Johną. Jiems atvykus į JAV sužinojome, kad vaikai turi regėjimo negalią ir jiems reikalingas rimtas gydymas.

14 metų kiekvieną savaitę lankėmės pas gydytojus, bet mūsų draudimas vizitus kompensavo tik iš dalies. Abiem vaikams iki šiol reikia rimtos pagalbos, bet mes nebegalime daugiau lankytis pas gydytojus.

Deja, neturime jokių artimų ar tolimesnių giminaičių, į kuriuos galėtume kreiptis. Neturime jokio turto, už kurį galėtume gauti pinigus, tik savo namą Vorentone, Virdžinijos valstijoje. Net jeigu mes jį parduotume, gautas pinigų likutis už namą nepadengtų visos sumos. Tikrovė tokia – mums reikia apmokėti šią skolą iš to, ką turime, tad šiuo metu mums gresia bankrotas.

Plyšta širdis pagalvojus, kad mums gresia netekti namų – todėl mes meldžiame pagalbos. Mes suprantame, kad tai nelabai realu, bet esame beviltiškoje situacijoje – vienintelis dalykas, kuo galime pasikliauti – tai kitų žmonių gerumas. Kiekvienas mažas trupinėlis gali daug nulemti“, – parašė nevilties apimta moteris.

Daiva užsibrėžusi surinkti 50 tūkst. JAV dolerių. Tačiau žmonės aukoja vangiai – per 25 dienas surinkta vos daugiau nei 2 tūkst. dolerių suma.

Paremti Daivos šeimą galite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.