Į Marienbergo kunigaikščių pilį rusė įpūs ir hipių dvasios

Seniausiai Europoje kunigaikščių šeimai – Velfams – vadovavęs Ernstas Augustas von Hannoveris (62 m.) serga ir palikimą perdavė sūnui iš pirmosios santuokos Ernstui Augustui (33 m.) jaunesniajam. Pastarasis ketina vesti rusų dizainerę Jekateriną Malyševą (30 m.) ir grįžti į protėvių gimtinę. Ar su nauja šeima į Vokietijoje stūksančią Marienbergo pilį grįš ir laimė?

E.A.von Hannoverio ir Chantal sūnus Ernstas Augustas vasarą ves rusų dizainerę J.Malyševą ir įsikurs Marienbergo pilyje.<br>ViDA Press nuotr.
E.A.von Hannoverio ir Chantal sūnus Ernstas Augustas vasarą ves rusų dizainerę J.Malyševą ir įsikurs Marienbergo pilyje.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 5, 2016, 1:19 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:36 AM

Marienbergo pilis Velfams – Europos šalių valdovų giminei – suteikė mažai laimės. Jos koplyčioje Hanoverio kunigaikštis Ernstas Augustas vedė savo pirmąją žmoną Chantal (61 m.), bet ši santuoka subyrėjo.

Dabartinė E.A.von Hannoverio sutuoktinė ir Ernsto Augusto jaunesniojo pamotė – Monako kunigaikštytė Caroline. Ar ji padės gelbėti Velfų garbę? Juk šeimos palikimui išsaugoti reikia milijonų.

Velfų šeimos simbolis ir kadaise buvusių Didžiosios Britanijos ir Hanoverio karalių pasididžiavimas yra 20 kilometrų piečiau Hanoverio didingai stūksanti Marienbergo pilis.

Bet dabar šiam istoriniam statiniui, į kurį kasmet užsuka per 200 tūkstančių lankytojų, iškilo grėsmė. Tarsi iš pasakų nužengusi įspūdinga pilis skęsta skolose.

„Nelengvas uždavinys išlaikyti šį istorinį palikimą. Daugelis mano, kad pilis reiškia turtą ir iš jos uždirbama daug pinigų.

Bet toks milžiniškas statinys reiškia didelį iššūkį, kuriam reikia ilgalaikės paramos iš šalies“, – sakė Ernstas Augustas jaunesnysis.

Marienbergo pilies paveldėtojas E.A.von Hannoveris jaunesnysis pradėjo derybas su Žemutinės Saksonijos žemės institucijomis, kurių tikslas – užtikrinti šios pilies ateitį.

Jei derybos nutrūktų, Marienbergas gali būti uždarytas lankytojams ar net parduotas.

Toks įvykių scenarijus būtų tikra katastrofa visiems Velfams. Ar E.A.von Hannoveris jaunesnysis išgelbės savo šeimos reputaciją?

Kitų metų liepą po savo vestuvių Marienbergo pilyje, į kurią atvyks keli šimtai svečių, Hanoverio kunigaikštis Ernstas Augustas jaunesnysis ir jo žmona J.Malyševa planuoja palikti Londoną (Didžioji Britanija) ir grįžti į Žemutinę Saksoniją.

„Kitais metais persikelsiu į Vokietiją“, – patikino Vokietijos žurnalistams jaunasis kunigaikštis, o jo būsimoji žmona Jekaterina prisipažino, kad jau mokosi vokiečių kalbos.

Ernstui Augustui jaunesniajam ir jo sužadėtinei gyvenamosios vietos keitimas nėra lengvas sprendimas. Jaunasis kunigaikštis užaugo Anglijoje ir dar niekada nėra gyvenęs Hanoveryje.

Jis puikiai kalba angliškai, bet vokiškai – sunkiau.

Nebus lengva ir J.Malyševai, kuri priklauso Didžiosios Britanijos sostinės hipių aukštuomenei, kuria itin aptemptus, provokuojamus drabužius ir smagiai leidžia laiką aristokratės vokietės Elisabeth von Thurn und Taxis (34 m.) ir supermodelio Kate Moss (42 m.) draugijoje.

Persikėlimas į Hanoverį būsimajai jaunojo kunigaikščio sutuoktinei susijęs su gyvenimo būdo pokyčiais: jai teks dalyvauti privalomose karališkųjų šeimų šventėse arba priimti į pilį užsukusius svečius.

Bet laimė, kad skrydis į Londoną ir susitikimas su draugais nei J.Malyševai, nei jos sutuoktiniui nebus problema. Iš Hanoverio kasdien yra net iki penkių tiesioginių skrydžių į Didžiosios Britanijos sostinę.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.