Caros Delevingne vaikystė: motinos klystkeliai ir košmarai

Ji – graži, talentinga ir turtinga. Viena garsiausių pasaulyje manekenių, o dabar dar ir aktorė Cara Delevingne (24 m.) daugeliui atrodo tikras laimės kūdikis, o jos spindinčio gyvenimo galima tik pavydėti. Bet augusi su maniakinės depresijos ir bipolinio sutrikimo kamuojama motina žinoma moteris ir pati turėjo mokytis kovoti su jos protą kartais užpuolančiais demonais.

Kai paauglystėje Cara tėvo Ch.Delevingne’o klausdavo, kur yra jos motina Pandora, jis dukrai nesakydavo, kad ji vėl įklimpo į narkotikus.<br>AFP/Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Kai paauglystėje Cara tėvo Ch.Delevingne’o klausdavo, kur yra jos motina Pandora, jis dukrai nesakydavo, kad ji vėl įklimpo į narkotikus.<br>AFP/Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2016-12-17 15:02, atnaujinta 2018-02-09 22:03

Prie Londono elito priskiriamoje šeimoje, be Caros, augo dar dvi vyresnės seserys Chloe (32 m.) ir Poppy (30 m.). Vaikystėje joms, regis, nieko nestigo.

Jų tėvas – linksmas ir išvaizdus Charlesas Delevingne’as (67 m.), kilęs iš garsios Didžiosios Britanijos politikų giminės ir užsiima nekilnojamojo turto plėtra.

Motina Pandora (57 m.) – Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II sesers, princesės Margaret freilinos ir pasileidėlio milijonieriaus, žiniasklaidos magnato duktė.

Pandora kadaise buvo itin dažna vakarėlių viešnia, garsėjusi savo šokiais ant stalų ir dosnumu. Londono elito atstove laikomos ponios draugių sąraše – tokios garsenybės kaip Jorko kunigaikštienė Sara Ferguson (57 m.).

Tačiau būtent dėl motinos priklausomybės nuo narkotikų Carą jau nuo vaikystės kamavo depresija ir mintys apie savižudybę.

Simboliška – manekenė, o dabar ir aktorė C.Delevingne gavo vaidmenį šiemert pasirodžiusiame Holivudo filme „Savižudžių būrys“ („The Suicide Squad“).

Gal filmo siužetas padės Carai atsakyti į kai kuriuos vaikystėje ją kamavusius klausimus.

Augdama mergaitė niekaip nesuprato, kodėl jos mama negali atsisakyti žalingų įpročių.

Maniakinės depresijos ir bipolinio sutrikimo kamuojama jos motina Pandora dažnai sirgo, gulėjo ligoninėse ir vis kovojo su priklausomybe nuo narkotikų.

Tuomet, kai be narkotikų Pandora negalėdavo ištverti nė dienos, ji ilgam palikdavo namus ir savo šeimą.

Jos jauniausioji duktė Cara dažnai nė nežinodavo, kur dingo motina, ir dėl to labai išgyveno.

Su motina jiedvi visada buvo labai artimos.

Kad priverstų aplinkinius jai atskleisti, kodėl mamos nėra namuose ir kodėl ji ja nesirūpina, aštuonmetė Cara paskelbė bado streiką.

„Nieko nevalgysiu, kol man kas nors nepasakys, kur yra mama“, – C.Delevingne prisimena taip pasakiusi visiems ir neėmusi į burną nė kąsnio.

Šešeriais metais vyresnė jos sesuo Poppy neslėpė – mama vartoja heroiną.

Bet tuomet Cara nesuprato, ką tai reiškia.

Mergaitė manė, kad žodis „heroinas“ kilęs nuo panašiai skambančio „herojus“. Suvokimas atėjo vėliau, paauglystėje. Ir tai Carą išmušė iš vėžių.

Dabar garsus modelis pamena, kad tuo laikotarpiu nuolat jautėsi taip, tarsi visiškai nekontroliuotų savo gyvenimo. Bet ji stengėsi, kad niekas nepastebėtų, kaip blogai ji jaučiasi.

„Man labai gerai sekėsi slėpti jausmus ir suvaidinti, kad viskas gerai. Būdama vaikas jaučiausi taip, kad turiu būti gera ir stipri, nes mano mama tokia nebuvo“, – prisimena C.Delevingne.

Dėl nuolatinių pastangų būti gera mokine ir įtikti savo tėvams šešiolikmetę Carą ištiko nervinis priepuolis.

Tuo metu paauglę dažnai kamavo mintys apie savižudybę. Savo vidinį skausmą ji bandydavo apmalšinti trankydama galvą į kietus paviršius arba iki kraujo nusidraskydama kojas.

„Suvokiau, kokia laiminga esu ir kiek daug turiu, tačiau viskas, ko aš troškau, – tai mirti. Dėl to jaučiausi kalta ir net nekenčiau savęs.

Tai buvo uždaras ratas. Nenorėjau daugiau gyventi.

Svajojau, kad kiekviena mano kūno molekulė suirtų. Norėjau mirti. Bėgdavau į mišką, surūkydavau pakelį cigarečių, o tuomet smarkiai daužydavau savo galvą į medį“, – pasakojo garsus modelis ir aktorė.

Ji jautėsi siaubingai. Žiūrėdama į veidrodį Cara sau jautė tik neapykantą ir nuolat kartodavo, kad ji – pasibjaurėtina.

Šešiolikmetė atsisakė gydytis depresiją ligoninėje, bet sutiko vartoti medikamentus. Cara neslėpė, kad vaistų nekentė. Vartodama juos jautėsi prislopinta.

Kai kitiems būdavo juokinga, Cara tik išspausdavo trumpą juoką vien dėl to, kad neišsiskirtų iš aplinkos. Porą metų paauglės gyvenime nebuvo jokių emocijų, jausmų ir troškimų.

Vis dėlto garsi britė pripažįsta – būtent porą metų vartoti medikamentai išgelbėjo jos ir motinos gyvenimą.

Nustojusi vartoti medikamentus jau pirmą savaitę Cara prarado nekaltybę, įsivėlė į daugybę muštynių, ji vėl verkė ir nuoširdžiai juokėsi.

Vėl išgyventi visas emocijas Carai buvo didžiausia gyvenimo dovana.

Taip, ją vis dar kartais apnikdavo depresinės nuotaikos, tačiau ji išmoko su jomis kovoti ir be medikamentų.

Tokiais momentais Cara puldavo rašyti eilių. Dažniausiai apie tai, kaip nekenčia savęs ir kokia ji yra pabaisa.

Viena gražiausių pasaulio moterų laikoma C.Delevingne – antra daugiausia pasaulyje uždirbančių modelių sąraše. Tačiau mielo veido mėlynakė blondinė niekada nesijautė elegantiška ir gracinga gražuolė.

Veikiau atvirkščiai. 173 centimetrų ūgio Cara sau visada labiau panėšėjo į Gremliną – mitinę anglų būtybę arba mažą beždžionėlę.

„Jaučiuosi taip, tarsi manyje nuolat būtų tuštuma, kurią turiu užpildyti“, – sakė britė.

Kartais tą tuštumą ji bandydavo pildyti dideliais kiekiais alkoholio ir net narkotikais. Tačiau tuomet būdavo dar blogiau.

Aktorė ir modelis neabejoja, kad iš motinos paveldėjo polinkį į priklausomybes, todėl dabar ji stengiasi laikytis atokiai nuo alkoholio ir narkotikų.

Nuo niūrių minčių ir depresijos Cara bėga sunkiai ir daug dirbdama. Ilgą laiką darbą ji vadino savo didžiausiu laimės šaltiniu, o dabar savo intensyvią veiklą ji vadina tiesiog priklausomybe.

Save vaiku dar iki šiol vadinanti žavingoji britė net ir dabar, kai sunki paauglystė jau praeityje, moka puikiai nuslėpti, kada jaučiasi blogai.

Žaisminga, iš savęs pasijuokti nebijanti manekenė blogas nuotaikas sugeba nuslėpti net nuo pačių artimiausių žmonių.

Iki šiol nuolat su proto demonais kovojanti Caros motina Pandora jaučia didžiulę kaltę dėl to, ką dėl jos išgyveno jaunėlė duktė. Kamuojama bipolinio sutrikimo ir kaltės, garsi Londono ponia praėjusiais metais net bandė nusižudyti.

Nė viena iš trijų dukterų – dviejų vaikų mama Chloe, aktorė ir modelis Poppy bei jaunėlė Cara dėl nieko nepriekaištauja savo gimdytojai.

Dargi atvirkščiai – emociškai sunkią vaikystę išgyvenusi Cara motinai skiria pačius gražiausius žodžius.

Savo audringą gyvenimą ir kovą su pačia savimi Pandora aprašė knygoje, kurią rengiasi išleisti.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.