Lietuvoje atsidūrusi egzotiška gražuolė sutiko daryti tai, ko nemėgsta

„Labas“, – tiesė ranką ir lietuviškai tarė Jessica Waddy (27 m.), kai susitikome Klaipėdoje. Šio miesto krepšinio klubo „Neptūnas“ aukštaūgio iš Jungtinių Amerikos Valstijų Jerai Granto (27 m.) sužadėtinė stengiasi kasdien išmokti bent po vieną naują žodį. To moko ir dukrą Halle (5 m.), kuri ne tik jau dainuoja lietuviškai, bet dažnai ir mamą pataiso.

J.Waddy ir krepšininkas J.Grantas kartu gyvena jau beveik 10 metų, augina penkiametę Halle, bet iki šiol niekaip neranda laiko vestuvėms.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
J.Waddy ir krepšininkas J.Grantas kartu gyvena jau beveik 10 metų, augina penkiametę Halle, bet iki šiol niekaip neranda laiko vestuvėms.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Dec 26, 2016, 3:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:45 PM

Amerikiečių šeima Klaipėdoje gyvena jau antrus metus. Nuo Jerai karjeros pradžios su juo visur vykusi Jessica išmoko rasti laiko ir sau – rūpinasi projektu Izraelyje ir kuria planus imtis panašios socialinės veiklos Lietuvoje.

Traukia aplinkinių žvilgsnius

Egzotiškos išvaizdos moteris uostamiestyje traukia praeivių dėmesį. Kartais žmonės net prieina ir užkalbina.

Kartą su dukra užsukusi į kavinę Jessica sulaukė netikėto pasiūlymo – tapti vienos megztinių linijos veidu ir dalyvauti reklamos fotosesijoje.

„Jerai labai didžiavosi manimi, kad įveikiau savo baimę, nes tai buvo visiškai ne mano charakteriui. Net šeimos nuotraukoms nemėgstu pozuoti.

Tokiame projekte dalyvavau antrą kartą, pirmąjį – Jerai komandos draugo merginos paprašyta. Po to sakiau, jog niekada to nebedarysiu, bet džiaugiuosi, kad dabar sutikau.

Manau, kad Halle geriau sekėsi ir ji galėtų ateityje tai daryti, nes jai patinka dėmesys ir kameros. Man patinka tyli socialinė veikla“, – nusišypsojo krepšininko sužadėtinė.

Nuolatiniai aplinkinių žvilgsniai šiek tiek erzina ir Halle, tačiau motina jai stengiasi paaiškinti žmonių smalsumą.

„Manau, Halle jau supranta, kad dėmesio sulaukia dėl to, jog yra kitokia. Nuolat stengiuosi jai sakyti, jog stebi todėl, kad ji graži, išskirtinė.

Tikiuosi, kad per pažintį su mumis žmonės tampa atviresni kitokioms kultūroms ir kitokiems žmonėms“, – aiškino Jessica.

Išskirtinės piršlybos

Dar daugiau dėmesio amerikietė sulaukė praėjusio krepšinio sezono pabaigoje, kai po beveik dešimties metų draugystės J.Grantas nusprendė pasipiršti savo dukters motinai. Tai įvyko per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes, kai Klaipėdos „Neptūnas“ susitiko su Kauno „Žalgiriu“.

„Norėjau tai padaryti sezono pradžioje, bet tuo metu kažkas kitas padarė tą patį ir nugvelbė mano idėją. Esu kantrus, nutariau palaukti. Galiausiai patekome į LKL finalą, tuomet ir supratau: dabar arba niekada.

Apšilimo metu mano širdis daužėsi lyg pašėlusi, tačiau atėjus tai akimirkai ekrane pasirodė nuostabus vaizdo įrašas, ir aš ją pakviečiau į aikštę“, – prisiminė krepšininkas.

Tuomet Jessica tik įtariai žvilgtelėjo į širdies draugą, bet kartu su Halle žengė į aikštę.

Ji iki šiol negali patikėti, kad jos rankos Jerai nutarė paprašyti būtent taip.

„Nenustebau, kad jis pasipiršo, tačiau nesitikėjau, jog tai įvyks taip. Jis yra drovus ir niekada nebando atkreipti į save dėmesio. Todėl žinau, kad pasipiršti prieš tiek žmonių jam prireikė daug drąsos“, – neslėpė Jessica.

Iš Merilando valstijos abu kilę amerikiečiai susitiko Klemsono universitete Pietų Karolinoje. Bet gimtoji valstija tapo ledlaužiu, suartinusiu jaunuolius.

„Turėjome bendrų draugų, kurie mane įkalbinėjo susitikti su Jerai, tačiau aš nenorėjau. Atvykau studijuoti ir nenorėjau nieko girdėti apie vaikinus.

Tačiau vienu metu labai ilgėjausi namų. Merilandas – daugiakultūrė valstija, o Pietų Karolinoje viskas atrodė visai kitaip.

Kartą Jerai prie manęs priėjo universiteto kavinėje ir bandė kalbinti. Nerodžiau jokio susidomėjimo, kol išsiaiškinome, kad abu esame iš Merilando. Tai pralaužė ledus.

Pamenu, jam paskambinau ir kalbėjomės visą naktį. Jei nebūčiau žinojusi, kad esame iš tos pačios vietos, niekada nebūtume tapę pora“, – svarstė Jessica.

Prieš susipažindama su Jerai apie krepšinį ji žinojo nedaug, o garsi Granto pavardė taip pat nekėlė jokių prisiminimų.

Krepšininkų dinastija

J.Granto šeima – puikiai žinoma krepšinio gerbėjams. Jo tėvas Harvey dešimt metų žaidė stipriausioje pasaulyje NBA lygoje.

Tėvo brolis dvynys Horace’as – keturiskart NBA čempionas, rungtyniavęs su Michaelu Jordanu, dalyvavęs NBA Visų žvaigždžių dienos šventėje.

Nuo krepšinio šaknų nebėgo ir jaunesnieji Jerai broliai. Jerami kartu su Domantu Saboniu rungtyniauja „Oklahoma City Thunder“ ekipoje, Jerianas atstovauja „Chicago Bulls“, jaunėlis Jealinas krepšinį žaidžia universitete.

„Stebėdavau Jerai, jo brolių žaidimą. Jis stengdavosi tobulėti, todėl kartais net po du kartus peržiūrėdavo savo rungtynių įrašą. Aš žiūrėdavau kartu ir tapau tikra eksperte. (Juokiasi.)

Dabar esu didelė „Neptūno“ gerbėja, palaikau komandą labai garsiai. Tikriausiai šalia manęs sėdintys žmonės gailisi nepasiėmę ausų kištukų. Kitose šalyse tokia nebuvau“, – tikino moteris.

Kai pernai jie atvyko į Klaipėdą, miestas pasirodė tylus ir ramus. Tačiau tuomet lietuviai Europos čempionate nugalėjo serbus ir pateko į finalą. Žmonės išėjo į gatves, šventė, visur buvo girdėti automobilių signalai.

„Tuomet ir supratau, kad esame ypatingoje šalyje, kur krepšinis mėgstamas iki pakvaišimo“, – sakė krepšininko sužadėtinė.

Veikli moteris irgi nesėdi sudėjusi rankų. Kiek ūgtelėjus dukrai Jessica prieš kelerius metus prisidėjo prie ne pelno organizacijos „Kids Connect Network“, įsikūrusios Izraelyje, ir yra programos direktorė.

Kartu su Izraelio krepšinio komandomis ši organizacija rengia ir koordinuoja projektus vaikams ir paaugliams, esantiems socialinės rizikos grupėje.

„Džiaugiuosi projektu, skirtu vaikams. Kiekvieną savaitę rengiame krepšinio treniruotes, kuriose mokome ne tiek žaidimo, kiek gyvenimo įgūdžių“, – aiškino Jessica.

Moteris tikisi šį projektą pradėti plėtoti ir Lietuvoje.

„Be to, labai norime su Jerai patys pradėti rengti treniruotes vaikams. Pavyzdžiui, kartą per mėnesį pakviestume apie 50 vaikų. Galbūt ir kiti krepšininkai prisidėtų.

Manau, toks projektas būtų puikus, ypač šalyje, kurios žmonės pamišę dėl krepšinio“, – įsitikinusi J.Waddy.

Dabar Jessica kas kelis mėnesius skrenda į Izraelį dėl ten vykdomų projektų.

„Norėčiau per artėjančias šventes vykti į JAV, bet Halle kelios kelionės gali būti per sunku. Kaskart į Izraelį pasiimu ir ją.

Tad norėčiau, kad mano tėvai atvyktų čia. Pernai buvo atvažiavusi Jerai mama ir jai labai patiko Klaipėda. Trokštu, kad ir mano tėvai tai pamatytų“, – vylėsi moteris.

J.Grantas žaidė Australijoje, Italijoje, Izraelyje ir Latvijoje, o šeima visur keliavo kartu.

„Tai jau šeštas mūsų sezonas užsienyje. Mus sužavėjo Australija, tikriausiai jokia šalis negali su ja lygintis, bet Lietuva mums – antroje vietoje. Mylime Klaipėdą, tai labai šeimoms palanki vieta, čia buvo lengva prisitaikyti.

Nors mus iš pradžių gąsdino, kad bus sunku, nebus ką veikti, teks sėdėti namie, atsitiko priešingai, čia jaučiamės labai patogiai“, – patikino moteris.

Parduotuvėse ieško vištienos

Jessica juokėsi ir raudo pasakodama, su kokia problema kaskart susiduria naujoje šalyje ir kaip ją sprendžia.

„Man svarbiausia žinoti, kaip vietos kalba pasakyti „ačiū“, „prašom“, „labas“, „atsiprašau“, „prašau“ ir „vištiena“. Taip, taip, ją lengviausia paruošti, todėl kiekvienoje šalyje pirmiausia nuėjusi į parduotuvę ieškau vištienos.

O jeigu manęs angliškai nesupranta, bandau parodyti ir garsais pavaizduoti.

Žinau, tai iš šalies labai juokinga, bet tuomet pardavėjas garsiai pasako, o aš tą pavadinimą įsimenu“, – juokėsi amerikietė.

Tačiau dabar ji Klaipėdoje ieško ne tik vištienos – vis dažniau jos akis užkliūva už vestuvinių suknelių.

Dėl pripildyto sužadėtinio tvarkaraščio didžiausi planavimo rūpesčiai teks jai, bet moteris dėl to nesuka galvos. Didžiausias rūpestis – rasti laiko vestuvėms.

„Galbūt tai įvyks kitą vasarą, o gal dar kitą. Kai šiemet grįžome į JAV, namie praleidome vos kelias savaites.

Bet neskubame. Kartu esame jau beveik 10 metų, jaučiamės turintys savą santuoką, tačiau norime ir Dievo palaiminimo“, – nusišypsojo J.Waddy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.