Daugiavaikės šiaulietės likimas nepagailėjo – gavo to, ko nesitikėjo

Šiaulietę Dianą Jasaitytę (40) ir jos vyrą Virgilijų (46) likimas nemenkai apdovanojo – šeimos namuose auga aštuoni vaikai.

Šiaulietę Dianą Jasaitytę (40) ir jos vyrą Virgilijų (46) likimas nemenkai apdovanojo – šeimos namuose auga aštuoni vaikai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietę Dianą Jasaitytę (40) ir jos vyrą Virgilijų (46) likimas nemenkai apdovanojo – šeimos namuose auga aštuoni vaikai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 10:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:58 PM

Socialiniame būste, keturių kambarių bute gyvenanti daugiavaikė šeima džiaugiasi atžalų gausa. Tiesa, nesibaigiantį klegesį ir šurmulį temdo nerimas – šeimoje auga neįgali trimetė mergaitė Austėja.

Pirmas vyras mirė nuo alkoholio

Medikai neteikia ypatingų vilčių dėl Austėjos ateities. Ne kartą susirūpinusiai mamai yra sakę, jog mažylė gyvens tiek, kiek plaks jos širdelė.

Jai nustatytas sunkus neįgalumas, pripažinta įgimta smegenų vandenė, širdies yda, cerebrinis viso kūno paralyžius, raumenų displazija.

Vyriausiajam Dianos sūnui Deimantui – 19 metų. Jo moteris susilaukė su pirmuoju draugu, būdama visai jauna.

Kitos trys paauglės Akvilė (17), Eglė (14) ir Gabrielė (12) – antrojo vyro, kuris mirė.

„Prisimenu, kaip jis smurtavo. Daug gėrė. Vėliau jam rado smegenyse auglį, o skrandyje – opą.

Tiek gėrė, kad nuo alkoholio ir numirė“, – kalbėjo daugiavaikė mama.

Trejų mergytė primena naujagimę

Vėliau laimės moteris ieškojo su kitu vyru. Ir dabar džiaugiasi rezultatu. Su dabartiniu vyru moteris sugyveno keturis vaikus – Airidą, Aistę, Austėją ir Adrijų. Pagrandukui – vos dveji. 

Ji džiaugiasi dabartine padėtimi – vyras geras, padeda auginti vaikus, rūpinasi šeimos gerbūviu.

„Kad mums gims neįgali mergytė, sužinojome penktąjį nėštumo mėnesį. Medikai pasakė, kad matomi pakitimai, tačiau nieko nebuvo galima padaryti.

Ji gimė visai kitokia. Jai nuo pat gimimo nustatytas sunkus neįgalumas, pripažinta įgimta smegenų vandenė, širdies yda, cerebrinis viso kūno paralyžius, raumenų displazija.

Ji tegali gulėti ant nugarytės, žiūrėti į žaislus ir šypsotis. Visas dienas būnu su ja ir su vos metukais mažesniu sūneliu. Austėja gimė 2014-ųjų sausio mėnesį, o mažylis Adrijus pasaulį išvydo tų pačių metų gruodį. Gimė taip pat neišnešiotas“, – kalbėjo šiaulietė.

Skausmas suartino šeimą

Vis dėlto ji džiaugiasi, kad vyras, sužinojęs, jog pasaulį išvys neįgali mergytė, neišsigando. Anaiptol, šis skausmas suartino šeimą.

Kol moteris rūpinasi vaikais, vyras finansiškai aprūpina šeimą, dirba su medienos gaminiais.

Dešimties asmenų šeima pragyvena iš 1000 eurų, kuriuos sudaro vyro atlyginimas, išmokos už vaikus, neįgalios mergaitės ir našlaičių pašalpos.

Vasarą šeima iš socialinio būsto išsikrausto į jau mirusio Dianos tėčio namus, sodo namelį. Ten ji sodina daržoves, o ir vaikai atostogas gali leisti gamtoje, bėgiodami po pievą.

Vakarais namai primena turgų

Moteris atviravo – ji niekada nesvajojo apie tokią gausią šeimą, tačiau dabar, gyvendama nuolatiniame šurmulyje, yra laiminga.

Mokyklinio amžiaus vaikai dienas leidžia dienos centre. Ten, pasibaigus pamokoms, jie ruošia namų darbus. Tuo metu vyras dirba, o moteris namuose būna su mažaisiais.

Vakarais, pasak pašnekovės, namai primena turgų – visi klega, dalijasi įspūdžiais, žaidžia ir bendrauja. „Niekada nesvajojau apie didelę šeimą, tačiau dabar esame laimingi.

Didžiausia laimė, kad su vyru puikiai sutariame, jis labai gražiai bendrauja su vaikais. Niekuo nesiskundžiame – jaučiamės laimingi, gyvendami gausioje šeimoje. Gera nuotaika ir pozityvumu norime dalintis ir su kitais“, – kalbėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.