Lietuviai pasišovė pasauliui atskleisti nostalgišką Nidos grožį

Lietuvių kūrėjų komanda – Šarūnas Meškys (28 m.) ir Šarūnas Mažeika (30 m.) – užsimojo garsinti mūsų šalį visame pasaulyje. Nidoje sukūrę užburiantį muzikinį vaizdo klipą menininkai išsiuntė jį į tarptautinį prancūzų kompozitoriaus Yanno Tierseno (46 m.) organizuojamą konkursą „MyEusa“.

Š.Meškys.<br>Š.Mažeikos nuotr.
Š.Meškys.<br>Š.Mažeikos nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Žvilgsnis iš paukščio skrydžio į Kuršių neriją, Nidą ir mariose ant molo skambinantį Š.Meškį.
Žvilgsnis iš paukščio skrydžio į Kuršių neriją, Nidą ir mariose ant molo skambinantį Š.Meškį.
Modesta ir Šarūnas Meškiai (pora kairėje) bei Šarūnas ir Indrė Mažeikai filmuoti muzikinio klipo į Nidą vyko su savo augintiniais prancūzų buldogais.
Modesta ir Šarūnas Meškiai (pora kairėje) bei Šarūnas ir Indrė Mažeikai filmuoti muzikinio klipo į Nidą vyko su savo augintiniais prancūzų buldogais.
Y.Tiersenas.
Y.Tiersenas.
Daugiau nuotraukų (6)

Monika Kopa („Lietuvos rytas“)

2017-01-07 20:31, atnaujinta 2017-04-12 14:24

Kūrėjai iš Vilniaus tikisi, kad jų darbe įamžinti ypatingo grožio Nidos ir Kuršių nerijos vaizdai ir svaiginanti muzika gali pavergti viso pasaulio klausytojų širdis.

Projekto sumanytojas Š.Meškys sakė, kad mintis dalyvauti konkurse kilo iš noro visam pasauliui parodyti mūsų šalies grožį, tad Nida ir Kuršių nerija klipui filmuoti pasirinktos neatsitiktinai.

„Ši į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą įtraukta vieta turi tokius pat molus, švyturius kaip ir prancūzą Y.Tierseną įkvėpusi gimtoji Uesano sala, esanti Vakarų Prancūzijoje.

Šiai vietovei ir yra skirtas naujausias Y.Tierseno kūrinių albumas „Eusa“, – paaiškino žurnalistas ir pianistas Š.Meškys.

Nidos vaizdus klipe įamžinusiam fotografui Š.Mažeikai šis darbas taip pat buvo ypatingas.

„Buvo labai įdomu išbandyti save nauju amplua. Džiaugiuosi, kad mūsų komandos kūrinys išvydo dienos šviesą. Dabar tereikia palaikymo, kad apie Lietuvą sužinotų visas pasaulis“, – sakė Š.Mažeika.

Praėjusių metų lapkritį, kai „Eusa“ muzikinių kūrinių knyga pasiekė Šarūno ir Modestos Meškių namus, lyg tyčia Y.Tiersenas paskelbė konkursą.

Savo muzikos gerbėjus kompozitorius kvietė kurti vaizdo įrašus su atliktų kūrinių versijomis ir jo interneto svetainėje varžytis trijose kategorijose. Kompozitorius akcentavo, kad vieta, kurioje bus atliekamas pasirinktas kūrinys, yra itin svarbi.

Dalyvavimas konkurse Šarūnui buvo ir puiki proga po ketverių metų pertraukos (buvo patyręs rankos traumą) grįžti į muzikos pasaulį.

Kurti bendrą projektą kartu su žmona Modesta jie pasiūlė ir savo draugams fotografui Š.Mažeikai su žmona Indre.

Jie nė nesuabejojo ir sutiko imtis filmavimo.

Praėjusių metų gruodžio viduryje dviejų porų ir dviejų prancūzų buldogų ekipažas filmavimo ir garso įrašymo technikos prikimštu automobiliu, kuriame tilpo ir išardytas skaitmeninis pianinas bei kėdė, išvyko į Nidą filmuoti muzikinio klipo apie vieną gražiausių Lietuvos vietų – Kuršių neriją.

Per pusdienį lietuvių menininkų komanda sukūrė bene gražiausią mūsų šalies vietovę reprezentuojantį muzikinį klipą, kuriame atliekamas vienas melancholiškiausių, nostalgiškiausių Y.Tierseno naujojo albumo kūrinių – „Penn ar Roc’h“.

Žiemos diena, kai, rodos, net neprašvinta, o oro temperatūra svyruoja apie nulį, skatino nesustojant groti ir filmuoti vis kitą vaizdą.

Tyki Nidos žiemos vienatvė, ūkas mariose, sužvarbusios atlikėjo rankos – viskas tilpo konkursui pristatytame darbe.

Galima atiduoti ir savo balsą

Tarptautinį konkursą paskelbęs Y.Tiersenas išgarsėjo po to, kai jo muzika nuskambėjo viename sėkmingiausių visų laikų prancūziškų filmų – 2001 metais ekranuose pasirodžiusioje romantinėje komedijoje „Amelija iš Monmartro“.

Akordeonu atliekami valsai legendinio filmo garso takelyje prieš kelerius metus lietuvius priviliojo ir į kompozitoriaus koncertą Vilniuje, tačiau klausytojai ėmė skirstytis vidury renginio neišgirdę populiariausių kūrinių, nes Y.Tiersenas Lietuvoje svečiavosi su naujo albumo „Infinity“ turo programa. Koncerte apsilankę Šarūnas su žmona Modesta prancūzo muzika gėrėjosi iki paskutinės minutės.

Netrukus po viešnagės Vilniuje Y.Tiersenas išleido savo naujų kompozicijų fortepijonui rinkinį „Eusa“. Visi šio albumo kūriniai dedikuoti jo gimtajai Uesano salai.

Albumas sudarytas tarsi muzikinis salos žemėlapis – kiekvienas kūrinys skirtas konkrečiai jos vietai, įrašuose girdimi natūralūs gamtos garsai, o knygoje prie kūrinių pavadinimų pažymėtos ir geografinės koordinatės.

Vienas šio albumo kūrinių – „Penn ar Roc’h“ – skamba konkursiniame lietuvių vaizdo klipe, kurį galima pamatyti ir iki sausio 13 dienos atiduoti savo balsą interneto svetainėje myeusa.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.