Laura Imbrasienė nuo vyro ir sūnaus dovanų gavo pienių pievą

Nors už lango – žiema, Laura Imbrasienė (38 m.) skęsta žydinčių pienių pievoje. Šis peizažas jai daug gražesnis nei dabartinis žiemiškas vaizdas.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Jan 18, 2017, 3:14 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:39 PM

Ta pieva vilnietei L.Imbrasienei brangi dėl to, kad ji – bendraamžio vyro Gedimino ir trylikamečio sūnaus Manto dovana, įteikta praėjusį pavasarį per Motinos dieną. Tai – ne fotosesija pievoje, o žemės sklypas Zarasų rajone, šalia šeimos sodybos.

Privataus sostinės vaikų darželio „Išdykęs vėjas“ įkūrėja, buvusi televizijos laidų vedėja L.Imbrasienė, jos sutuoktinis bei 3 metų dukra Saulė Sofija ir sūnus Mantas šiltuoju sezonu nemažai laiko drauge praleidžia sodyboje.

Tad pienių pieva – naudinga dovana ne tik Laurai, bet ir jos šeimai.

Kaip pievą galima panaudoti? Laura tikino, kad yra daugybė būdų: pirma, ja galima grožėtis, o antra, gauti apčiuopiamos naudos.

„Smagiausia, kai ateina pavasaris. Braidžiodama po pienių pievą galiu grožėtis saldžiai kvepiančiais žiedais, svajoti ar joje gulėti skaičiuodama debesis. Beje, iš pienių įmanoma paruošti labai gardaus medaus.

Jį valgyti ne tiktai skanu, bet ir sveika“, – apie dovanos prasmę pasakojo L.Imbrasienė.

Sutuoktinio ir sūnaus dovaną Laura pavadino pienėmis pražydusiu Lietuvos gabalėliu. Nužydėjus pienėms, tame gabalėlyje prinoksta gausybė žemuogių. Jas kaipmat nurenka šeimos nariai. Po to žydi raudonieji dobilai, iš kurių žiedų dovanos gavėja ruošia kosulį gydančią arbatą.

„Dar vėliau, vasarai įsibėgėjus, vienas pievų gėles keičia kitos, ir stebuklas tęsiasi iki rudens. O pavasarį vėl viskas prasidės iš pradžių“, – apie džiaugsmo teikiančią dovaną pasakojo L.Imbrasienė.

Moteris mano, kad dauguma kitų daiktų lieka tokie, kokie būna tą dieną, kai juos gauni dovanų, arba praranda savo vertę labai greitai. Tad pienių pieva – ypatingiausia, labiausiai kintanti ir vertingiausia dovana, kokią L.Imbrasienė yra kada nors gavusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.