Naujas šeimos scenarijus: viena su trimis vaikais nuo skirtingų vyrų

Atrodo, kad britų teatro ir kino žvaigždė Kate Winslet (41 m.) rengiasi skirtis trečią kartą. Po ketverių santuokos metų jos vyras Nedas Rocknrollas (38 m.) tapo paprasčiausiu išlaikytiniu. O šalia Kate vėl sukiojasi geriausias jos draugas nuo filmo „Titanikas“ laikų JAV aktorius Leonardo DiCaprio (42 m.).

Aktorius L.DiCaprio nuo „Titaniko“ laikų yra geriausias K.Winslet draugas ir guodėjas.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Aktorius L.DiCaprio nuo „Titaniko“ laikų yra geriausias K.Winslet draugas ir guodėjas.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Pirmasis vyras J.Threapletonas įžvelgė aktorėje paprastą moterį, bet ėmė pavydėti jai šlovės.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Pirmasis vyras J.Threapletonas įžvelgė aktorėje paprastą moterį, bet ėmė pavydėti jai šlovės.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Antrojo Kate vyro režisieriaus S.Mendeso neištikimybė buvo įvardyta poros skyrybų priežastimi. Šeima subyrėjo po 7 santuokos metų.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Antrojo Kate vyro režisieriaus S.Mendeso neištikimybė buvo įvardyta poros skyrybų priežastimi. Šeima subyrėjo po 7 santuokos metų.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Idilė su N.Rocknrollu truko porą metų, kol vyras liovėsi dirbti ir įniko tik į pramogas.
Idilė su N.Rocknrollu truko porą metų, kol vyras liovėsi dirbti ir įniko tik į pramogas.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Jan 20, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:54 PM

Sunkiomis dienomis pagrindinis K.Winslet ramstis visada buvo Leonardo. Su Leo ją nuolat visi bandė sutuokti, ieškojo slapto romano požymių. Po kiekvienų Kate skyrybų liežuvautojai iš pasitenkinimo trindavo rankas: žiūrėkite, šalia jos nuolat sukiojasi L.DiCaprio.

Jis stengdavosi nuslopinti kolegės skausmą, pažeminimą ir guosdavo dėl sudužusių vilčių.

Ir dabar norėdama apsispręsti dėl skyrybų su trečiuoju vyru Kate troško tik užsidaryti tarp keturių sienų su Leonardo. Aktorės nežeidė net nuolatiniai Leo pasišaipymai iš keistos jos trečiojo vyro pavardės.

Kate vertina savo geriausio draugo humoro jausmą, nes Leo sugebėdavo pralinksminti net ir liūdniausiomis jos gyvenimo akimirkomis. Taip buvo visada – jau nuo pirmojo jų susitikimo.

1991-ieji. 16-metė K.Winslet filmavosi mokslo fantastikos seriale „Tamsos sezonas“ ir jai patiko partneris Stephenas Tredre’as.

Tuomet 28-erių vaikinas taip pat buvo neabejingas Kate ir paskyrė jai pasimatymą. Jo metu nustebo, kad ji gyvena viena, be tėvų. Winsletai vyresnieji pasiryžo duoti laisvę dukteriai įsitikinę, kad ji sugeba kontroliuoti savo poelgius ir išlaidas.

Netrukus ji persikėlė gyventi pas Stepheną į jo nuomojamą butuką Londono pakraštyje. Dvejus metus abu svajojo apie šlovę, lakstė po aktorių atrankas, vakarienei valgė kinų makaronus iš kartoninių dėžučių ir skaičiavo kiekvieną svarą.

Vakarais Kate dar dirbo padavėja kaimynystėje esančiame restoranėlyje, Stephenas filmavosi reklamose. Jie vienas kitam linkėjo tik sėkmės!

18-metė Kate labai džiaugėsi, kai Naujosios Zelandijos režisierius Peteris Jacksonas pakvietė ją atlikti pagrindinį vaidmenį „Dangiškose būtybėse“. Ji nurungė net 175 kandidates!

Šis kino filmas buvo įvertintas keletu tarptautinių apdovanojimų, du iš jų gavo K.Winslet. Apie jaunutę aktorę rašė laikraščiai, jos agentas pradėjo gauti įdomių pasiūlymų.

Kino juostoje „Protas ir jausmai“ jos partneriais tapo garsūs Didžiosios Britanijos aktoriai Hugh Grantas, Emma Thompson ir Alanas Rickmanas. Šis filmas pelnė apie 30 apdovanojimų, iš jų keturis – K.Winslet. Negana to, 21-erių aktorė buvo nominuota „Oskarui“.

Bet jos pirmosios meilės S.Tredre’o karjera sustojo – jis liko bespalviu pėstininku. Nors K.Winslet karjeros kartelė šoktelėjo, ji liko tokia pat miela.

Ji padengdavo visas išlaidas, stengėsi padėti ir Stephenui. Bet dėl to jis jautėsi esąs dar didesnis nevykėlis. Jį ėmė erzinti ir Kate: nepatiko, kaip ji rengiasi, dažosi, kad rūpinasi figūra, paniškai bijodama priaugti svorio.

Net mylimosios žinių troškimas Stepheną ne žavėjo, o erzino. Kate tiesiog rijo knygas. Neturėdama jokio išsilavinimo, išskyrus teatro mokyklos, knygas skaitė be atrankos.

Bet pasidalyti su Stephenu įspūdžiais apie tai, ką perskaitė, buvo neįmanoma: jis vis dažniau susierzindavo, o Kate, neišlaikiusi jo priekabių, pravirkdavo.

Po to Stephenas atsiprašydavo, bet abu jautė: jų meilės audinys kasdien vis labiau plonėja.

Kaip tik tuo metu režisierius Kennethas Branaghas pakvietė Kate atlikti Ofelijos vaidmenį ekranizuojant „Hamletą“. Prieš išvykdama filmuotis ji pasiryžo pokalbiui su Stephenu. Po jo abu pasuko skirtingais keliais.

„Hamleto“ filmavimo aikštelėje Kate užmezgė meilės romaną su gražuoliu partneriu Rufusu Sewellu. Po trijų mėnesių romanas išblėso, bet moteriškoji aktorės savivertė grįžo.

Dar nebaigus darbų K.Branagho kino juostoje K.Winslet laimėjo atranką atlikti vieną pagrindinių vaidmenų „Titanike“. Žinoma, niekas neįtarė, kad šį filmą lydės tokia stulbinama sėkmė.

Kai Kate ruošėsi šiam vaidmeniui, paskambino Stephenas ir pasakė, kad serga vėžiu ir nieko padaryti nebeįmanoma. Kate pasiūlė viską pradėti iš pradžių, bet jis nenorėjo jos aukos.

Atradusi laisvą minutę ji lankė Stepheną, buvo šalia jo chemoterapijos seansų metu, mokėjo už vaistus, nuolat skambino iš „Titaniko“ filmavimo aikštelės, stengdamasi jį padrąsinti, pralinksminti.

Ji pasakojo Stephenui apie „Titaniko“ režisieriaus Jameso Camerono reiklumą, apie stipriai jos kūną suveržiantį korsetą ir savo naująjį draugą – nuostabų vaikiną, talentingąjį ir žavųjį Leonardo, kuris nuolat siuntė Stephenui linkėjimus.

Kate tik nepasakojo, kad „Titaniko“ siužetas jai buvo tikra kankynė: apkabindama filmo herojų – savo mylimąjį, o paskui žvelgdama, kaip jis dingsta lediniame vandenyje, Kate su siaubu galvojo apie neišvengiamą Stepheno mirtį.

Ir kas kartą, kai atsidurdavo ties nervinio sukrėtimo riba, šalia buvo Leo. Guodė, išklausydavo ir kartojo: nekaltink savęs, toks jau tas likimas.

Į „Titaniko“ premjerą K.Winslet neatėjo: tą dieną buvo laidojamas S.Tredre’as.

1997-ieji tapo aktorės K.Winslet metais. Nors iš vienuolikos „Titanikui“ skirtų apdovanojimų ji nepelnė nė vieno (Geriausio moters vaidmens nominacijoje nugalėjo Helen Hunt), būtent dėl vaidmens šiame filme K.Winslet prasibrovė į populiariausių aktorių gretas. Nuo to laiko visi pageidavo jos, o ji galėjo rinktis.

Nežinia, kaip būtų buvę įvertinti K.Winslet vaidmenys filmuose „Įsimylėjęs Šekspyras“ ar „Ana ir karalius“, bet jų aktorė atsisakė. Ji pasirinko dramą „Ekspresas į Marakešą“ ir po jos sukūrimo ištekėjo.

Režisieriaus asistentas Jimas Threapletonas (43 m.) niekuo ypatinga neišsiskyrė. Bet šis simpatiškas vyriškis sugebėjo Kate parodyti, kad už jos šlovės geba įžvelgti paprastą moterį.

Jie susitikinėjo vienuolika mėnesių, ir aktorei vis labiau patiko Jimas. Šaunus, geraširdis, iš jos nieko nereikalaujantis, nuoširdžiai besižavintis jos talentu, svajojantis kada nors tapti režisieriumi.

1998 metų lapkritį tuomet 23-ejų K.Winslet ir dvejais metais vyresnis J.Threapletonas susituokė gimtajame nuotakos mieste Redinge.

Nepraėjo nė dveji metai, ir „Titaniko“ žvaigždė suvokė, kad pateko į tokią pat padėtį kaip su Stephenu. Paaiškėjo, kad ambicijų neturintis Jimas pavydi žmonai jos sėkmės.

K.Winslet, kaip ir anksčiau, stebino žiūrovus ir kino kritikus savo vaidmenų įvairove. Filmavimo aikštelėse kolegos žavėjosi aktorės meistriškumu, o namuose ją sutikdavo niūrus, rūškanas vyras.

Jimą erzino viskas: žmonos išvaizda („Tu storėji!“, „Per daug dažaisi!“) ir užimtumas („Gal tau neverta apskritai grįžti namo?“, „Ar prisimeni, kad turi vyrą?“).

Tiesa, pinigais, kuriuos uždirbdavo žymioji sutuoktinė, Jimas mielai naudojosi. Viešumoje jis visada pabrėžtinai demonstravo santūrumą: atrodė, kad būtent Kate jį apkabina, bučiuoja ir stengiasi išjudinti.

Kuo blogesni darėsi jų santykiai, tuo nuotaikingesnius interviu dalijo Kate. Ypač po 2000-ųjų spalio, kai pagimdė dukterį Mią Honey.

Po 10 mėnesių J.Threapletonas padavė prašymą skirtis. Jam nusibodo būti „misteriu Winsletu“ ir jis jautė, kad mylimoji vis labiau pranoksta jį ir tolsta.

Be to, atsirado ir pretekstas išsiskirti – paskalos apie romaną, kurį Kate kino juostos „Enigma“ kūrimo aikštelėje užmezgė su partneriu Dougray Scottu.

Skyrybos buvo greitos, bet aktorei suteikė daug skausmo. K.Winslet neatėjo į „Enigma“ premjerą ir retai pasirodydavo viešumoje.

Kamuojama asmeninių dramų aktorė numojo ranka į savo silpnąją pusę – svorį. Kilogramai augo. Antsvoris Kate kankino nuo vaikystės, kai bendraklasiai ją vadindavo Burbulu.

Aktorė metė svorį iki „Dangiškų būtybių“ filmavimo pradžios, marino save per „Proto ir jausmų“ kūrimą, iš paskutiniųjų laikėsi „Titaniko“ aikštelėje: 60 kilogramų svoris Holivude buvo laikomas kone nutukimu.

Režisierius J.Cameronas norėjo, kad „angliškoji rožė“ nebūtų panaši į liesas praėjusio amžiaus aristokrates. Bet Kate ausį pasiekdavo juokeliai, kad „Titanikas“ nuskendo dėl storos herojės. Aktorę guodė L.DiCaprio.

Nuo to laiko K.Winslet kažkokiu būdu sugebėjo išlaikyti tą patį svorį, kol neužgriuvo skyrybos. Bet tada aktorė atrado kitą tikslą pasiekti tinkamą formą.

2001-ųjų vasarą Kate beveik nelikdavo laiko pramogoms, bet kai kolegė E.Thompson pakvietė apsilankyti jos užmiesčio name, nuvyko.

Svečių susirinko nedaug, tarp jų – „Oskaro“ statulėle už „Amerikietiškas grožybes“ apdovanotas režisierius Samas Mendesas (51 m.). Tarp jo ir Kate simpatija įsižiebė iš karto.

Kembridžo auklėtiniui universitete nesimokiusi aktorė pasirodė protinga ir subtili – ne veltui ji tiek daug skaitė. O K.Winslet patiko santūrus S.Mendeso pasitikėjimas savimi.

Ankstesni jos vyrai buvo susiję su kino pasauliu, bet stovėjo ant žemiausio hierarchijos laiptelio. Dabar ji susipažino su žvaigžde, kurio filmas susižėrė penkis „Oskarus“, protingu, talentingu ir subrendusiu – dešimt metų vyresniu – žmogumi.

2003 metų gegužę K.Winslet ir S.Mendesas slapta susituokė, o gruodį tapo sūnaus Joe Alfie tėvais. Mažoji Mia Honey tapo vyresniąja seserimi.

Jos tėvui J.Threapletonui teko išsiskirti su dukrele: ji su motina iš Londono persikėlė gyventi į Niujorką pas S.Mendesą. Kai buvęs K.Winslet vyras nenorėjo taikstytis su tokia padėtimi, ji pareiškė, kad nesirengia savo vaiko nuolat perdavinėti per vandenyną tarsi siuntinio.

J.Threapletonas nenurimo, bet jo buvusios žmonos advokatai pasirodė esantys stipresni.

Naujas šeiminis Kate gyvenimas sukosi aplink vaikus. Tėvai taip baiminosi dėl jų, jog niekuomet neskrisdavo vienu lėktuvu, kad Mia Honey ir Joe Alfie neliktų našlaičiai.

Aktorė mėgavosi santuokiniu gyvenimu ir motinystės džiaugsmais, dirbo atidžiai rinkdamasi filmus. Negavo vaidmens „Bridžit Džouns dienoraštyje“, nes prodiuseriams pasirodė pernelyg graži ir jauna, ir „Haryje Poteryje“, bet jos taupyklę papildė kiti vaidmenys.

K.Winslet vyras jai įteikė tikrai karališką dovaną: pakvietė vaidinti į savo kuriamą filmą „Nerimo dienos“, kur jos partneriu vėl tapo L.DiCaprio.

Aktorė tryško džiaugsmu: po dešimties metų filmavimo aikštelės partneriu vėl tapo geriausias draugas. Bet darbas sutuoktinio režisuotoje kino juostoje buvo varginantis: Kate iš visų jėgų stengėsi įtikti vyrui ir atitikti jo reikalavimus.

Už vaidmenį dramoje „Nerimo dienos“ Kate pelnė Auksinį gaublį. Į didžiuosius ekranus šis filmas atkeliavo kartu su „Skaitovu“. Už vaidmenį jame K.Winslet vėl buvo įvertinta Auksiniu gaubliu, o paskui ir „Oskaru“.

Ji dalijo interviu spinduliuodama laime. Niekas net neįtarė, kad už kiekvieną tokį pokalbį aktorė galėjo pretenduoti į dar vieną „Oskarą“: už malonaus K.Winslet čiauškėjimo slypėjo didžiulė vidinė įtampa.

Santuoka su S.Mendesu jau buvo pradėjusi aižėti. Kate bandė su vyru pasikalbėti, bet sulaukdavo tik trumpo „viskas gerai“.

S.Mendesas tapo niūrus ir nekalbus. Gyvenimo džiaugsmu trykšdavo tik bendradarbiaudamas su aktore Rebecca Hall (34 m.), kino juostos „Viki Kristina Barselona“ žvaigžde.

Būtent S.Mendeso neištikimybė buvo įvardyta kaip jo ir K.Winslet skyrybų priežastis. S.Mendesas ir R.Hall įnirtingai neigė romaną, bet K.Winslet nutraukė bet kokius ryšius su varžove, su kuria anksčiau bendravo.

Pasirodė, kad ne be reikalo: 2011-aisiais jos vyras ir jo mylimoji nebeslėpė savo santykių.

K.Winslet skaudžiai išgyveno skyrybas. Po septynerių santuokos metų ir taikaus turto pasidalijimo – kartu buvo uždirbta per 30 milijonų Didžiosios Britanijos svarų sterlingų (per 35 mln. eurų) – ji vėl liko be vyro. Bet šįkart su dviem vaikais. Būtent jie ir išgelbėjo Kate. Ji tiesiog neturėjo teisės raudoti vonios kambaryje apsikabinusi džino butelį, saujomis pumpuodama į save antidepresantus ir traukdama cigaretę po cigaretės.

Iš pradžių su vaikais išvyko į Meksiką, kad karšta saulė išdegintų liūdesį, kuris slėgė širdį. Tuo metu beveik visą laiką šalia buvo L.DiCaprio, ant kurio peties aktorė galėjo išsiverkti.

Jei ne jis, tomis dienomis Kate tikrai būtų buvę riesta. Kai skausmas nurimo, ji griebėsi darbo – serialo „Mildred Pirs“. Ir dar pasiryžo nieko neįpareigojantiems santykiams.

K.Winslet išrinktuoju tapo britas, „Burberry“ prekės ženklo modelis Louisas Dowleris. Jie susipažino per vakarėlį, patiko vienas kitam ir keturis mėnesius visur pasirodydavo kartu.

K.Winslet vėl džiaugėsi gyvenimu, o L.Dowleris įsimylėjo rimtai ir net supažindino Kate su savo tėvais. Draugais aktorė ir modelis buvo tol, kol 2011 metų rugpjūtį abiejų nepakvietė į svečius.

Kate nemėgo triukšmingų aukštuomenės vakarėlių, bet atsakyti Richardui Bransonui (66 m.) negalėjo. Ekscentriškas milijardierius, legendinės imperijos „Virgin Group“ savininkas, pleibojus, nuolat trykštantis idėjomis – nuo kamieninių ląstelių banko iki kosminio turizmo – senas aktorės draugas.

Į jo prabangią vilą privačioje Nekerio saloje Havajuose sugužėjo daugybė svečių. Tarp jų išsiskyrė žavus R.Bransono sūnėnas Nedas Rocknrollas. Išgirdusi jo pavardę K.Winslet negalėjo nuslėpti nuostabos.

Nedas prisipažino, kad tikrasis jo vardas ir pavardė – Abelis Smithas. 2008-aisiais jam šovė į galvą mintis, kad tai skamba pernelyg nuobodžiai, ir jis nusprendė pasivadinti kitaip.

Matydamas, kad draugei patinka tamsiaplaukio, juokingo ir kiek ironiško Nedo draugija, L.Dowleris susinervino. Bet atsipalaidavo sužinojęs, kad R.Bransono giminaitis yra vedęs.

Jo žmona – aukštuomenės gražuolė, vikonto duktė, milžiniško turto paveldėtoja 23-ejų Eliza Pearson. Jų santuokai dar nebuvo ir dvejų metų.

Visi svečiai puikiai leido laiką: plaukiojo ir gurkšnojo tauriuosius gėrimus, kol neįvyko kinematografinio siužeto vertas posūkis – į Nekerį užklydo uraganas „Airin“.

Puikų atogrąžų orą pakeitė tropinė audra. Ir staiga žaibas trenkė į namą, kur nakvojo Kate su vaikais, Louisas ir 90-metė R.Bransono motina Eva.

Įsižiebė gaisras, visi puolė gelbėtis. L.Dowleris su vaikais sėkmingai išsiveržė iš namo, o Kate iš antrojo aukšto ant rankų išnešė senolę. Vila sudegė iki pamatų.

Mylimos senelės išgelbėjimas sujaudino Nedą. Jau ir prieš tai susižavėjęs aktore, po tokio drąsaus poelgio jis ją įsimylėjo.

Iš Nekerio „Titaniko“ žvaigždė išvyko kartu su R.Bransono sūnėnu. Kad išrinktasis trejais metais už ją jaunesnis, Kate neturėjo jokios reikšmės. Šalia Nedo ji tarsi neteko kelerių metų.

Nedas labai greitai išsiskyrė su žmona.

2012 metų vasarą K.Winslet ir R.Bransono giminaitis pareiškė, kad jie susitikinėja. Rugsėjį iš Niujorko persikėlė gyventi į Angliją, įsikūrė XV amžiaus dvare Vakarų Sasekse, o gruodžio pradžioje iškėlė vestuves privačioje fermoje netoli Niujorko.

Ir vėl susituokė labai tyliai. Prie altoriaus nuotaką vedė L.DiCaprio. R.Bransonas jaunavedžiams padovanojo bilietus į pirmąjį savo kompanijos komercinį kosminį skrydį, tik neaišku, kada jis įvyks.

Patėvis Nedas iškart susidraugavo su Mia Honey ir Joe Alfie, su jais mielai pramogavo, lyg būtų jų bendraamžis. Po metų, 2013-ųjų gruodį, gimė dar vienas sūnus – Bearas Blaze’as.

K.Winslet nuolat filmavosi, Nedas rūpinosi vaikais. Iš pradžių – noriai. Aktorei apsaldavo širdis, kai matydavo savo vyresniuosius vaikus, kone aplipusius patėvį.

Idilė truko porą metų, kol Kate pradėjo pastebėti ne itin malonius dalykus. Pirmiausia Nedas liovėsi dirbti. Į klausimus, kodėl niekuo neužsiima, patraukęs pečiais atsakydavo, kad pinigų ir taip pakanka, o kosminių kelionių idėja įgriso.

Kate vis dažniau pastebėdavo, kad Mia Honey ir Joe Alfie palikti likimo valiai, Bearas Blaze’as – kiaurą parą auklės globai. O jos sutuoktinis Nedas tarsi drugelis skrajoja po vakarėlius, dažnokai skrenda šėlioti anapus vandenyno.

Kai Kate bandė su juo apie viską pakalbėti, jis iš pradžių nuoširdžiai nesuprato, ko iš jo norima. Paskui pradėjo pykti, išvadindavo žmoną nuobodžia, sena, nesuteikiančia jam sparnų. Po to pagriebęs savo sportinio automobilio raktelius dumdavo į nuotykių paieškas.

K.Winslet ir jos trečiojo sutuoktinio gyvenimas greitai pakrypo į skirtingas puses. Bet Nedas niekada nepraleisdavo progos pasigirti savo žymiąja žmona.

Ir buvo ištikimas. Tiesiog iki soties linksminosi ir nenorėjo elgtis kaip suaugęs žmogus. Atrodė, kad jo nė kiek nedomina nei namai, nei vaikai, nei žmona.

Suvokusi, kad vienintelė vieta, kur Nedas pasirengęs būti šalia, – raudonasis kilimas, ji ryžtingai užtvėrė kelią į saldžiąją savo gyvenimo pusę.

Nuo praėjusių metų sausio jie nė karto nepasirodė viešai. Į klausimus apie sutuoktinį K.Winslet miglotai atsakydavo, kad jis išvykęs. Ir nuolat galvojo, kaip pasielgti.

Juk atėjo laikas pažvelgti tiesai į akis: ji vėl apsiriko.

Paskutiniu lašu, perpildžiusiu aktorės kantrybės taurę, tapo praėjusių metų spalio 5-oji, kai Nedas nepasveikino žmonos gimtadienio proga. Pasinėrusi į režisieriaus Woody Alleno naujo filmo kūrimą Kate negalėjo ištrūkti namo.

Nedas ne tik neatvažiavo, bet net ir nepaskambino.

Ir vėl dėl kažko įsižeidė ar pamiršo. Aktorei nusibodo ieškoti jo elgesio motyvų.

Ar K.Winslet pasiryš trečioms skyryboms? Juk tuomet laukia neišvengiamos derybos su Nedu, susitikimai su advokatais, turto dalybos, abipusiai priekaištai ir pretenzijos.

„Titaniko“ žvaigždė K.Winslet jau liktų viena su trimis vaikais nuo skirtingų vyrų.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.