Užauginusi ne savo vaiką moteris sužinojo kraupią tiesą apie save

Moteris, užauginusi ne savo vaiką ir apie ligoninėje sukeistus kūdikius sužinojusi tik po 34 metų, nustėro išgirdusi kraupią tiesą apie save pačią. Pasirodo, kad ji pati buvo užauginta ne tikrųjų savo tėvų. Toje pačioje ligoninėje, kur buvo sukeistas jos kūdikis, ir ji tapo kūdikiu, atiduotu ne tai motinai.

Iš kairės sėdi: Liubov Tsyrenova, Alisa Tsyrenova, stovi: Dugarma, Julia.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Iš kairės sėdi: Liubov Tsyrenova, Alisa Tsyrenova, stovi: Dugarma, Julia.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 3:37 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:17 AM

Išgyvenanti dėl to, kad augino ne biologinę savo dukterį, 56 metų Alisa Tsyrenova patyrė dar vieną šoką – ji sužinojo, kad dar prieš daugiau nei dvidešimtmetį ir ji pati kitiems tėvams atiduotas naujagimis, rašo „Daily Mail“.

Moteris vis dar sunkiai atsigauna po to, kai pagaliau pirmą kartą sutiko savo tikrąją dukterį – mergaitę, kurią pati pagimdė. Dabar jai reikia suvokti ir žinią, kad jos mylimi tėvai nėra tie, kurie jos susilaukė.

Kūdikius dukart sukeitė toje pačioje ligoninėje

Abi žinios, sukrėtusios rusę, patvirtintos DNR tyrimais, todėl abejonių čia nebėra. Testus moteris sutiko atlikti dėl to, kad kovoja su nepagydoma liga ir jai reikia gydymo.

Praėjusią savaitę rusė Alisa sužinojo, kad jos dabar jau 34 metų duktė Julia, kurią moteris užaugino kaip savą, iš tiesų nėra jos biologinis vaikas. O jos tikroji duktė – vietos artistė Dugarma.

O šią savaitę atėjo kita žinia apie ją pačią. Toje pačioje Kurumkano srities (Buriatija, Rusija) ligoninėje įvyko dar vienas kūdikių sukeitimas, mat Alisos sesuo Tsytsyg Putuškina (53 metai), pasirodo, nėra tikroji jos sesuo.

Rusijos televizijos laidos „Tegul jie kalba“ komanda atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad Alisos DNR sutampa su kitos moters – Butydmos, kuri gimė panašiu metu 1960-aisiais.

Butydma Budakova gimė 1960-ųjų gruodžio 17 dieną, dieną prieš gimstant Alisai. Alisai, niekada nepažinojusiai ir nemačiusiai savo tikrųjų tėvų, taip ir neteks jų išvysti – jie abu jau yra mirę.

„Man labai sunku... Labai sunku kalbėti. Tai labai skaudu“, – sakė Alisa, iš laidos rengėjų sužinojusi antrą šokiruojantį faktą.

Nežinomybė būtų skaudinusi dar labiau

Buriatijoje, prie Baikalo ežero, pasklidus gandams ir apkalboms, moteris įtikino Julią ir Dugarmą (dabar jas abi vadina dukterimis) dar kartą pasidaryti DNR testus.

„Įkalbėjau savo dukteris pakartoti DNR tyrimus, o viduje man buvo labai baisu... Iš tiesų aš visa drebėjau. Tačiau suvokiau, kad kas nors turi pradėti šį kelią, kad paaiškėtų tiesa, kad būtų sudėti visi taškai ir išsklaidytos abejonės.

Jei visi bijosime, niekada nesužinosime, kaip viskas buvo iš tiesų. Dabar visos kalbame, kad mes susidorosime su šiomis naujienomis, kad esame stiprios, ištversime ir tai, apsiprasime.

Tačiau žmonės, kurie nėra patyrę to paties, tikrai nesuvoks, kaip sunku yra atsidurti tokioje situacijoje. Nežinomybė, kita vertus, būtų dar sunkiau. Tačiau tai blogiausia, kas gali nutikti“, – drebančiu balsu pasakojo Alisa.

Save ji palygino su dukterimis Julia ir Dugarma, mat ir jos girdėjo gandų apie savo tikruosius tėvus, tik Alisa gyveno karta anksčiau.

„Daugelis žmonių po tokių išaiškintų atvejų sako: „Dabar tu pagaliau žinai visą tiesą ir gali sau laimingai gyventi“. Jie mano, kad svarbiausia, jog tavo biologinis vaikas nepateko pas baisią priklausomybių turinčią šeimą. Tačiau realybė yra kitokia, viskas čia yra be galo sudėtinga.

Jei tik būčiau turėjusi nors menkiausią mintį, kad man tai nutiks, niekada savo kūdikio nebūčiau paleidusi iš akių nuo tos akimirkos, kai ji gimė. Ji visada, kiekvieną akimirką būtų buvusi šalia manęs.

Ir visai nesvarbu, ar ji augo turtingoje, ar varganoje aplinkoje. Viskas čia yra instinktai, kurie sieja motiną ir jos kūdikį“, – kalbėjo rusė Alisa.

Paauglystėje dėl apkalbų kankino košmarai

Moteris pasakojo, kad jos tėvas kadaise yra užsiminęs, kad ji galėtų būti ne tikra jo dukra. Man jis girdėjęs tokių kalbų. Tačiau Alisa tokiomis nesąmonėmis nepatikėjo, apie tai net nesusimąstė.

„Tuomet jam atsakiau, kad man tai visiškai nesvarbu, kad myliu juos – savo šeimą – ir apie tokias kalbas nenoriu net girdėti“, – sakė Alisa.

Alisos sesuo Tsytsyg pati paprašė laidos rengėjų jai atlikti DNR testą po to, kai paaiškėjo tiesa apie ligoninėje sukeistą jos dukterėčią.

„Alisa visuomet bus mano sesuo. Tačiau dabar, kai žinome tyrimų rezultatus, matau, kiek daug bendro ji turi su tikrąja, biologine, savo seserimi.

Man labai liūdna, kad mūsų tėvai taip ir nesužinos to, nes jau yra mirę“, – kalbėjo ji po to, kai paaiškėjo, kad kraujo ryšiai šių moterų vis dėlto nesieja.

Alisos biologinė duktė Dugarma, žinoma Buriatijos artistė, taip pat bando susitaikyti su tokia dviprasmiška padėtimi ir džiaugiasi, kad jos šeima padidėjo.

„Tačiau aš prisimenu visus tuos košmarus, kurie mane persekiojo paauglystėje (dėl visų gandų ir apkalbų). Man nėra lengva, jei kam nors taip atrodo.

Ši situacija labai sudėtinga ir mums reikės ne dienų ar savaičių, o mėnesių ir metų, kad su ja apsiprastume. Bet mes esame stiprios, susidorosime su viskuo“, – sakė jauna moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.