Antanas Juknevičius skina pergales tiek trasoje, tiek tarp moterų

Dakaro džentelmenu vadinamas lenktynininkas Antanas Juknevičius (42 m.) šturmano kėdės nėra patikėjęs nė vienai mylimajai. Nors jo draugėms patinka automobilių lenktynės, jos neturėtų galimybių dalyvauti ralyje. Kol A.Juknevičius varžėsi Dakaro ralyje, jo moterys prižiūrėjo mažamečius vaikus.

J.Paškevičiūtė su naujagime dukra lenktynininką A.Juknevičių išlydėjo į 2016-ųjų Dakaro ralį, vykusį Pietų Amerikoje.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Paškevičiūtė su naujagime dukra lenktynininką A.Juknevičių išlydėjo į 2016-ųjų Dakaro ralį, vykusį Pietų Amerikoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Šįmet A.Juknevičius pasiekė geriausią visų laikų Baltijos šalių sportininkų rezultatą Dakaro raliuose – jis užėmė 21-ąją vietą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šįmet A.Juknevičius pasiekė geriausią visų laikų Baltijos šalių sportininkų rezultatą Dakaro raliuose – jis užėmė 21-ąją vietą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Feb 26, 2017, 5:44 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:14 AM

Praėjusių metų lapkričio mėnesio pabaigoje A.Juknevičius ne tik ruošėsi Dakarui, bet ir naktimis sūpavo naujagimį sūnų Matą. Kaip jau buvo skelbta spaudoje, kūdikį lenktynininkui padovanojo jo komandos rinkodaros ir viešųjų ryšių specialistė Martina Žimkutė (33 m.), kuri A.Juknevičiui darbo reikalais talkina nuo 2015-ųjų rudens.

Į 2017-ųjų Dakaro ralį Martina mylimąjį išlydėjo su kūdikiu ant rankų. Nors ji liko su mažyliu Vilniuje, internetu tvarkė visus su lenktynėmis Pietų Amerikoje susijusius viešuosius ryšius.

Į 2016-ųjų Dakaro ralį lenktynininką A.Juknevičių išlydėjo kita moteris taip pat su kūdikiu ant rankų – tuometė jo širdies draugė Justina Paškevičiūtė (40 m.) su dukrele Milda.

Būdamas toli nuo namų lenktynininkas tuo metu mylimosios vis klausinėdavo, ar dukrytė jau bėgioja, nors jos nebuvo matęs tik keletą dienų.

Tokį vyro dėmesingumą, kai jis buvo lenktynėse, Justina suprato kaip didžiulį rūpinimąsi šeima, tačiau tuo metu moteris nenujautė bręstančių pokyčių.

2016 metai A.Juknevičiui tapo lemtingi – lenktynininkas išsiskyrė su Justina, o su Martina susilaukė sūnaus.

Abiejų vaikų gimimą skiria pusantrų metų.

Gali būti, kad kai dukra šį birželį švęs antrąjį gimtadienį, sūnus tik mėgins sėstis.

Kodėl J.Paškevičiūtė liko su vaiku ant rankų?

Ne nuo moters norų tai priklausė. „Tai buvo jo (A.Juknevičiaus) iniciatyva.

Praėjusią vasarą dar dirbau jo viešbutyje, tačiau nuo rudens nebedirbu“, – tvirtino A.Juknevičiaus įkurto viešbučio Nidoje buvusi vadovė J.Paškevičiūtė.

Gimus dukrai Justina džiaugėsi galimybe ją auginti gamtos prieglobstyje – Nidoje. Tačiau pernykštė vasara buvo paskutinė, kai Justinos motinystės atostogos bėgo pajūryje.

2016-ųjų rudenį, pasibaigus sezonui pajūryje, J.Paškevičiūtė nusprendė atsisakyti viešbučio vadovo pareigų, nes santykiai su A.Juknevičiumi jau buvo nutrūkę. Palikti darbus viešbutyje buvo Justinos sprendimas.

Nors moteris galėtų būti motinystės atostogose iki tol, kol dukteriai sukaks dveji metai, ji dabar dirba vienos įmonės Vilniuje personalo vadove.

Ar paliktoji Justina palaiko ryšius su lenktynininku?

„Aišku, bendrauju. Noriu, kad dukra turėtų tėvą, todėl ir bendrauju“, – patikino moteris.

Viešbučio vadove Nidoje J.Paškevičiūtė dirbo penkerius metus – tiek, kiek Justina ir Antanas buvo kartu.

Moteris tikino, kad analizuoti praeities ir vertinti vyro asmenybės nėra prasmės – mat apie tai kalba faktai.

J.Paškevičiūtė pažįsta dabartinę A.Juknevičiaus mylimąją Martiną: „Esame bendravusios. Ji Antano komandoje pradėjo dirbti 2015 metų rugsėjį.“

Tačiau tuo metu ir Justina sekė Dakaro įvykius: „Lenktynėmis domėjausi nuo 2010 metų, kai susipažinome su Antanu. Žinojau, kas ten vyksta. Nebuvau tos srities profesionalė, bet jį visada palaikiau.“

2014-ųjų rudenį interviu „Lietuvos rytui“ davęs A.Juknevičius užsiminė, kad, kai susipažino su Justina, visureigiai jau buvo didelė jo gyvenimo dalis.

„Iškart nusivežiau Justę į Libiją pasivažinėti po smėlynus ir jai tai labai patiko“, – džiaugėsi vyras.

Ar Justina ketino tapti A.Juknevičiaus šturmane?

„Buvo daug tų norų, planų ir svajonių“, – nusijuokė moteris, nors jai šis klausimas nepasirodė malonus.

Dabartinė A.Juknevičiaus mylimoji Martina viešai yra užsiminusi, kad kartais pasvajoja apie šturmanės kėdę, bet ne Dakare, o kitose, lengvesnėse, lentynėse.

Martina šiuo metu rūpinasi ir kūdikiu, ir lenktynininko įvaizdžiu. Kas sudaro įvaizdį?

„Jį kūriau nuo nulio, nes A.Juknevičius anksčiau neturėjo nei rinkodarinio palaikymo, nei vizijos, nei strategijos, nei žmonių, kurie galėtų tai daryti.

Tai – absoliučiai viskas: viešieji ryšiai, įvaizdžio formavimas, dizainas, programavimas, renginiai“, – tvirtino Martina, kurią darbas įsuko į romaną su Dakaro lenktynininku.

A.Juknevičius buvo sukūręs šeimą.

Ji iširo po beveik 15 bendro gyvenimo su žmona Audrone metų. Pora susilaukė dviejų sūnų.

„Turėjau kantrią žmoną – kad ir kaip būtų, šeima smarkiai kenčia, kai vyras nuolat išvykęs arba palindęs po automobiliu.

Grįždavau pavargęs, todėl šeimai skirdavau mažai laiko – nedaug moterų tai atlaikytų. Audronė laikėsi, nors, jei paklaustumėte jos, tikrai patartų nesusidėti su tokiu vyru.

Gal ir dėl to, kad dažnai nebūdavau namuose, mūsų santykiai paprasčiausiai atšalo“, – yra sakęs A.Juknevičius.

Lietuvių rezultatas – rekordinis

Šįmet A.Juknevičius pasiekė geriausią visų laikų Baltijos šalių sportininkų rezultatą Dakaro raliuose – jis užėmė 21-ąją vietą.

Ši pozicija yra itin geras rezultatas – pačias aukščiausias vietas Dakaro ralyje visuomet užima pasaulyje žinomi lenktynininkai, samdomi didžiulius biudžetus turinčių gamyklų komandų.

Vienu sunkiausių Dakaro ralių išbandymų nuo tų laikų, kai varžybos persikėlė į Pietų Ameriką, organizatorių vadintos 2017-ųjų lenktynės sportininkams pateikė tikrą iššūkį. Lenktynininkai kovojo su aukštikalnėmis, klampiomis kopomis, purvu, akmenimis ir net gamtos stichijomis.

A.Juknevičius ir jo šturmanas Darius Vaičiulis – vienintelis visus sunkumus šių metų Dakare įveikęs lietuvių ekipažas.

„Vieną iš savo tikslų įgyvendinome – visuomet sakiau, jog svarbu, kad tas rezultatas, kurį demonstruoja Baltijos šalių sportininkai, nuolat kiltų aukštyn. Džiaugiamės, kad tokiame rimtame Dakare mums pavyko suteikti lietuviams nepamirštamų emocijų ir šaliai padovanoti naują rekordą. Savaime suprantama, visuomet norisi daugiau – dvidešimtukas buvo visai šalia. Tačiau pasižiūrėjus į priekyje ir už mūsų esančią techniką ir biudžetus, manau, kad padarėme didžiulį darbą“, – kirtęs finišo liniją kalbėjo A.Juknevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.