Iškrypėlio aukos išpažintis: „Mylėjau, nes jis – mano trijų vaikų tėvas“

„Mylėjau savo prievartautoją“, – sakė moteris, atskleidusi siaubingą savo istoriją. Mergaitė, slėpta už šaldytuvo, buvo nuolat prievartaujama ir mušama, tačiau su savo išnaudotoju susilaukė trijų vaikų. Paauglė vadinamojo britų Fritzlo auka papasakojo savo prievartos istoriją ir tai, kaip ji mylėjo savo vaikų tėvą.

Julie rado jėgų išsikraustyti iš prievartautojo namų, kai jai buvo 21-eri.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Julie rado jėgų išsikraustyti iš prievartautojo namų, kai jai buvo 21-eri.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 2:50 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:54 AM

Paauglė mergina, viena iš aukų garsiojoje „britų Josefo Fritzlo“ byloje, išdrįso papasakoti apie 21-erius savo gyvenimo metus su išnaudotoju. Nuo prievartautojo ji susilaukė trijų vaikų ir teigia vis tiek jį mylėjusi, rašo „The Sun“.

Vaikai matė mušamą motiną

Julie (vardas pakeistas) pedofilo Michaelo Dunno buvo laikoma už šaldytuvo, o seksualinį išnaudotojo alkį tenkino kone kasdien. Jei atsisakydavo sekso, mergina būdavo mušama.

Kovo pradžioje 57 metų M.Dunnas buvo nuteistas 27-iems metams po to, kai keturias aukas išnaudojo kelis dešimtmečius. Jo prievartos auka tapo net 10 metų mergaitė.

Julie į pedofilo rankas pateko tuomet, kai jai buvo vos 14 metų.

„Aš siaubingai jo bijojau. Jo pyktį galėjo sukelti bet kas. Tačiau kažkokiu keistu būdu aš užaugau jį mylėdama ir negalėjau nuo jo išsilaisvinti.

Buvo trumpų periodų, kai mes būdavome atskirai, tačiau galiausiai viskas baigdavosi tuo, kad mes vėl būdavome kartu.

Mano širdis plyšta suvokiant, kad mano vaikai buvo pakankamai dideli, kad atsimintų jį. Jie yra matę, kaip jis mane mušė, o dabar žino, kad jis kalėjime.

Mano sūnus vien dieną man pasakė: „Mama, užaugęs aš noriu būti policininkas, kad galėčiau uždaryti tokius žmones, kaip mano tėtis“, − pasakojo Julie.

Prievartaudavo kiekvieną dieną

Pirmiausia Julie su M.Dunnu susipažino per draugą. Ji pradėjo lankyti naują pažįstamą po pamokų, mat vyras žadėjo jai padėti skaityti.

Po kelių mėnesių mergaitės namuose kilo barnis, ir ji pabėgo iš namų. O pagalbos kreipėsi į naująjį draugą. Vyras paprašė mergaitės persikelti gyventi pas jį.

„Jis turėjo žmoną ir vaikų. Jie man atrodė tokia laiminga šeima. Mes turėjome ryšį, pasitikėjau juo.

Tačiau greitai po to, kai persikėliau pas jį gyventi, jis pradėjo liesti mane ten, kur nederėtų. Nors tada buvau tik vaikas, supratau, kad tai yra blogai. Tačiau neturėjau kur eiti, todėl tylėjau.

Prašiau jo, kad liautųsi, bet jis nesiliovė, kol galiausiai vieną dieną mane išprievartavo. Nuo tada tai vyko nuolat. Jis man sakė, kad yra vyras, ir jam to reikia kartą per dieną.

Jei atsisakydavau, jis įsiusdavo. Vis tiek mane prievartaudavo, todėl išmokau nebesipriešinti.

Jo žmona gyveno tame pačiame name, bet ji buvo alkoholikė, ji buvo nuolat girta. Net ir dabar nesu tikra, ar ji suvokė, kas dedasi jos pašonėje“, − pasakojo iškrypėlio auka.

Buvo pasiruošęs policijos vizitui

Dabar 38-erių Julie pasakojo, kad M.Dunno namai Blakpulo mieste Anglijoje buvo lyg tvirtovė – virtuvės sienoje buvo išmušta skylė, kur jis slėpdavo mergaitę.

„Jo namuose buvo vaizdo kameros ir du vokiečių aviganiai, kurie pradėdavo loti, jei kas ateidavo. Tai reiškia, kad jis visada buvo pasirengęs policijos vizitui. Aš būčiau paslėpta sienoje, lenta būtų uždėta ant jos, o man būtų pasakyta neišleisti nė garso.

Slėptuvė buvo tamsi ir labai maža. Bijodavau, todėl, jei kas ateidavo, sėdėdavau ten tyliai, kol svečiai išeis ir aš vėl būsiu išleista.

Kartą buvau sumušta dėl to, kad jam pasirodė, jog nuo manęs sklinda vyriško dezodoranto kvapas. To negalėjo būti, bet jam pasirodė kitaip.

Jis smaugė mane, grūdo mano gerklę prie sienos, spardė ir daužė. Kartais tai vykdavo kiekvieną dieną, o kartais man pasisekdavo ir jis gulėdavo kelias dienas.

Jis buvo gudrus, dažniausiai mėlynės būdavo ten, kur jas dengia drabužiai. Vis dėlto kartais, kai mano paakius puošdavo mėlynės, meluodavau, ir visiems sakydavau, kad susimušiau su draugais.

Jis buvo priklausomas nuo alkoholio, galėdavo išmaukti net kelis butelius degtinės ir dievai žino kiek skardinių alaus. Gerdavo kiekvieną dieną. Jis galėdavo atrodyti nuostabiausias žmogus pasauliui būdamas blaivus, bet kai išgerdavo, virsdavo monstru“, − kalbėjo auka.

Iškrypėlis sugriovė gyvenimą

Julie rado jėgų išsikraustyti iš prievartautojo namų, kai jai buvo 21-eri. Tačiau kaip ir daugelis Stokholmo sindromą turinčių aukų, ji niekaip nesugebėjo visiškai nutraukti ryšio su savo skriaudiku.

Pirmojo vaiko nuo prievartautojo mergina susilaukė būdama 17-os, antrojo – 25-erių, o trečiojo – 29 metų.

„Krausčiausi iš vienos šalies vietos į kitą, kartais gyvenau su savo motina, kartais be jos. Tai turėdavau darbą, tai ne, metų metus sirgau – kentėjau nuo depresijos ir nerimo“, – kalbėjo moteris.

Policijai pranešti apie savo prievartautoją ji pasiryžo vos prieš trejus metus.

„Nežinau, kodėl taip ilgai delsiau. Tiesiog vieną dieną mano sąmonėje įvyko lūžis. Ir dabar atsisukusi atgal negaliu paaiškinti, kokią įtaką tai turėjo mano gyvenimui. Niekada niekuo nepasitikėjau, niekada nepuoselėjau jokių santykių, nebuvau pajėgi susirasti padoraus darbo.

Kartais mane kankindavo nemiga. Net dabar pabundu klykdama, kai susapnuoji jį, išnaudojantį mane. Kasdien apie tai galvoju. Jis sugriovė mano gyvenimą“, – teigė Julie.

6 vaikų tėvas M.Dunnas sausį buvo apkaltintas 10 išprievartavimų, neteisėtu laisvės atėmimu. Atvestas į teismą jis verkė.

Julie dabar puoselėja naujus santykius ir tikisi tapti mechanike.

„Joks nuosprendis jam nebus pakankamas, tačiau bent jau nebekentės daugiau mergaičių. Tačiau sąžinė jo visiškai negraužia, savo akyse jis yra šventasis“, – sakė moteris.

Tokių aukų kaip Julie pasaulyje – daugybė

Nuo Stokholmo sindromo kenčiantys žmonės prisiriša prie savo kankintojų, tampa lojalūs jiems ir dažnai įsimyli tuos, kurie juos skriaudžia.

Tokių kaip Julie pasaulyje daugybė. Štai Elisabeth Fritzl (pagal šių istorijos herojų pavardes ir vadinama brito, prievartavusio Julie, byla) savo tėvo Josefo Austrijoje buvo laikoma įkaite 24 metus. Ji buvo mušama ir prievartaujama, o iš prievartos gimė net septyni vaikai. Elizabeth buvo rasta 2008-aisiais, o jos tikras tėvas, tuomet 74 metų, nuteistas iki gyvos galvos.

Arielis Castro įkaitėmis Klivlande (JAV) nuo 2002-ųjų iki 2013-ųjų laikė tris mergaites. Jas išgelbėjo Amanda Berry, kuriai pavyko pabėgti su savo 6-erių metų dukrele. A.Castro sėdo į kalėjimą iki gyvos galvos, bet įkalinimo įstaigoje po mėnesio pasikorė.

JAV laikraščio paveldėtoja Patty Hearst, tuomet 19-os, buvo pagrobta kovotojų 1974-aisiais. Ji prisidėjo prie gaujos ir buvo pripažinta kalta dėl vagysčių. Mergina kalėjo 7 metus.

Būdama 10-ies Natasha Kampusch 1998-aisiais buvo išnaudojama Austrijoje, ji tapo Wolfgango Piklopilo verge. Jis nusižudė po to, kai merginai pavyko pabėgti 2006-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.