Vėžiu serganti keturių vaikų mama priėmė sukrečiantį sprendimą

Drąsi mama, kuriai diagnozuotas paskutinės stadijos vėžys, priėmė širdį draskantį sprendimą pasidaryti abortą, kad iki savo laidotuvių galėtų kuo daugiau laiko praleisti su vaikais.

Moteris dabar kuria prisiminimus vaikams, kad jie nepamirštų savo mamos, kuri paaukojo tiek daug, kad galėtų su jais dar pabūti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Moteris dabar kuria prisiminimus vaikams, kad jie nepamirštų savo mamos, kuri paaukojo tiek daug, kad galėtų su jais dar pabūti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-22 09:14, atnaujinta 2017-04-07 12:02

Keturių vaikų mama Emma Howard (34 m.) atsisakė savo penktojo vaiko, kad būtų galima atlikti chemoterapijos seansą ir ji galėtų pasidžiaugti paskutinėmis gyvenimo akimirkomis.

2009-ais metais moteris sužinojo, kad serga krūties vėžiu. Atlikus krūties šalinimo operaciją ir atėjus pakartotiniam patikrinimui Emmai pranešta, kad vėžio pėdsakų nėra.

2014-ais moteris apsidžiaugė, kai suprato esanti nėščia, tačiau kai dėl nepraeinančio kosulio Emma kreipėsi į gydytojus, paaiškėjo, kad vėžys grįžo, tik šįkart jis buvo paskutinėje stadijoje ir išplito plaučiuose.

Buvusi kirpėja savo dar negimusiai dukrelei, kurią norėjo pavadinti Gabriel, esant 17 savaičių nėštumui atliko abortą.

Moteriai buvo sukeltas priešlaikinis gimdymas. 2015-ųjų vasario 6-ą dieną ji palaidojo kūdikėlį.

Emma, kuriai gyventi liko tik keli mėnesiai, sakė: „Tai buvo pats sunkiausias sprendimas, kurį turėjau priimti, tačiau kitaip manęs čia nebūtų. Man sakė, jog gyventi liko tik keli mėnesiai, geriausiu atveju – vieneri metai, tad norėjau kuo daugiau laiko praleisti su vaikais, kuriuos jau turiu. Kūdikis iš pat pradžių neturėjo tikimybės išgyventi. Nors širdyje troškau, kad Gabriel išvystų šį pasaulį, turėjau galvoti galva ir klausyti gydytojų. Dirbtiniu būdu man buvo paskatintas gimdymas, kurio metu į pasaulį atėjo kūdikis, nerodantis jokių gyvybės ženklų. Turėjau laiko apgedėti Gabriel, tačiau jaučiausi kalta, jog nesugebėjau jai padovanoti gyvenimo. Be to, man reikėjo pagalvoti ir apie kitas savo atžalas. Netekus Gabriel man buvo pritaikytas cheminis gydymas, dėl kurio su vaikais galėsiu pabūti dar 2,5 metų.“

Moteris dabar kuria prisiminimus vaikams, kad jie nepamirštų savo mamos, kuri paaukojo tiek daug, kad galėtų su jais dar pabūti.

„Taupau pinigus ir perku perlų vėrinius mergaičių vestuvėms, nes man neteks pamatyti, kaip jos išteka, kaip švenčia 18-ąjį gimtadienį ir kitas svarbias progas. Sunku, o kartais atrodo, kad visa tai netikra – lyg sapnuočiau, tačiau turiu stengtis dėl vaikų. Kitos išeities neturiu,“ – sakė Emma.

Moteris taip pat turi anketą „Just Giving“ paramos puslapyje, kur žmonės gali aukoti pinigus alternatyvioms terapijoms, kurios pratęstų Emmos gyvenimo trukmę.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.