Dėl kraupiai žuvusios sesers vaikų moteris paaukojo savo svajonę

Samantha Jones (30 m.) pati planavo sukurti šeimą, bet vietoje to savo gyvenimą paskyrė 3-jų sesers dukrų užauginimui.

Karina su dukromis prieš žūtį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Karina su dukromis prieš žūtį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 6:47 PM

Moters sesuo Karina Menzies (31 m.) žuvo, kai ją, bevedančią dvi jauniausias dukras iš mokyklos, partrenkė furgono vairuotojas. Ji sugebėjo išgelbėti mergaites, tačiau pati patyrė sunkių sužalojimų ir vėliau ligoninėje mirė.

Samantha kartu su vyru taupė pinigus ateityje turėjusiai įvykti dirbtinio apvaisinimo procedūrai. Moteris dirbo vaikų lopšelyje, kuriame nuolat buvo apsupta vaikų, tad nenuostabu, kad Samantha taip pat beprotiškai troško tokį pat kūdikį turėti ir savo namuose.

Tačiau po Karinos mirties, ji net nesvarsčiusi pasisiūlė pas save priimti dukterėčias Sophie (15 m.), Ellie (13 m.) ir Tianą (8 m.).

Atsisakiusi svajonės tapti mama, Samanthai šiuo metu labai svarbu visą dėmesį ir meilę skirti šioms mergaitėms.

„Nusprendžiau visą savo laiką skirti Karinos dukrų auklėjimui ir auginimui“, – pasakojo Samantha. „Nenoriu „šio darbo“ atlikti pusėtinai. Jei tai reiškia, kad niekada neturėsiu savojo vaikelio, vadinasi taip buvo lemta.“

Ši tragedija įvyko 2012-ųjų spalį, kuomet Samanthos vyras jai paskambino ir pranešė, kad Kariną visai netoli namų Kardife partrenkė furgono vairuotojas. Greitai nuvykusi į ligoninę, moteris savo seserį rado labai sunkiai sužeistą.

„Ten nuvykus man buvo pranešta, kad Ellie patyrė nežymius galvos sužeidimus, o Taniai lūžo dubens kaulai. Ačiū Dievui, kad tuo metu Sophie atostogavo. Niekas nežino, ką jautė Karina, bet vieną garantuoju – jos paskutinės mintys sukosi apie mergaites, nes tik išgelbėdama jas ir nustumdama į šoną, ji atsidūrė furgono kelyje. Po kelių valandų paskutinį kartą jai ištarėme sudie. Tuo metu negalėjau patikėti, kad jos daugiau šalia nebebus. Mes buvome ne tik seserys, bet ir draugės. Karina buvo nuostabi mama ir labai didžiavosi savo mergaitėmis, o man patiko būti jų teta“, – pasakojo Samantha.

Moteris, savo vyro trims vaikams, kurių amžius svyruoja nuo 16-kos iki 20-ies metų, taip pat esanti pamote, sesers Karinos vaikus nusprendė pasiimti į savo globą.

„Tą pirmąją savaitę visi mes vis dar negalėjome patikėti, kad Karina neįžengs pro duris ir nepasiims savo dukrų. Joms tai buvo labai sunkus laikotarpis. Kartu mergaitės su mama praleido daug nuostabių akimirkų. Nebuvo apsieita ir be pykčių, tačiau jos visada prisimins savo mamą.

Myliu jas kaip savas. Mano vyras Lee ir aš atsisakėme svajonės turėti savo vaikų, nes, kaip jau anksčiau sakiau, noriu susitelkti ties šių mergaičių auginimu, be to, šiuo metu net neįsivaizduoju savęs ant rankų sūpuojančios mažo kūdikėlio.

Nuo Karinos mirties praėjo jau 4 metai, bet vis dar nuolat apie ją kalbame. Per Kalėdas sukuriame įvairius atvirukus ir dovanėles, kurias po to nunešame ant jos kapo. Mergaitės nebeverkia tiek, kiek anksčiau. Vietoje to mes dažnai susėdame ir juokiamės, prisimindamos gerus laikus. Pirmųjų jos mirties metinių proga ant balionų Karinai užrašėme žinutes ir paleidome jas į dangų.

Dažnai mergaitėse matau jų mamą. Ellie yra identiška Karinos kopija tiek išvaizda, tiek charakteriu, o Sophie paveldėjo jos juoką. Atrodo, kad Karina gyvena kartu su mumis. Ji mirė norėdama apsaugoti savo vaikus, tad mano darbas yra tęsti tai, ko ji nespėjo užbaigti“, – sakė Samantha.

Mergaitės Samanthos mama nevadina, nes, kaip pasakojo pati moteris, ji niekada neatstos Karinos. Ellie, Sophie ir Tiana ją vadina teta Sam.

„Niekada nepamiršiu seserį pražudžiusio žmogaus“, – sakė Samantha.

Paranojine šizofrenija sergantis Matthew Tyrdonas (31 m.) per pusvalandžio trukmės šėlsmą taip pat sužeidė 20 tėvų su vaikais. Tuo metu jis buvo nustojęs vartoti psichinę jo būklę veikiančius vaistus. Matthew prisipažino įvykdęs šį nusikaltimą ir buvo suimtas neribotam laikui.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.