Saulių Stomą pričiupusi Žaliaakė paaiškino, kodėl liko nusivylusi

Žurnalistinio eksperimento išgarsinta ir karjeriste save vadinusi Rūta Lapė (31 m.), labiau žinoma Žaliaakės pravarde, šiuo metu kasdien verda košes. Dvejų metų Mykolą ir dešimties mėnesių Motiejų auginanti moteris anksčiau nė neįsivaizdavo, kad ištisas dienas po keliskart reikės ruošti maistą šeimai, – gera šeimininke ji savęs niekada nelaikė.

Žurnalistinis eksperimentas buvo parodytas televizijos laidoje ir sukėlė nemenką skandalą, tačiau jo purslai netrukus subliūško.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žurnalistinis eksperimentas buvo parodytas televizijos laidoje ir sukėlė nemenką skandalą, tačiau jo purslai netrukus subliūško.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 7, 2017, 9:34 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:37 AM

Rūta tapo žinoma, kai 2011-ųjų rudenį jonaviške prisistačiusiai žurnalistei tuometis parlamentaras Saulius Stoma (62 m.) siūlė padėjėjos darbą mainais į draugystę.

Tuomet ji pažintį su politiku užmezgė per socialinį tinklą, o per pirmą susitikimą S.Stoma laidė užuominas, kad žalių akių Rūta esą galėtų jį ir suvilioti.

Žurnalistinis eksperimentas buvo parodytas televizijos laidoje ir sukėlė nemenką skandalą, tačiau jo purslai netrukus subliūško. Seimo etikos sargai S.Stomą tik pabarė.

„Nors dalis visuomenės pasmerkė politiko poelgį, regis, mūsų šalyje visada kalta lieka moteris.

Ką nors žadėti ir apkalbėti partijos kolegas – nieko tokio. Ko tikimės iš skirtingų lyčių? Vyrui tai gal suteikė šiek tiek žavesio, o man prilipo Žaliaakės pravardė, nors jos niekas su mano pavarde jau seniai nebesieja.

Sakyčiau, sulaukiau nepelnytai daug dėmesio dėl vieno viešo eksperimento, nors televizijoje esu nuveikusi nemažai darbų už kadro“, – patirtimi dalijosi garsioji Žaliaakė.

Televizijoje išgarsėjusios žurnalistės R.Mykolaitytės gyvenimas šiuo metu gerokai pasikeitęs – iš karjeros moters ji tapo namų šeimininke.

2014 metais Rūta ištekėjo už architekto Tomo Lapės (42 m.) ir susilaukė pametinukų.

„Dveji santuokos metai padovanojo du sūnus“, – 2016-ųjų vasaros pradžioje džiaugsmo neslėpė R.Lapė.

Nors atsidavusi pametinukų priežiūrai motina neatitrūko ir nuo politikos ir pramogų pasaulio įvykių. Juk žurnalistinis smalsumas niekur nedingo net auginant vaikus.

Kai sūnūs ūgtelėjo, R.Lapei juos auginti nebeatrodo toks didelis iššūkis.

Dabar jaunėlis stipriai vejasi vyresnįjį, todėl broliukai netrukus mažai kuo skirsis vienas nuo kito. Jie jau dabar yra geri draugai – kartu žaidžia, laikosi vienodo dienos režimo.

Naujas seksualinio priekabiavimo skandalas, į kurį įsivėlė dabartinis Seimo narys Kęstutis Pūkas (64 m.), R.Lapei priminė ir jos žurnalistinį tyrimą, jau nugrimzdusį į praeitį.

„Labai apmaudu, kad eksperimentas nepasiekė savo tikslo. Televizijos laidoje norėjome parodyti politiko S.Stomos moralinį veidą, o išėjo taip, kad aš tapau personažu.

Pati išgarsėjau visai to nenorėdama. Juk eksperimento esmė buvo ne mane parodyti, o tai, kad politikas už gražias akis gali moterį įdarbinti padėjėja.

Juolab dėl to parlamentaras visai nenukentėjo ir vėliau atsipirko tik tuo, kad nebebuvo išrinktas į Seimą“, – svarstė R.Lapė.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „LIetuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.