60-ąsias vestuvių metines švenčianti moteris pribloškė savo suknele

Savo 60-ąją vestuvių metinių sukaktį Janith Goedde (80 m.) sutiko stilingai. Šventės metu moteris dėvėjo senovinę išlaikytą 1957-ųjų metų vestuvinę suknelę.

 64 eurus kainavęs apdaras vis dar puikiai tinka, nors vietomis, nepaisant numesto svorio, truputį veržia.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 64 eurus kainavęs apdaras vis dar puikiai tinka, nors vietomis, nepaisant numesto svorio, truputį veržia.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 11:11 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:12 AM

Spindinti prosenelė po ilgų metų pasimatavo šį apdarą dar kartą, kai su vyru Joe ir 62 artimiausiais svečiais šventė tikrai garbingą sukaktį. 

64 eurus kainavęs apdaras vis dar puikiai tinka, nors vietomis, nepaisant numesto svorio, truputį veržia.

„Atsikračiau 18 kg ir tai matosi“, - išdidžiai „ABC News“ komandai pasakojo Janith Goedde. „Visi tai pastebi ir komentuoja. Kai tą vakarą grįžome namo, viena mergaitė sakė, kad tikriausiai vis dar įtilpčiau į savo vestuvinę suknelę. Pasakiau, kur palėpėje ją rasti ir atnešus vėl apsivilkau. Vietomis suknelė buvo siaura. Drabužio būklė gera ir jis nepakeitė spalvos, nes visą laiką ją saugojau plastikiniame maiše.“

Į nuotakos suknelę, kai prieš keletą dešimtmečių apie poros vestuves pranešė vietinis naujienų laikraštis, buvo sutelktas visas dėmesys. 

„Vestuvėms nuotaka pasirinko žemę siekiančią suknelę iš „Chantilly“ nėrinių ir tiuliu uždengtu satinu. Nugaroje ji susagstoma mažomis sagomis, - rašė laikraštis. - Prigludusi suknelės dalis puošta „Sabrina“ kaklo iškirpte ir siuvinėta perlais. Ilgos rankovės ties riešais susmailėja.“

„Ji vis dar atrodo gražiai“, - sakė savo žmoną išvydęs Joe Goedde (84 m.). 

Janith ir Joe puikiai pamena tą lemtingą 1957-ųjų gegužės 11-ą dieną. Išskirtinės šventės akimirkos įamžintos juostoje kamera, kurią Joe pirko tarnaudamas kariuomenėje Vokietijoje. 

„Nemačiau jos tol, kol nežengė prie altoriaus. Vis sau mintyse kartojau esantis per jaunas vesti. Tuo metu man buvo 24-eri“, - linksmai pasakojo Joe.

Ceremonija vyko 8 valandą ryto, o diena buvo karšta ir saulėta. Pamergės dėvėjo vienodas rožinės, mėlynos, žalios ir geltonos spalvų krinolino sukneles ir rankose laikė ramunių puokštes.

„Tuo metu suknelė turėjo būti su didžiuliu lanku. Suknelės buvo ilgos, kad galėtų išsitempti, o lankus išsinuomavome“, - pamena buvusi nuotaka.

Jaunavedžių šventėje tortas taip pat buvo neprastas – jį sudarė net keli aukštai. Šiuo kulinarijos šedevru pora mėgavosi negalėdami nuslėpti šypsenų, kol vienas kitą juo maitino. 

„Mūsų vestuvių metinės yra gegužės 11-ą, tačiau visus sukviesti į „Carriage Inn“ turėjome balandžio 30-ą. Patalpos buvo gražiai išpuoštos“, - sakė Janith.

Moters vyras prisipažino, kad, nors ir nenorėjo didelių iškilmių, šventė jam patiko. 

„Negalėjau patikėti, kad švenčiame būtent taip, tačiau vaikų prašymu sutikome iškelti nedidelę puotą, kuri, tiesą pasakius, buvo nuostabi“, - teigė jis.

Kokia gi ta šios poros ilgos santuokos paslaptis?

„Bendravimas ir malda, - sakė Janith. - Negalime sulaukti daugiau įvairių metinių, tačiau džiaugsimės tuo, ką turime. Viską ištversime kartu.“

„Nenoriu skambėti sarkastiškai, bet kitos išeities neturime“, - pridūrė Joe.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.