Sunkiai sergančiai mergaitei - išradinga Renatos Šakalytės auka

Renata Šakalytė-Jakovleva (33 m.) nutarė atsisveikinti su dviračiu, kuris buvo pagamintas tais metais, kai ji gimė - 1983 m. Televizijos laidos vedėja surengė virtualų aukcioną, kuriame už seną dviratį gautus pinigus paaukos sunkiai sergančiai mažylei gydyti.

 R.Šakalytė.<br>T.Bauro nuotr.
 R.Šakalytė.<br>T.Bauro nuotr.
Už šį dviratį gautus pinigus laidos vedėja nutarė paaukoti mažylės operacijai.
Už šį dviratį gautus pinigus laidos vedėja nutarė paaukoti mažylės operacijai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2017, 12:04 PM, atnaujinta May 22, 2017, 1:58 PM

Dvi mažametes dukras su vyru televizijos žinių vedėju Viktoru Jakovlevu auginanti R.Šakalytė-Jakovleva pastaruoju metu dviračiu važinėdavosi labai retai.

1983 metais pagamintu dviračiu TV3 televizijos laidų vedėja R.Šakalytė-Jakovleva mindavo Vilniaus gatvėmis, kai su šeima gyveno sostinės centre.

Tačiau prieš porą metų šeimai persikėlus gyventi į Vilniaus priemiestyje esančius sodus važinėti dviračiu dėl prasto kelio tapo sudėtinga. Vykti į darbą buvo patogiau automobiliu.

Dviratis tapo nebereikalingas ir ilgokai stovėjo namuose tik užimdamas vietą. Renata jo gal ir nebūtų atsisakiusi, jei ne vienos mamos pagalbos šauksmas, kurį pamatė grupėje „Vilties spindulėlis“.

Socialiniame tinkle pastebėjusi raginimą prisidėti prie sunkiai sergančios mergaitės gydymo R.Šakalytė-Jakovleva neliko abejinga.

Žinoma moteris nutarė paskelbti aukcioną, parduoti dviratį, o gautus pinigus paaukoti mažylės operacijai, kuri birželio 1-ąją turėtų būti atlikta Jungtinėje Karalystėje.

Aukcionu susidomėjo nemažai dviračių mėgėjų, šalies garsenybių. Nemenko atgarsio sulaukusi R.Šakalytė-Jakovleva tikino nesigailėsianti dviračio, kai jis iškeliaus pas kitą šeimininką.

Televizijos laidos vedėjai visai nesvarbu, jei dviratis neatsipirks, – kur kas svarbiau, kad nors kiek bus galima prisidėti prie mažametės lietuvės gydymo užsienyje.

Restauruotą ir kone antikvariniu laikomą miesto dviratį R.Šakalytė-Jakovleva įsigijo prieš septynerius metus. „Toks dviratis man labai patiko, jį pirkau iš pažįstamo, labai aktyviai juo važinėjau. Užmiestyje neturiu kur važiuoti – keliai duobėti, nėra dviračių takų. Labai gaila, nes dviratis dar gali riedėti miesto gatvėmis“, – prieš atsisveikindama su mėgstama transporto priemone apgailestavo Renata.

Naujo dviračio R.Šakalytė-Jakovleva įsigyti neketina, o pomėgio važinėtis juo nepamirš.

Su šeima išvykusi atostogų televizijos laidų vedėja su vyru dažniausiai išsinuomoja dviračius ir jais numina nemažai kilometrų.

„Tik dabar neturiu kur dviračiu važinėti. Verčiau padarysiu gerą darbą ir išgelbėsiu dviratį nuo stovėjimo“, – tikino Renata.

Televizijos laidų vedėja jau pirmą aukciono dieną sulaukė pasiūlymo parduoti dviratį už 300 eurų, tačiau ji dar luktelės – gal kas nors pasiūlys daugiau.

„Mažylės operacija – jau ne už kalnų. Kas gali, tas padeda rinkti lėšas. Reikia nemenkos sumos – 21 tūkstančio svarų sterlingų (beveik 25 tūkstančių eurų).

Pati pasiūliau paramą – juk anksčiau arba vėliau būčiau tą širdžiai mielą dviratį pardavusi, nes juo kas nors dar galėtų naudotis. Tikslas – kilnus, todėl man tai bus dvigubas geras darbas“, – tikino R.Šakalytė-Jakovleva.

Papildymas:

Penktadienį R.Šakalytė-Jakovleva pranešė, kad dviratis jau turi naują savininkę - iškeliauja pas solistę Ievą Prudnikovaitę, kuri už jį pasiūlė 325 eurus. Visi jie atiteks mergaitės operacijai.

„O man laimė ir garbė, kad dviratis turės tokią šeimininkę“, – pridūrė dabar jau buvusi dviračio savininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.