Ypatingą pasiūlymą paskelbusi klaipėdietė sukūrė stebuklą vienišai mamai

Socialiniuose tinkluose sparčiai daugėja pagalbos ranką tiesiančių žmonių, neabejingų kitų žmonių nelaimėms, skausmui ar ligoms.

 Birute su Elija jau netrukus mėgausis savaitgaliu Palangoje.<br> V.Ščiavinsko ir asmeninio archyvo nuotr.
 Birute su Elija jau netrukus mėgausis savaitgaliu Palangoje.<br> V.Ščiavinsko ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 7:50 PM

Pastaruoju metu ypač populiarūs tapo aukcionai, kurių metu už daiktą surinkta pinigų suma perduodama sergančių vaikų tėvams. 

Į tokius aukcionus neretai įsitraukia ir garsūs Lietuvos žmonės. Neseniai savo antikvarinį dviratį laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva pardavė operos solistei Ievai Prudnikovaitei, o visą pinigų sumą skyrė vienos mergaitės operacijai. 

Pasiūlė savaitgalį Palangoje

Internautai ir toliau džiugina kilniais darbais, kurių tikslas  - padėti sunkiau besiverčiančioms šeimoms ar pavieniams asmenims. Kai kurie pagalbos būdai - itin originalūs.

Savaitės pradžioje vienoje feisbuko mamų grupėje klaipėdietė Aurelija Gečaitė paskelbė norinti surasti sunkiai besiverčiančią šeimą bei padovanoti jai galimybę atvykti prie jūros, nemokamai apsistoti jos ir mamos nuomuojamame bute ir skirti tam tikrą pinigų sumą laisvalaikio praleidimui. 

Netrukus po įrašo paskelbimo atsirado daugybė žmonių, kurie siūlė padėti vieniems ar kitiems, tačiau Aurelijos ir jos mamos Rimos Gečienės širdį pavergė vieniša mama Birutė Purlytė, auginanti dukrytę su smegenų augliu. Primename, kad naujienų portalas Lrytas.lt neseniai rašė apie smegenų auglio kamuojamą mergytę ir itin tvirtai likimo negandas atlaikiusią mamą Birutę. 

Būtent jai Aurelija su mama Rima ir nusprendė padovanoti galimybę nemokamai apsistoti Palangoje ir pasilepinti pajūrio teikiamais malonumais. 

Aurelija pasakojo, kad kilnus noras padėti kitiems kilo jos mamai Rimai. „Mano mama yra buto, kurį nuomojame Palangoje, savininkė. Aš tik tarpininkavau. Ji spontaniškai šį rytą man pasiūlė pradžiuginti sunkiai besiverčiančią šeimą ir padovanoti galimybę nemokamai apsistoti prie jūros.

Yra dienų, kai butas būna laisvas, tad kodėl nepradžiuginus šeimos“, – svarstė Aurelija.

Su Birute ji susisiekė iš karto, kai gavo kelias rekomendacijas padėti būtent jai. „Mus su mama sujaudino Birutės likimas. Ji yra vieniša, augina mergytę su smegenų augliu, todėl kelionė į pajūrį jas tikrai pradžiugins. Ir pati Birutė labai nudžiugo, kai jai parašiau bei pranešiau apie staigmeną.

Labai greitai sutarėme, kada ji atvyks į Palangą. Tai įvyks gegužės 28-ąją, jau šį sekmadienį. Ji apsistos bute Vėžių gatvėje, esančiame naujos statybos name. Tikimės, kad jų laikas bus puikus. 

Siūlėme nupirkti autobuso bilietą, tačiau Birutė atsisakė patikinusi, kad atvažiuos automobiliu. 

Žadame viešnioms skirti 20-30 eurų, kad galėtų nueiti papietauti ar pasimėgauti kitokiomis pramogomis“, – kalbėjo Aurelija ir pridūrė, kad netrukus vėl organizuos panašias gerumo akcijas. 

„Ši idėja galėtų plisti kaip virusas. Juk taip gera padėti kitiems“, – entuziastingai kalbėjo mergina. 

Tai – ne pirmoji gerumo akcija, kurią surengė Aurelija ir mama Rima. Anksčiau jos yra padėjusios gyvūnų globos namams, ten nešė keturkojams ėdalo, rėmė prieglaudas finansiškai. 

Apie netikėtą staigmeną sužinojusi Birutė Purlytė negalėjo patikėti šia žinia. Ji sakė, kad tai – kone pati geriausia naujiena pastaruoju metu.

Ji neslėpė dėkingumo akcijos sumanytojai Aurelijai ir pridūrė tikinti, kad jos ir dukrytės Elijos laukia pats geriausias sekmadienis, apie kokį niekada nebūtų galėjusios pasvajoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.