Benamius pradžiuginęs jaunas vilnietis sulaukė, ko nesitikėjo

Socialiniuose tinkluose sparčiai ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame 19-metis studentas Artūras Kudelko vaišina Vilniaus benamius picomis bei sultimis. 

 Suteikta pagalba benamiams.<br> Stop kadras
 Suteikta pagalba benamiams.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 8:01 PM

Vos per kelias valandas šią gerumo akciją Artūro asmeninėje paskyroje spėjo peržiūrėti daugiau nei 9 tūkst. feisbuko vartotojų. 

Kelių minučių vaizdo įraše matyti, kaip Artūras sėda prie automobilio vairo, žiūrovams papasakoja apie tai, kad netrukus pradės vykdyti gerumo akciją, skirtą sostinės benamiams.

Telefonu jis užsako septynias picas, paaiškina netrukus važiuosiantis į vieną iš prekybos centrų nupirkti atsigerti. 

Vaizdo įrašo pradžioje vaikinas ima repuoti su picomis bei iniciatyva susijusią savo kūrybos dainą. 

Atsiėmęs septynių picų užsakymą su draugu jis vyksta į skirtingas Vilniaus vietas ieškoti benamių, kuriuos galėtų pradžiuginti. 

Po šiuo vaizdo įrašu feisbuke pasipylė itin malonūs ir teigiami komentarai. Daugybė Artūro draugų bei nepažįstamų žmonių gyrė vaikiną bei džiaugėsi kilnia jo veikla. 

Studentui pagailo benamių 

Susisiekus su Artūru, jis patikino negalintis patikėti, jog sulaukė žiniasklaidos dėmesio. „Aš tikrai to nesiekiau ir net negalvojau, kad kažkas atkreips į tai dėmesį. 

Tiesiog norėjau padėti tiems žmonėms, kurie neturi ką valgyti“, – kalbėjo Artūras. 

Jis teigė, kad tokio pobūdžio akcija – pirmoji, tačiau ir anksčiau jis yra padėjęs žmonėms, gyvenantiems gatvėje. „Bet kuris iš mūsų gali atsidurti jų vietoje, todėl negalima pro juos praeiti ar nusigręžti. 

Norėjau padaryti gerą darbą, įterpiant kažką originalaus – picas, gėrimus, sukurtus dainos žodžius.

Benamius pasirinkau todėl, kad jie neturi ką valgyti ir tai yra baisu. Vaikai ligoninėse arba senoliai globos namuose turi ką valgyti, o benamiams nuolat reikia ieškoti“, – aiškino vilnietis. 

Žygdarbis atsiėjo apie 80 eurų

Į žygdarbį Artūras leidosi su draugu, kuris filmavo visą gerumo akciją. Kaip juokingiausią situaciją jis prisiminė susitikimą su viena senole, kuri, vaikinams priėjus, kietai miegojo. Jie ėmė žadinti garbaus amžiaus moterį ir tik prie jos padėjus lauktuvių maišą, ši išsigandusi prabudo.

Pasak vaikino, maistu apdalinti žmonės buvo nustebę vaikinų poelgiu. „Jiems tai prilygo stebuklui, tačiau man atrodo, kad mes kiekvienas galime padaryti kažką panašaus. 

Benamiams vežėme picas ir sultis. Aš labai mėgstu picas, jos mano gyvenime užima labai svarbią vietą. 

Septyniomis picomis pamaitinome septynis išalkusius benamius. Skaičiuojant kurą, maistą, gėrimus, žygdarbis atsiėjo iki 80 eurų“, – kalbėjo studentas. 

Benamių su draugu jie ieškojo įvairiuose Vilniaus rajonuose. Paieškas jiedu pradėjo prie vieno prekybos centro,po to vyko prieš Aušros Vartų bažnyčios, vėliau – į stotį. 

„Labai džiaugiuosi, kad žmonės teigiamai komentuoja šį įrašą ir mūsų poelgį. Vis dėlto tų, kurie kalbės apie tai, kad aš noriu išpopuliarėti, visada bus, tačiau stengiuosi nekreipti dėmesio. Svarbiausia, kad pavyko padėti“, – šnekėjo gerai nusiteikęs studentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.