Užmirštas pasijutęs Keistuolių teatro aktorius sulaukė staigmenos

Televizijos seriale „Giminės“ įsimintiną Džordžo Šepo vaidmenį sukūręs Darius Auželis (52 m.) per gimtadienius dažniausiai sulaukia praktiškų dovanų.

L.Valonytės tekstas, J.Stacevičiaus nuotr.
L.Valonytės tekstas, J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-30 10:06

„Mūsų gyvenimas kartais būna juokingas, tačiau aš, kaip žmogus, esu praktiškas. Mano Zodiako ženklas – Jautis, bandau stovėti ant žemės. Bet pagal profesiją reikia būti aukščiau“, – tikino Keistuolių teatro aktorius D.Auželis.

52-ojo gimtadienio proga Darius dovaną gavo iš anksto – prieš kelis mėnesius jis bardų koncertuose pasirodė vilkėdamas šilko marškiniais, kuriuos pasiuvo ir gėlių ornamentais ištapė jo širdies draugė, advokatė Liudvika Meškauskaitė (nuotr.). Mat tapyba ant šilko – Liudvikos pomėgis.

D.Auželis abejojo, ar mylima moteris jam kada nors padovanotų dulkių siurblį, nes advokatė kaip tik jį nori pakylėti aukščiau žemės. Todėl dovanų gavęs jos rankomis kurtus marškinius aktorius tikrai jautėsi pamalonintas ir pakylėtas virš kasdienybės.

Puošnių marškinių vyras nedėvi kasdien, keliskart juos apsivilko lipdamas į koncertų „Gėlių vaikai“ sceną.

Tačiau aktorius iki šiol nepamiršo per 25-ąjį gimtadienį gautos dovanos – kibiro baltosios mišrainės.

Tuomet jis dirbo Marijampolės dramos teatre. Jauni aktoriai gyveno netoli teatro, daugiabutyje, vieno kambario butuose. Buvęs D.Auželio bendramokslis, Varnos Albertinos vaidmens muzikiniame spektaklyje kūrėjas Robertas Aleksaitis sumanė sukaktuvininką pasveikinti nuo pat ankstyvo ryto.

Šeštą valandą ryto Robertas, nešinas gėlių puokšte, pasibeldė į Dariaus duris ir jam atidarius išrėžė kalbą: „Sveikinu su gimtadieniu, tuoj pradėsime šventę.“

Bičiulis atkimšo šampano butelį ir sukaktuvininką su taure išlydėjo į balkoną, o pats liko virtuvėje ruošti baltosios mišrainės. Tos akimirkos, kai R.Aleksaitis į balkoną atitempė kibirą su mišraine, D.Auželis negali pamiršti iki šių dienų.

„Tais laikais konservuoti žirneliai, majonezas ir vadinamoji daktariška dešra buvo deficitas. Baltoji mišrainė buvo ruošiama tik per šventes, vestuves arba laidotuves“, – juoko netramdė net ir dabar draugo dovaną prisiminęs D.Auželis.

Keistuolių teatro aktoriai per 51-ąjį D.Auželio gimtadienį jam iškrėtė linksmą pokštą – kolegos sumanė sukurti sukaktuvininko paskyrą feisbuke, nes jis nesinaudojo socialiniu tinklu. Buvo paskelbta, kad balandžio 26-ąją D.Auželis švenčia gimtadienį, todėl vyras tądien sulaukė arti šimto sveikinimų.

„Staiga visi prisiminė ir visiems tapau mielas. Pasirodo, feisbukas yra didelė jėga, tačiau ar man tokia meilė reikalinga? Aš nežinau“, – kraipydamas galvą ištarė Darius.

Aktorius nė nenujautė, kad jam ruošiama tokia dovanėlė. Kolega, eidamas pro šalį, parodė kelias Dariaus nuotraukas ir paklausė, kuri jam patinka. D.Auželis pamanė, kad jo išsirinkta nuotrauka bus naudojama kuriant teatro programą. Bet ta nuotrauka buvo įkelta į aktoriaus vardu ir pavarde sukurtą paskyrą socialiniame tinkle.

„Draugystės akcijų biržoje gimtadienio dieną mano akcijos gerokai kilstelėjo, bet daugiau nesekiau, ar jos kilo, ar krito.

Netgi nežinau prisijungimo socialiniame tinkle slaptažodžio, bet kai būsiu teatre, paprašysiu kolegų, kad įeitų į mano paskyrą. Įdomu, kas darosi, ar esu užmirštas, ar vėl daug sveikinimų“, – po 52-ojo gimtadienio užsiminė D.Auželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.