Maisto ir drabužių prašiusi studentė papasakojo, kaip pasikeitė gyvenimas

Tamsus ir beviltiškas atrodęs gyvenimas prašviesėjo vos per vieną dieną. Apie savo gyvenimo problemas ir iš praeities besivelkančią sunkumų naštą išdrįsusi prabilti Vilniuje besimokanti Evelina netikėjo, kad sulauks tokio didžiulio palaikymo.

 Evelina labiausiai bijojo tėvo reakcijos.<br> T.Bauro nuotr.
 Evelina labiausiai bijojo tėvo reakcijos.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 10:17 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:01 AM

Aštuoniolikmetė, ištrūkusi iš Ukmergės, kur liko stikliuką kilnoti mėgstantis tėvas, Vilniuje lanko Lietuvos darbo biržos kursus, bet kol kas negauna stipendijos. Iš 108 eurų pašalpos išgyventi sunku, o susirasti oficialų darbą merginai negalima, mat tokiu atveju reikėtų padengti visą solidžiai įkainotų darbo biržos kursų sumą.

Nebeturėdama ne tik kuo apsirengti, bet ir ko valgyti, Evelina išdrįso viešai papasakoti apie savo bėdas ir dar neilgo, bet skausmingo gyvenimo vingius. Labiausiai už viską bijojo tėvo reakcijos. Dėl to net prašė neskelbti pavardės ir nusifotografavo tik iš nugaros.

Vis dėlto tėvas sužinojo. „Kai pasirodė straipsnis, brolis rytojaus dieną viską pasakė. Pradžioje tėvas norėjo mane barti, bet po to suprato, kad pagalbos iš tiesų labai reikėjo“, - prisipažino Evelina.

Merginos, besistengiančios kabintis į gyvenimą, istorija, portale lrytas.lt publikuota gegužės 25-ąją, palietė daugybę širdžių. „Gyvenimo būdo“ paštas sulaukė daugiau nei pusšimčio žinučių su siūlymais padėti Evelinai. Visiems jiems buvo nusiųstas merginos telefono numeris. 

Pasirodžius publikacijai, ketvirtadienio vakarą ir kelias dienas po to merginos telefonas net kaito. „Kas žinutes rašė, tiems atrašiau, o kas skambino – net nebesusigaudžiau, numerių buvo labai daug“, - kad nesugebėjo visiems atsakyti, atsiprašinėjo Evelina.

Gailestingi žmonės atvežė ne tik drabužių ir maisto, bet ir parėmė pinigais – Evelina gavo daugiau kaip 300 eurų. „Maisto dar ir dabar siūlo atvežti, bet negaliu priimti, nes jis gali sugesti“, - sakė mergina. Sužinoję, kad maisto nebereikia, žmonės siūlo nesidrovėti jiems paskambinti, jeigu pritrūks.

Mergina iš visos širdies dėkoja žmonėms, nepalikusiems jos bėdoje ir atsiliepusiems į pagalbos šauksmą.

Birželio mėnesį Evelina jau turėtų gauti stipendiją, tad gyventi bus lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.