Praėjus kelioms valandoms po gimdymo moters gyvenimas virto košmaru

„Žiūriu veidrodyje į savo randų išvagotą kūną ir jaučiu, kad dar niekuomet nebuvau tokia rami ir savimi pasitikinti“, − sakė Farrah Millar iš Perto (Vakarų Australija), kuriai buvo diagnozuotas trečios stadijos krūties vėžys praėjus vos kelioms valandoms po to, kai pagimdė kūdikį. 

Moteris didžiuojasi savimi, kad jai pavyko išgyventi nesėkmes ir ligas per pastaruosius metus.  <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Moteris didžiuojasi savimi, kad jai pavyko išgyventi nesėkmes ir ligas per pastaruosius metus.  <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 12:18 PM

38 metų moteris atskleidė, kaip stipriai pasikeitė jos grožio suvokimas po visko, ką jai teko išgyventi, rašo „Daily Mail“. 

Karti tiesa – iškart po gimdymo

2016-ųjų kovo 29-ąją Farrah tapo laiminga mama – tądien ji pagimdė sūnų Rhylaną. Tačiau praėjus vos kelioms valandoms po džiaugsmingos akimirkos moteris susidūrė su karčia tiesa – jai buvo diagnozuotas trečios stadijos krūties vėžys. 

Antro vaikelio susilaukusi australė buvo šokiruota siaubingos diagnozės. Jos neapleido mintis, kaip dabar gyvens abu jos vaikai. 

Dabar, po metų sekinančio gydymo, dvigubos mastektomijos, naujagimių nemigos ir vaikų auginimo, F.Millar jau stojasi ant kojų – ji sveiksta. 

„Draugė man neseniai pasakė, kad visada buvau graži. Ar ji tikrai mane tokią matė? Ji pažįsta mane daugiau nei 10 metų“, − savo socialinio tinklo paskyroje rašė F.Millar. 

Dabar jaučiasi labiau užgrūdinta

„Kartą buvau ištekėjusi ir mano gyvenimas buvo visiškai kitoks. Man buvo kiek daugiau nei 20, buvau jauna, dirbau mieste kartu su „suaugusiais“, buvau ką tik ištekėjusi už vaikino, su kuriuo pirmu ilgai draugavau, pirkau pirmuosius namus kartu.

Mano plaukai  buvo ilgi ir šviesūs, pilvas plokščias, o kūnas jaunatviškas. Galėjau sau leisti pirkti viską, ko norėjau, net atostogavau Tailande ir Balyje. Tokią ji mane pažino. 

Ji pažinojo mane ir gerais, ir blogais laikais“, − sakė moteris ir paklausė draugės, ką ji turėjo mintyse: jos kūno ar širdies grožį.

Ji teigė vidumi visada jautusis tas pats žmogus, tačiau dabar ji yra labiau žemiška, daugiau užgrūdinta nesėkmių, apvalesnė ir griežta bei kartais net nuožmi priiminėdama sprendimus. 

Save lygino su senu automobiliu

„Pažįstu save geriau ir nebijau pasakyti, ko aš noriu, o ko – ne. Niekada anksčiau  nebuvau tokia itesmuka ir kategoriška. Niekada nesijaučiau graži išore, todėl ir dažiau plaukus šviesiai, naudojau daugybę kosmetikos, vilkėjau madingus drabužius ir turėjau dirbtinius nagus. 

Kai visa tai buvo iš manęs atimta, jaučiausi bjauri. Pasižiūriu į veidrodį, matau savo randų pilną ir nuvargusį kūną – tai  nėštumo ir ligos ženklai, matau senstantį savo kūną. 

Esu kaip automobilis, kuris praranda savo spindesį ir žavesį. Nebesu garantinė, technologijos sensta ir kiekvienas gali nusipirkti naują automobilį, pasirinkti geresnį modelį už jam tinkamą kainą. 

Tačiau stengiuosi džiaugtis tuo, ką turiu. Tikslai, kurių anksčiau siekdavai išoriniu grožiu, dabar pasiekiami didele širdimi ir dar didesne šypsena“, − atviravo F.Millar.

Ji dabar šypsosi kur kas daugiau ir nuoširdžiau, nei anksčiau. Šypsosi net nepažįstamiems žmonėms gatvėje, ji  nebijo užkalbinti praeivių,  pasisveikinti, paskambinti, paprašyti pagalbos. Pagaliau ji priima save tokią, kokia yra. 

„Juk dabar nuotraukas Instagrame galiu padaryti labai gražias, ten yra puikių filtrų, kad net mano neplauti plaukai atrodytų puikiai“, − juokėsi ji. 

Siunčia žinutę kitoms moterims

Kitoms moterims Farrah visada pabrėžia, kad sveikata yra nesuskaičiuojamą daugybę kartų svarbiau, nei išorinis grožis

„Krūtų patikrinimas ir pažastų depiliacija gali būti atlikti per akimirką, labai greitai. Tačiau kodėl mes dažniausiai renkamės antrąjį variantą, užuot padariusios juos abu? Juk tai labai svarbu. 

Mano suvokimas apie grožį iš esmės pasikeitė, tačiau kartais vis dar jaučiu poreikį susigrąžinti senąją save. Pasiilgstu kai kurių dalykų – man nebeataugs kojų nagai, mano plaukai primena rudą kupetą, o krūtų aš nebeturiu išvis.

Vietoj jų yra susisukę odos gumbai. Mano pėdos ištinusios, kaulus skauda kiekvieną dieną, vaikštau kaip sena moteris, drabužiai ant manęs siaubingai kabo, mane nuolat pila karščio bangos. Bet nepaisant to, dar niekada taip nepasitikėjau savimi. 

Ko aš turiu gėdytis? Gal net išauš tokia diena, kaip savo elektroninį paštą pasitikrinsiu pasidažiusi ir vilkėdama ne pižamą“, − juokėsi australė. 

Todėl šiandien ji jaučiasi laiminga galėdama eiti gatve iškėlusi savo susivėlusią galvą ir atstačiusi savo krūtinę. Mat moteris didžiuojasi savimi, kad jai pavyko išgyventi nesėkmes ir ligas per pastaruosius metus. 

„O tai yra labai daug“, − sakė ji. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.