Buvusią šokėją džiugina augantys kilogramai

Europos jaunimo jėgos trikovės čempionė Milda Brūverė (22 m.) dabar labiau džiaugiasi kūno linijomis nei tuomet, kai lankė sportinius šokius. Nors grakštumo neprarado, prisiaugino raumenų ir papildomų kilogramų. Tvirto sudėjimo sportininkė, kilnojanti štangas, net per varžybas jaučiasi moteriška – prieš startą Milda pasidaro makiažą, nusilakuoja nagus.

Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
Nemažai prakaito treniruotėse išliejanti Milda vis gerina sportinius rezultatus.
Nemažai prakaito treniruotėse išliejanti Milda vis gerina sportinius rezultatus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 5:09 PM

Pasidažyti, nusilakuoti nagus – M.Brūverės pomėgis.

Kitaip save palepinti nelabai lieka laiko. Sportininkė treniruojasi, lanko paskaitas, pati ruošia maistą.

Lietuvos sporto universitete M.Brūverė ruošiasi ginti treniravimo sistemų bakalauro darbą ir šiuo metu dar nežino, ar tęs magistrantūros studijas, ar imsis trenerės darbo. Sportininkė vos spėja suktis, nes, be studijų, ji kasdien pluša treniruotėse ir dažnai dalyvauja varžybose. O dar maisto ruošimas!

M.Brūverė laikosi griežtos dienotvarkės, antraip galėtų nukentėti jos rezultatai.

Todėl studentė kiekvieną dieną susidaro valgiaraštį ir renkasi tokius produktus, kuriuose būtų daug baltymų, mikroelementų, naudingų sportuojančiam organizmui.

Štangas kilnojanti Milda valgo penkis kartus per dieną. Jos valgiaraštį sudaro varškė, kalakutiena, vištiena, avižos, ryžiai, bananai.

Namuose paruoštą maistą Milda susideda į indelius ir nešasi į paskaitas, treniruotes.

Tik atsidūrusi sporto pasaulyje M.Brūverė savo kailiu patyrė, kas yra griežta dienotvarkė. Be jos sportininkė vargu ar būtų pasiekusi gerų rezultatų.

Gegužės pradžioje iš Malagos (Ispanija) į tėvynę parvežusi Europos jaunimo jėgos trikovės aukso medalį M.Brūverė pirmiausia save, o po to artimuosius įtikino, kad eina teisingu keliu.

Rokiškyje gyvenanti Mildos mama Edita kelerius metus bandė dukrą atkalbėti nuo štangų kilnojimo, mat baiminosi galimų traumų. Tačiau nuo septyniolikos metų iš sportinių šokių į jėgos trikovę perėjusi duktė jautėsi naujoje sporto šakoje kaip žuvis vandenyje.

Milda džiaugėsi galėdama pakelti vis daugiau, matydama, kaip auga raumenys, o kūnas tampa vis tvirtesnis.

Jėgos trikovėje ji atsidūrė atsitiktinai – nuėjo pasimankštinti į sporto salę, tiksliau, pakilnoti svorių. Salėje tuo metu buvęs treneris Romualdas Keniausis užsiminė, jog su auklėtiniais ruošiasi jėgos trikovės varžyboms, ir pasiūlė sportinių šokių šokėjai jose dalyvauti.

„Kodėl gi ne?“ – tuomet pamanė Milda.

M.Brūverė išbandė jėgas naujoje sporto šakoje ir jai patiko. Todėl mergina metė šokius ir nėrė į kitokias treniruotes.

Sportininkės rezultatai vis gerėjo, dėl to jos azartas kuo daugiau treniruotis tik augo.

„Man neatrodė, kad tai vyriškas sportas. Kaip tik buvo gražu, kad didėja raumenys. Kai šokau sportinius šokius, mano svoris buvo 48 kilogramai. Buvau labai liekna.

Perėjus į jėgos trikovę rezultatai kilo, adrenalino daugėjo, kūno svoris augo. Šiuo metu sveriu 57 kilogramus“, – apie kūno pokyčius pasakojo sportininkė.

Malagoje vykusiame Europos jaunimo (iki 23 metų) jėgos trikovės čempionate M.Brūverė varžėsi svorio kategorijoje iki 57 kilogramų ir iškovojo aukščiausią apdovanojimą.

Kauniečio trenerio Raimundo Linkausko auklėtinė tapo nugalėtoja visose trijose rungtyse – pritūpimų su štanga (175 kg), štangos spaudimo (80 kg) ir štangos atkėlimo (152,5 kg).

Auksą iškovojusi lietuvė surinko 407,5 kilogramo, sidabrą pelniusi ukrainietė Anastasija Nakonečka ir bronzos medaliu pasipuošusi islandė Kara Gautadottir – po 362,5 kilogramo.

Per varžybas M.Brūverė svėrė 56 kilogramus, šiuo metu – 57. Sportininkės kūno svoris svyruoja, tad prieš varžybas jai tenka truputį pasilaikyti dietos.

„Jeigu per varžybas sversiu 50 ar 100 gramų per daug, neleis jose dalyvauti“, – tikino Milda.

Mildos motina įsitikino, kad dukrai sekasi gerinti rezultatus, o traumos ją aplenkia. Todėl dabar gerokai ramesne širdimi ji gali žiūrėti jėgos trikovės varžybų vaizdo įrašus.

„Mama pamatė, kad manęs neatkalbės nuo šio sporto, ir susitaikė. Ji anksčiau klausdavo: gal jau užtenka sportuoti?

Dabar mama ir tėtis mane palaiko“, – džiaugėsi pernai bronzą, o šįmet auksą Europos jaunimo jėgos trikovės čempionate iškovojusi M.Brūverė.

Lietuviško ir latviško kraujo turinti sportininkė anksčiau sulaukdavo nepažįstamų žmonių klausimo, ar ji būdama tokia jauna jau ištekėjusi. Mat merginos pavardė atrodė lyg būtų sutrumpinta pagal naują formą, kurią dabar vis dažniau renkasi moterys, nenorinčios parodyti šeiminio statuso.

Iš tikrųjų sportininkė nėra sukūrusi šeimos, o tokią pavardę gavo iš tėvo Dainio Brūverio, gimusio Latvijoje.

Jeigu ištekėtų, Milda neketina keisti savo pavardės į vyro. Brūverės pavardė jai labai patinka, nes ji – reta ir skambi.

Mildos dvylikametė sesuo Elzė vyresnėle neseka, tačiau jau dabar lanko dziudo. Jaunėlė buvo užsiminusi, kad ūgtelėjusi norėtų išmėginti ir jėgos trikovę.

Todėl tėvų laukia dar vienas išbandymas.

„Kai pasirinkau jėgos trikovę, konkurencija tarp merginų buvo maža. Dabar daugėja panelių, kurios užsiima šiuo sportu. Atsirada stiprių konkurenčių. Ši sporto šaka populiarėja dėl to, kad baigiamas išstumti mitas, jog raumenys – tai nemoteriška.

Juk populiarėja ir kūno rengyba. Sportuojančios moterys tikrai neatrodys tokio sudėjimo kaip vyrai“, – tikino M.Brūverė, darnius santykius kurianti su metais vyresniu regbininku Artūru Kudrešovu.

Milda su širdies draugu susipažino studijuodama Lietuvos sporto universitete. Juos labiausiai sieja panašus požiūris į sportą, mylimieji vienas kitą gerai supranta. Ar juodu planuoja kurti šeimą?

„Būtų smagi sportininkų šeimynėlė“, – šyptelėjo pašnekovė.

A.Kudrešovas kartais lydi Mildą į varžybas, o jeigu treneris negali dalyvauti treniruotėje, tuomet mylimasis padeda sportininkei pakeisti štangas.

Nuovargis po treniruočių Mildai visada malonus. Nors kartais paskauda raumenis, ją džiugina, jeigu pasiekiamas geresnis rezultatas. Tačiau atletė nepamiršta esanti mergina, todėl puoselėja ir moteriškumą.

„Per varžybas makiažas nedraudžiamas, tačiau pasidažau santūriai“, – apie sporto užkulisius pasakojo M.Brūverė.

Milda kartais pasipuošia suknelėmis, bet dažniausiai vilki sportinio stiliaus drabužius.

Jai patogiausias – sportinis kostiumas. Juk kasdien tenka lankytis sporto salėje, todėl neįsivaizduojama, jog sportininkė į treniruotę atkaukšėtų aukštakulniais ir vilkėdama romantiško stiliaus suknelę.

Bet nagus Milda visada nusilakuoja.

Kad treniruočių ar varžybų metu netrukdytų plaukai, Milda juos dažniausiai susipina į kasą. Jeigu pamiršta gumutę, treniruotės būna įtemptos, nes reikia stebėti, kad štanga neprispaustų plaukų, antraip gresia juos išrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.