Tragiška motinos ir sūnaus mirtis: aplinkybės sukrečia

Didžiąją Britaniją sujaudino neregėta šeimos nelaimė. Nebylys autizmo sutrikimą turintis keturmetis berniukas rastas miręs iš bado šalia irstančio mirusios motinos kūno.

 Nebylys autizmo sutrikimą turintis keturmetis berniukas rastas miręs iš bado šalia irstančio mirusios motinos kūno.<br> Facebook nuotr.
 Nebylys autizmo sutrikimą turintis keturmetis berniukas rastas miręs iš bado šalia irstančio mirusios motinos kūno.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-16 19:51

Net dvi savaites šalia moters išbuvęs Chadrack Mbala Mulo dėl savo negalios negalėjo prisikviesti pagalbos mirusiai mamai Estherai, kurios gyvybė užgeso po epilepsijos priepuolio Londone esančiuose jaunos šeimos namuose.

Nors langai ir buvo praviri, kaimynai manė, jog nemalonus irstančio Estheros kūno kvapas yra skleidžiamas Kongo tradicinės virtuvės patiekalų, kuriuos gaminti mėgo moteris.

„Ilgą laiką mane kankino kaltės jausmas. Galėjau padėti, tačiau nieko nežinojau. Chadrackui trūko geriamo vandens ir maisto. Jis mirė iš bado, o ne dėl ko kito“, – sakė vienas šalia gyvenantis asmuo.

„Vis galvojau, ar girdėjau jo riksmus ir verksmus už sienos? Tačiau jis nepratarė nė žodžio. Niekada. Berniukas tik slėpėsi už mamos ir laikė įsikibęs jos drabužių. Jis negalėjo ištarti žodžio net pro paštui skirtą angą duryse“, – teigė 35-ių metų moteris. 

Chadracko motina savo „Facebook“ paskyroje prieš mirtį pasidalino sūnaus, pasipuošusio mokykline uniforma, fotografija. Po ja parašytas vienas žodis – meilė.

Praėjus mėnesiui Chadrackas rastas negyvas. Jo mirties priežastis – dehidratacija ir prasta mityba. 

Koronerė Mary Hassel sakė: „Berniukas turėjo mokymosi sutrikimų ir, 2016-ųjų spalio 1-ą ar 2-ą dieną netikėtai namuose mirus jo motinai, nesugebėjo prisišaukti pagalbos ir prasimaitinti.“

Morningside pradinės mokyklos darbuotojai bandė prisiskambinti jo motinai ir netgi bandė apsilankyti namuose, tačiau nebuvo įleisti.

„Jiems nebuvo leista apsilankyti daugiabutyje, kuriame gyveno mokinys ir jo motina. Gali būti, kad Chardrackas, mirus motinai, vienas namuose gyveno maždaug dvi savaites. Praėjus dviem paroms po berniuko mirties, jis rastas rankomis apkabinęs mamos jau irti pradėjusį kūną“, – pridūrė Mary Hassel.

Janet Taylor, Morningside mokyklos direktorė, sakė tuo metu laikiusis visų reikalavimų, kai tikrino mokykloje ilgą laiką nepasirodžiusį mokinį.

„Chadracko mirtis sukrėtė visus jį pažinojusius. Prisiminsime jį kaip laimingą mažą berniuką. Jo žūties aplinkybės yra tragiškos“, – teigė ji.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.